Πήρε νερό, σοκολάτα και σύκα και πήγε να εξερευνήσει την αχανή έρημο

Βέλγος εξερευνητής στην ατελείωτη αυστραλιανή ενδοχώρα

Είναι Βέλγος, ονομάζεται Louis-Philippe Lonckeκαι το 2008 είχε διασχίσει την έρημο Simpson της κεντρικής Αυστραλίας (800 χλμ σε 36 ημέρες), σέρνοντας μαζί του 215 κιλά με προμήθειες. Αυτή τη φορά όμως, αποφάσισε να ξανακάνει το ταξίδι αλλά με ένα σάκο μόλις 60 κιλών. Οι προμήθειές του ήταν 40 λίτρα νερό, σοκολάτα, σύκα, μπάρες δημητριακών, ένα στρώμα, ένας υπνόσακος και μία τέντα. Ούτε καν θερμάστρα.

13 μέρες μετά και 130 χιλιόμετρα πριν τον τελικό προορισμό του, το Birdsville (μια πόλη κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά), ο τολμηρός ταξιδιώτης συνειδητοποίησε πως του είχαν απομείνει μόλις 300 γραμμάρια τροφής και 2,5 λίτρα νερό. Γιατί όμως αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα τέτοιο ταξίδι; Για τον ίδιο, η ύπαρξη της ερήμου και η άγρια ομορφιά του τοπίου αρκούν ως απάντηση…

Πριν από δέκα χρόνια, ο Loncke επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Αυστραλία και μαγεύτηκε από τη φυσική της ομορφιά, τις ερήμους, τις ακτές, τον βυθό. Και κυρίως τις ατελείωτες εκτάσεις: μόνο η έρημος Simpson που διέσχισε, έχει έξι φορές το μέγεθος του Βελγίου.

Στο πρόσφατο ταξίδι του στη Simpson, ο Loncke δεν έλαβε υπόψη του το πόσο απρόβλεπτη μπορεί να γίνει η φύση. Έτσι, κατά την περιήγησή του στο ξηρότερο μέρος της χώρας, βρέθηκε αντιμέτωπος με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες επιβράδυναν κατά πολύ τον ρυθμό πορείας του. Όταν όμως οι προμήθειες έφτασαν στο όριο, μια λύση απέμενε: να καλέσει για βοήθεια. Και αυτό ακριβώς έκανε. Τα επόμενα σχέδια του Loncke περιλαμβάνουν μια εξάμηνη διαβίωση στην έρημο Simpson ή τη διάσχιση της Τασμανίας τον χειμώνα.

Καλές διαδρομές!