Αυτές είναι οι 7 τροφές που δεν πρέπει να φάτε πριν από μία πτήση

Μάθετε τι πρέπει να αποφύγετε για να έχετε ένα ευχάριστο ταξίδι

Γνωρίζατε ότι οι τροφές που καταναλώνετε πριν από μία πτήση, κατά ένα μεγάλο ποσοστό μπορούν να σας επηρεάσουν σωματικά όση ώρα βρίσκεστε στον αέρα;

Μάθετε, λοιπόν, ποιες είναι αυτές που δεν πρέπει να καταναλώσετε αν θέλετε να αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητες συνέπειες και κατ΄ επέκταση να απολαύσετε ένα ευχάριστο ταξίδι.

Τηγανητά ή junk food

Όσο δελεαστικοί κι αν μοιάζουν οι συγκεκριμένοι γευστικοί πειρασμοί και όσο ψηλά κι αν βρίσκονται στις επιλογές σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η διαδικασία της πέψης σε μεγάλο υψόμετρο δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Σε αυτό, προσθέστε και το γεγονός ότι το πεπτικό σας σύστημα επεξεργάζεται ήδη τα κορεσμένα λίπη του οργανισμού σας, οπότε να είστε σίγουροι ότι θα ταξιδεύετε παρέα με μια... ανεπιθύμητη καούρα ή κάποια στομαχική διαταραχή.

Όσπρια

Τα φασόλια έχουν την κακή "φήμη" ότι προκαλούν πολλά αέρια στον οργανισμό. Αρκετοί τύποι φασολιών αλλά και οσπρίων γενικότερα περιέχουν δύσπεπτα σύνθετα σάκχαρα που τις περισσότερες φορές οδηγούν σε φούσκωμα. Γι' αυτό καλό είναι να μην τα προτιμήσετε πριν από την πτήση σας.

Σκόρδο

Είναι γεγονός ότι το σκόρδο είναι αρκετά νόστιμο και χρησιμοποιείται σε αρκετά φαγητά. Ωστόσο, περιέχει κάποια στοιχεία που απορροφούνται πολύ εύκολα από τον οργανισμό και η έντονη μυρωδιά του αναδύεται τόσο από την αναπνοή όσο και από το δέρμα σας. Σκεφτείτε, λοιπόν, τους συνταξιδιώτες σας και μην επιχειρήσετε να φάτε το αγαπημένο σας φαγητό με σκόρδο πριν το ταξίδι σας.

Αλκοόλ

Μπορεί να μην συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία των τροφών, ωστόσο η πόση αλκοόλ πρέπει σίγουρα να αποφευχθεί πριν από οποιαδήποτε πτήση. Μπορεί μια παγωμένη μπύρα ή το αγαπημένο σας ποτό, ειδικά όταν η πτήση είναι βραδινή, να σας χαλαρώσει αλλά έχετε κατά νου ότι το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση και αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο αέρας στην καμπίνα του αεροπλάνου δεν υγραίνεται, ενισχύει ακόμη περισσότερο την αφυδάτωση του οργανισμού σας. Σημειώστε, μάλιστα, ότι η επίδραση του αλκοόλ στο σώμα σας είναι μεγαλύτερη στα μεγάλα υψόμετρα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com