Απόλυτο γαστρονομικό ταξίδι στο Cape Sounio…

της Βίκης Βαμιεδάκη

Γνώριζα ότι στη Grecotel «μαγειρεύουν» εδώ και καιρό ένα καλεντάρι γεύσης. Είναι πράγματι τόση η αγάπη και η γνώση των ανθρώπων της για την ελληνική αλλά και την παγκόσμια γαστρονομία, που μοιάζει η μόνη τους αγωνία να είναι, να σερβίρουν όλη αυτή τη μαγεία στο πιάτο των καλεσμένων τους…

Έτσι, πριν από λίγο καιρό όταν ανακοίνωσαν την έναρξη του προγράμματος “Grecotel: Ημέρες Γαστρονομίας – Το καλαντάρι της γεύσης” στο απίστευτο Cape Sounio στο Σούνιο, εγώ απλά περίμενα την ημέρα της δικής μου εμπειρίας.

 

Το Cape Sounio, χρόνια τώρα κρατά πολύ ψηλά τον πήχη της φιλοξενίας πολλών αστέρων. Από τις ναυαρχίδες της αλυσίδας σε όλη τη χώρα, πρωτοπορεί σε εκδηλώσεις και δρώμενα. Κυριολεκτικά στη σκιά του Ναού του Ποσειδώνα, Από τις αρχές Ιουνίου και για ολόκληρο το φετινό καλοκαίρι, το resort τιμά την ελληνική και τη διεθνή γαστρονομία και το γιορτάζει με ειδικά εμπνευσμένα μενού, υπό την επιμέλεια του ταλαντούχου Executive Chef, Σάκη Τζανέτου.

Σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορείτε να απολαύσετε ειδικές θεματικές βραδιές αγναντεύοντας το Ναό του Ποσειδώνα μέσα από τα πεύκα του αττικού τοπίου. Τα προϊόντα των μενού θα προέρχονται από το μποστάνι του ξενοδοχείου και την πολυβραβευμένη σαν το "Μοναδικό Ελληνικό Παράδειγμα Κρητικής Φιλοξενίας" φάρμα Agreco, η οποία επιμένει να τιμά το περιβάλλον κάθε μέρα του χρόνου, μέσα από τη βιώσιμη βιολογική καλλιέργεια.

Το πρόγραμμα επιπλέον περιλαμβάνει: Αφιέρωμα στο Μουντιάλ με φεστιβάλ μπύρας, Ρομαντικές βραδιές με την πανσέληνο να φωτίζει το Ναό του Ποσειδώνα (Αφροδισιακό μενού), Γαστρονομικές εβδομάδες Γαλλικής & Ιταλικής κουζίνας & εβδομάδα με τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα ως δείγμα αναγνώρισης για τον κόπο του Έλληνα αγρότη και παραγωγού.

Η δική μας εμπειρία

Μπορεί το φεγγάρι να μην ήταν ολόγιομο τη νύχτα που ζήσαμε τη δική μας γαστρονομική εμπειρία στο Cape Sounio, όμως τίποτα δεν έλειπε από τη μαγεία του τοπίου. Ο νέος διευθυντής του resort Στράτος Μαυραλεξάκης μας υποδέχτηκε στη βεράντα της υποδοχής, με καλή παγωμένη ρακή από τη φάρμα Agreco και μοιράστηκε μαζί μας τον ενθουσιασμό του για το πρόγραμμα των Ημερών Γαστρονομίας.

Ο ιθύνων νους και δημιουργός της γαστρονομικής σκηνής, Operations Director της Grecotel Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, είχε έρθει ειδικά από το Ρέθυμνο για να μας «μυήσει» στη φιλοσοφία της όλης διοργάνωσης. Τις ρακές διαδέχτηκαν τα δροσερά cocktails, όταν σιγά σιγά κατευθυνθήκαμε στην υπέροχη βεράντα του κεντρικού εστιατορίου με θέα το Ναό.

Θέλησαν να πάρουμε μια γεύση από όλες τις θεματικές ενότητες του προγράμματος και το κατάφεραν! Το μενού των έξι πιάτων, ξεκίνησε με το «Αφροδισιακό», που έχει ετοιμαστεί ειδικά για γυναίκες και διαφέρει από αυτό των ανδρών. Από την ενότητα «Καυτή Ανάσα» γευτήκαμε ταρτάρ τόνου με ανανά, σάλτσα tataki και λαβράκι ceviche με χαβιάρι αχινού και πιπεριά τσίλι.

Ακολούθησε μια γεύση από την «Ιταλική Εβδομάδα» με ριζότο με γαρίδες, lime και σιρόπι ντομάτας.

