Ο γύρος του κόσμου μέσα από τους αμπελώνες

Μια μοναδική ευκαιρία να κάνουν ένα γύρο στους αμπελώνες του κόσμου, σε απίθανες τοποθεσίες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, προσφέρει μια ταξιδιωτική εταιρεία στους λάτρεις του καλού κρασιού.

Η συναρπαστική και… μεθυστική αυτή εμπειρία περιλαμβάνει αεροπορικά δρομολόγια στην πρώτη θέση, διαμονή σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων και είναι διάρκειας έξι εβδομάδων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα επισκεφτούν 12 χώρες σε πέντε ηπείρους… αρκεί να καταβάλουν το ποσό των 108.000 ευρώ έκαστος!

Για όσους όμως θέλουν να τη βγάλουν λίγο πιο… οικονομικά, το πακέτο προσφέρεται και στην τιμή των 20.000 περίπου έκαστος, με αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.

Η ταξιδιωτική εταιρεία Winerist υποστηρίζει ότι είναι το πρώτο ταξιδιωτικό-οινογευστικό πακέτο του είδους του στον κόσμο, προσφέροντας τη δυνατότητα στους λάτρεις του κρασιού να επισκεφθούν και τον οινοπαραγωγό-γείτονα του ζεύγους «Μπρατζελίνα» (Μπρατ Πιτ-Αντζελίνα Τζολί) στην Προβηγκία της Γαλλίας.

Το «Grape Escape» ταξίδι των 7.242 χιλιομέτρων ολοκληρώνεται σε 42 μέρες, με στάσεις σε 16 διαφορετικές τοποθεσίες, από τους παλαιότερους παραγωγούς κρασιού της Ινδίας, μέχρι την περίφημη κοιλάδα της Νάπα στην Καλιφόρνια.

Ξεκινώντας με ένα ποτήρια βραβευμένου αφρίζοντος οίνου από τον αμπελώνα Wyfold στο Όξφορντσαϊρ της Αγγλίας, η περιπέτεια συνεχίζει στη νότια Γαλλία, από εκεί στην Ισπανία, την Ιταλία (Τοσκάνη), τη Μολδαβία, Τρανσυλβανία, Ινδία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ (Καλιφόρνια), Νότια Αμερική (Χιλή, Αργεντινή) και καταλήγει στη Νότια Αφρική.

Ο γύρος στους… αμπελώνες του κόσμου

  1. Wyfold Vineyard – Oxfordshire, Αγγλία

  2. Προβηγκία –Γαλλία

  3. Chateauneuf-du-Pape –Γαλλία France

  4. Rioja –Ισπανία

  5. Τοσκάνη – Ιταλία

  6. Αίτνα -Ιταλία

  7. Cricova -Μολδαβία

  8. Τρανσιλβανία –Ρουμανία 

  9. Nashik -Ινδία

  10. Margaret River -Αυστραλία

  11. Barossa Valley -Αυστραλία

  12. Queenstown –Νέα Ζηλανδία

  13. Napa Valley –Καλιφόρνια, ΗΠΑ

  14. Elqui Valley -Χιλή

  15. Mendoza -Αργεντινή

  16. Western Cape –Νότια Αφρική