Ταξιδιωτικά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι

Παγίδες στις οποίες μπορείς να πέσεις

Αν νομίζεις ότι είσαι πολύ έξυπνος και ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να κάνεις κάποιο λάθος πριν ή κατά την διάρκεια του ταξιδιού σου, είσαι αρκετά γελασμένος.

Όσο καλά κι αν έχεις προετοιμάσει τις αποσκευές σου ή όσες φορές κι αν έχεις τσεκάρει ότι έχεις όλα τα απαραίτητα έγγραφα μαζί σου, όλο και κάτι θα συμβεί δείχνοντάς σου ότι δεν είσαι πάντα σωστά προετοιμασμένος ή ότι πάντα υπάρχει κάτι -έστω και μικρό- που να ξεφύγει από την προσοχή σου.

Διάβασε παρακάτω ποιες μικρές απροσεξίες μπορεί να μετατρέψουν το ταξίδι σου σε περιπέτεια και φροντίστε να τις αποφύγεις.

Χάνεις την ειδική μεταχείριση όταν ταξιδεύεις για έναν ειδικό λόγο

Έχεις προγραμματίσει το επόμενο ταξίδι σου λόγω επετείου γάμου, για να κάνεις μια έκπληξη στο έτερον ήμισυ, για να γιορτάσεις τα γενέθλια των αγαπημένων σου προσώπων.

Σε τέτοιες περιστάσεις δεν είναι λίγες οι φορές που οι παροχές των ξενοδοχείων γίνονται λίγο πιο ειδικές (αναβάθμιση δωματίου, δωρεάν γεύμα κ.α.), αν προηγουμένως έχεις ενημερώσει σχετικά.

Και μην περιμένεις τελευταία στιγμή να ενημερώσεις την ρεσεψιόν. Στείλε πριν από το ταξίδι σου ένα ενημερωτικό email στον γενικό διευθυντή, για να είσαι απόλυτα προετοιμασμένος/η για τα καλύτερα.

Θεωρείς ότι το διαβατήριό σου είναι έγκυρο

Πριν κλείσεις τα εισιτήρια για το ταξίδι σου φρόντισε να έχεις ελέγξει ότι η ισχύς του διαβατηρίου σου (στις χώρες που χρειάζεται) είναι εντός των ημερομηνιών του ταξιδιού σου.

Ωστόσο, σου έχει διαφύγει ότι για συγκεκριμένες χώρες (Κίνα, Ρωσία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ.α.) η ημερομηνία λήξης θα πρέπει να είναι έξι μήνες μετά το πέρας της επίσκεψής σου σε αυτές.

Κάνεις φανερό σε όλους ότι είσαι τουρίστας

Κι αυτό έχει ως συνέπεια και να κινδυνεύεις αλλά και να σε εκμεταλλευτούν. Μην κυκλοφορείς με τον χάρτη ανά χείρας, λοιπόν, γιατί γίνεσαι εύκολος στόχος.

Επιπλέον, απέφυγε το φαγητό στην καρδιά των τουριστικών περιοχών καθώς οι τιμές των εστιατορίων γύρω από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του εκάστοτε προορισμού είναι πάντα πιο τσιμπημένες από τα λίγο πιο απομακρυσμένα από αυτά.

Τέλος, μιμήσου τους ντόπιους κάνοντας έρευνα για το πού τρώνε οι ίδιοι. Εκτός του ότι το φαγητό θα είναι σίγουρα ποιοτικό, θα δεις ότι και οι τιμές θα είναι εξίσου value for money.