Συμβουλές για να πακετάρετε σωστά τις βαλίτσες σας!

Όλοι έχουμε υποφέρει κάποια στιγμή από τις δυσάρεστες συνέπειες του λάθος πακεταρίσματος των αποσκευών: από το μπουκαλάκι της κρέμας που χύθηκε στο αγαπημένο σας πουλόβερ, μέχρι το αναμνηστικό που έσπασε επειδή δεν φροντίσατε να το τοποθετήσετε καλά ανάμεσα στα ρούχα.

 
Για να μην αναφερθούμε στις φορές που έχετε ξαπλώσει ή χοροπηδήσει επάνω στη βαλίτσα προσπαθώντας να καταφέρετε να κλείσετε το φερμουάρ…
 
Για να γλιτώσετε χρόνο και… χώρο στις βαλίτσες σας, δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές για σωστό πακετάρισμα, όπως παρουσιάστηκαν σε δημοσίευμα της Skyscanner.
 

1) Καταρχήν φροντίστε για τα… αναγνωριστικά σημάδια  

 
Αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις στο αεροδρόμιο και μειώστε τις πιθανότητες να φύγετε με την αποσκευή κάποιου άλλου, βάζοντας το δικό σας χαρακτηριστικό σημάδι (π.χ. κορδελάκι, ή κορδόνι με συγκεκριμένο χρώμα) στη βαλίτσα σας. 

2) Χρησιμοποιήστε ξεχωριστές σακούλες/τσάντες με φερμουάρ για να διαχωρίσετε τις διαφορετικές ομάδες αντικειμένων

 
Φορτιστής κινητού, φωτογραφικής μηχανής, αντάπτορες, ακουστικά και άλλα ηλεκτρονικά gadget ή αξεσουάρ μπορεί εύκολα να «χαθούν» μέσα στη βαλίτσα. Για να το αποφύγετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστές τσάντες που κλείνουν με φερμουάρ για να τα έχετε όλα μαζί. Ακολουθήστε το ίδιο κόλπο και για τα υγρά, έτσι ώστε να μειώσετε τις πιθανότητες ενός ατυχήματος.

3) Γλιτώστε από τους λεκέδες και τη βρωμιά

 
Τυλίξτε τα ευαίσθητα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από τη μέσα πλευρά προς τα έξω και χρησιμοποιήστε σκουφάκια μαλλιών μιας χρήσης για να καλύψετε τα παπούτσια μέσα στη βαλίτσα σας.  

4) Γλιτώστε χώρο με ειδικές σακούλες αφαίρεσης του αέρα 

Αν δε θέλετε να αρχίσετε το… σιδέρωμα με το που θα φτάσετε στον προορισμό σας, για να στρώσετε τα ρούχα που ανακατεύτηκαν στη βαλίτσα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ειδικές σακούλες αφαίρεσης του αέρα. Θα σας γλιτώσουν και χώρο και χρόνο. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές σακούλες για τις μπλούζες, τα παντελόνια κ.τ.λ. έτσι ώστε να μην ψάχνετε πού έχετε βάλει τι. 

5) Η διαφανής μεμβράνη κάνει θαύματα  

Βάλτε διαφανή μεμβράνη στο στόμιο των μπουκαλιών και στη συνέχεια βιδώστε τα κανονικά τα καπάκια τους. Με αυτό το κόλπο θα αποφύγετε τις διαρροές.  

6) Για να σώσετε την πούδρα και τις σκιές ματιών 

Ένα μυστικό για τις γυναίκες. Αν θέλετε να αποφύγετε το σπάσιμο της αγαπημένης σας πούδρας, ρουζ και σκιών ματιών, τοποθετήστε ένα κομμάτι βαμβάκι και κλείστε το καπάκι. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατέψετε το «πολύτιμο» περιεχόμενο των καλλυντικών σας.   

7) Εκμεταλλευτείτε τους άχρηστους «άδειους» χώρους 

Όταν πακετάρετε τις αποσκευές σας πρέπει να εκμεταλλεύεστε κάθε δυνατό χώρο που ενδεχομένως να υπάρχει, όπως για παράδειγμα, το εσωτερικό των παπουτσιών σας. Ρολάρετε τις κάλτσες ή λεπτά φανελάκια και άλλα μικρά αντικείμενα και γλιτώστε λίγο χώρο στη βαλίτσα σας.