Απολαύσαμε με επιφωνήματα τις «Γεύσεις Βυθού» με το φιλέτο λαβράκι με σπανάκι, καλαμαράκια, ginger και κόλιανδρο, καθώς και σάλτσα αρωματισμένη με κρόκο Κοζάνης και βιολογικό ελαιόλαδο Agreco.

Παρούσα και η «Γαλλική Εβδομάδα» στο πιάτο μας, με ένα θεσπέσιο φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος με φουά γκρα, κρέμα σελινόριζας και σάλτσα αρωματισμένη με μαύρη τρούφα.

Το δείπνο ολοκληρώθηκε με την «Εβδομάδα Σοκολάτας», όπου μπροστά μας προσγειώθηκε μια σφαίρα σοκολάτας με σορμπέ βατόμουρο αρωματισμένο με γιασεμί και ζεστή σούπα σοκολάτας με νιφάδες fleur de sel.

Ομολογώ ότι την ώρα που η καυτή σοκολάτα έπεφτε πάνω στην μπάλα και την «έσπαγε», υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα ξανάρθω γιατί μια φορά δεν είναι ποτέ, μα ποτέ αρκετή για κάποια πράγματα που ζεις και γεύεσαι. Θα μου είναι πραγματικά δύσκολο να αποφασίσω και να επιλέξω βραδιά, ανάμεσα στις κουζίνες που γευτήκαμε.

Ιδανικά θα πρότεινα να διαλέξετε ημερομηνίες και να τις γευτείτε όλες! Για παράδειγμα για όσο διαρκεί το Μουντιάλ μην χάσετε το Φεστιβάλ Μπύρας με πικάντικες λιχουδιές που ταιριάζουν στην δροσιά και τη γεύση του ζύθου και βέβαια μια μεγάλη ποικιλία από ετικέτες μπύρας. Προτείνω οπωσδήποτε την Γαλλική εβδομάδα με την τοπική κουζίνα της Βρετάνης και πρωταγωνιστές τα όστρακα και φυσικά τη σαμπάνια.

Μην χάσετε τις Γεύσεις Βυθού, με ψάρια, θαλασσινά και φρούτα της θάλασσας να απλώνονται μπροστά σας σε συνδυασμούς που θα σας αιφνιδιάσουν και θα σας αποζημιώσουν. Για την πανσέληνο του Ιουλίου, την πανσέληνο του έρωτα και της αποπλάνησης, η οποία γιορτάζεται μέσα από ένα εφευρετικό και πρωτότυπο αφροδισιακό μενού. Αφυπνίστε τις αισθήσεις σας μ’ ένα περιπετειώδες ταξίδι γεύσεων, διαφορετικό για τον άντρα και τη γυναίκα. Ένα εγκεφαλικό παιχνίδι υλικών, γεύσεων και αισθήσεων υπόσχεται μια μαγική βραδιά κάτω από το φως της πανσελήνου.

Αξέχαστο θα μείνει το Κριθαράκι το Ελληνικό. Τιμώντας, το παραδοσιακό αυτό ζυμαρικό μας μια βραδιά και σας δίνουμε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε με θαλασσινά, αγνό και νόστιμο κρέας, φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά από το μποστάνι του resort, που ευωδιάζουν Ελλάδα. Μαγειρεμένο με γνώση και μεράκι, το κριθαράκι, συνδυάζεται με Ελληνικά προϊόντα και εκλεκτά Ελληνικά τυριά και δίνει την πιο γκουρμέ εκδοχή του. Όσο για το Σεπτέμβριο δεν πρέπει να χάσει κανείς την εμπειρία με τα καλύτερα προϊόντα της Ελλάδος! Η Grecotel αναγνωρίζει και τιμά τον κόπο του 'Έλληνα αγρότη και παραγωγού.

Έτσι, δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα γαστρονομικό πρόγραμμα, μια εβδομάδα αφιερωμένη ειδικά στα διαλεχτά προϊόντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τιμώντας τους Έλληνες παραγωγούς και αγρότες. Δοκιμάστε σταμναγκάθι Κρήτης, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, κρόκο Κοζάνης, τρούφα Ξάνθης, φάβα Σαντορίνης, παρμεζάνα και προσούτο Ευρυτανίας, στην καλύτερη εκδοχή τους! Οι παραπάνω – και πολλές ακόμη - γεύσεις συνδυάζονται με διαλεχτά Ελληνικά αποστάγματα, όπως τσικουδιά, τσίπουρο, ούζο, μαστίχα Χίου, κουμ κουάτ Κερκύρας. Μην χάσετε επίσης τα μοναδικά κοκτέιλ με βότανα της ελληνικής Γης!

Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το ξενοδοχείο: 22920 69700 ή πατήστε εδώ