Η παραλία της Μεσσηνίας που συνδέεται με μύθο της αρχαιότητας

Η παραλία της Μεσσηνίας που συνδέεται με μύθο της αρχαιότητας

Την ακρογιαλιά της η φύση την προίκισε με εξαιρετικό περιβάλλον τοπίο, ξανθή άμμο και κρυστάλλινα νερά

Η παραλία Βοϊδοκοιλιά, η οποία βρίσκεται δυτικά της Μεσσηνίας θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου, λόγω του εντυπωσιακού της σχήματος, της χρυσαφένιας αμμουδιάς της και των κρυστάλλινων γαλαζοπράσινων νερών της.

Στη μυθολογία

Σύμφωνα με την ομηρική αφήγηση, στη παραλία αυτή πιστεύεται πως έφτασε το πλοίο του Τηλέμαχου, όταν ταξίδεψε στην Πελοπόννησο για να συναντήσει τον Νέστορα και τον Μενέλαο.

Μάλιστα, δίπλα στην αμμουδιά θα δείτε ένα σύντομο σηματοδοτημένο μονοπάτι που θα σας οδηγήσει στην κορυφή του βόρειου λόφου της Βοϊδοκοιλιάς.

Εκεί βρίσκεται ο θολωτός τάφος, ο οποίος, σύμφωνα με τον Παυσανία, ανήκε στον Θρασυμήδη, γιο του Νέστορα. Είναι φτιαγμένος πάνω σε ερείπια πρωτοελλαδικά και γύρω υπάρχουν και άλλες ταφές.

Ο αρχαιολογικός χώρος που ανασκάφηκε τη δεκαετία του 1950 από τον Σπύρο Μαρινάτο είναι περιφραγμένος, αλλά μπορείτε να δείτε τον τάφο από μακριά.

Αν περπατήσετε ως την άκρη του τύμβου, γύρω από την περίφραξη θα απολαύσετε ένα απίθανο πανόραμα της Βοϊδοκοιλιάς από ψηλά!

Που βρίσκεται

Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου, και μια λωρίδα αμμόλοφοι τη χωρίζει από τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας.

Το σχήμα της είναι από μόνο του εντυπωσιακό, καθώς παραπέμπει στο γράμμα «Ω», και η παραλία, όπως και η ευρύτερη περιοχή, που ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους, προστατεύονται από το Δίκτυο Natura 2000.

Το πανέμορφο τοπίο και τα πεντακάθαρα νερά είναι από μόνα τους αρκετά για να επισκεφθεί ο ταξιδιώτης τη Βοϊδοκοιλιά και να απολαύσει το κολύμπι του στη φιλόξενη Μεσσηνία.