Οι χώρες που έσπασαν το ρεκόρ τουριστών

Μια ακόμα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού αναδεικνύει τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου, με βάση των αριθμό των επισκεπτών, που τους επέλεξαν την προηγούμενη χρονιά. Ποια είναι η χώρα που κέρδισε την πρώτη θέση;

Προκαλώντας έκπληξη για τα φετινά δεδομένα, η Γαλλία είναι αυτή που φιγουράρει στο νούμερο ένα, ως η χώρα που δέχθηκε τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών και συγκεκριμένα 84,7 εκατομμύρια επισκέπτες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθούν στη δεύτερη θέση, με σημαντική αριθμητική διαφορά, αφού οι επισκέπτες της άγγιξαν τα 69,8 εκατομμύρια, ενώ την κορυφαία τριάδα συμπληρώνει η Ισπανία, που δέχθηκε 60,7 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Εντύπωση προκαλεί η όγδοη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου, μιας και το Λονδίνο βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας με τις πόλεις που επέλεξαν οι περισσότεροι τουρίστες.

Στα μη αναμενόμενα αποτελέσματα και η έκτη θέση της Τουρκίας, αλλά και η ύπαρξη της Ρωσσίας στην δεκάδα, ενώ έχει ενδιαφέρον η θέση της Κίνας, η οποία “νίκησε” σε αριθμό επισκεπτών τις δημοφιλείς Ιταλία, Γερμανία και Ταϊλάνδη.

Δείτε τους κορυφαίους δέκα ταξιδιωτικούς προορισμούς, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού:

1. Γαλλία - Αριθμός επισκεπτών: 84.7 εκατ.

2 Ηνωμένες Πολιτείες - Αριθμός επισκεπτών: 69.8 εκατ.

3. Ισπανία - Αριθμός επισκεπτών: 60.7 εκατ.

4. Κίνα - Αριθμός επισκεπτών: 55.7 εκατ.

5. Ιταλία - Αριθμός επισκεπτών: 47.7 εκατ.

6. Τουρκία - Αριθμός επισκεπτών: 37.8 εκα.

7. Γερμανία - Αριθμός επισκεπτών: 31.5 εκατ.

8. Ηνωμένο Βασίλειο - Αριθμός επισκεπτών: 31.2 εκατ.

9. Ρωσία - Αριθμός επισκεπτών: 28.4 εκατ.

10 Ταϊλάνδη - Αριθμός επισκεπτών: 26.5 εκατ.