Δέκα σκέψεις που κάνεις κατά τη διάρκεια μεγάλων πτήσεων

Τι περνάει από το μυαλό σου στα υπερατλαντικά ταξίδια

Τα μεγάλα αεροπορικά ταξίδια σίγουρα δεν είναι και πολύ εύκολη υπόθεση.

Αν ταξιδεύεις μόνος σου, μάλιστα, έχεις άπλετο χρόνο να σκεφτείς, και μάλιστα πολύ. Και κυρίως μικρές λεπτομέρειες που δεν θα σε αφήσουν να... ησυχάσεις.

Διάβασε τις παρακάτω δέκα περιπτώσεις και θα συνειδητοποιήσεις και μόνος σου ότι σίγουρα όλες κάποια στιγμή έχουν περάσει από το μυαλό σου. Και μάλιστα ουκ ολίγες φορές.

Να παραμείνει άδεια η διπλανή θέση

Δεν υπάρχει καμία μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να επιβιβάζεσαι στο αεροπλάνο και να διαπιστώνεις ότι η διπλανή θέση είναι άδεια. Μέχρι, λοιπόν, να κλείσουν οι πόρτες του αεροπλάνου παρατηρείς κάθε επιβάτη που έρχεται προς το μέρος σου, «σταυρώνοντας» τα δάχτυλά σου με την προοπτική να συνεχίσουν την αναζήτηση της θέσης τους, αφήνοντας τις διπλανές σου πίσω! Αν είσαι τυχερός, με τη διπλανή θέση άδεια θα νιώθεις σαν να έχεις κερδίσει δωρεάν αναβάθμιση!

Πόσο τυχερός/η είσαι

Είσαι τόσο ενθουσιασμένος/η για το ταξίδι που θα κάνεις, τις εμπειρίες που θα βιώσεις και τα μέρη που  θα δεις -μακαρίζοντας τον εαυτό σου για το πόσο τυχερός νιώθεις- που δεν βλέπεις την ώρα να φτάσεις στον προορισμό σου. Αντιθέτως, στην πτήση της επιστροφής δεν νιώθεις το ίδιο, καθώς τα ωραία πράγματα μόλις τελείωσαν και σκέφτεσαι πόσο κουρασμένος νιώθεις, αλλά και πόση δουλειά σε περιμένει μαζεμένη στο γραφείο.

Δεν υπάρχει κανέναν τρόπος αυτή η θέση να γίνει πιο άνετη

Όπως και να καθίσεις, όπου κι αν βάλεις τα χέρια, το κεφάλι ή τα πόδια σου, όσο κι αν «παίξεις» με την ανάκλιση της πλάτης η αεροπορική θέση (εκτός αν είναι Α') δεν πρόκειται ποτέ να σου φανεί άνετη και ευρύχωρη. Ακόμη, κι αν έχεις πάρει μαζί σου τα ανάλογα αξεσουάρ όπως μαξιλάρι κ.α.

Μήπως θα έπρεπε να κινούμαι περισσότερο;

Κάπου εκεί στην πέμπτη ώρα πτήσης, στο μέσον περίπου του ταξιδιού σου, αρχίζεις και σκέφτεσαι όλα εκείνα τα άρθρα που έχεις διαβάσει σχετικά με την φλεβική θρόμβωση που προκαλείται από τα μεγάλα αεροπορικά ταξίδια. Όσο τρομακτικό και υπερβολικό κι αν ακούγεται, κάτι τέτοιο είναι καλό γιατί θα σε παρακινήσει να σηκωθείς και να κάνεις μια βόλτα στο αεροπλάνο ή τουλάχιστον να ξεκινήσεις τη γυμναστική έστω και στο κάθισμά σου

Πόσα δωρεάν ποτά θεωρούνται πολλά;

Στα μεγάλα, υπερατλαντικά ταξίδια συνήθως προσφέρονται δωρεάν κρασί και μπύρες, και αναλόγως την αεροπορική, ακόμη και οινοπνευματώδη ποτά. Μόλις, λοιπόν, πιεις το πρώτο και νιώσεις την ανάγκη και για δεύτερο, θα αναρωτηθείς μέχρι πόσα μπορείς να παραγγείλεις. Σε αυτή την περίπτωση έχε κατά νου ότι η κατανάλωση αλκοόλ (όσο κι αν το ζητάει ο οργανισμός σου) θα επιβαρύνουν την αφυδάτωση του οργανισμού σου και κατά συνέπεια το jet lag. Γι' αυτό αρκέσου μόνο στο ένα, για να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς πιο εύκολα.