Εικαστική τέχνη στο καταφύγιο της Μήλου

Με την εικαστική έκθεση Refuge Project, η οποία θα διαρκέσει από τις 5 Ιουλίου έως και τις 31 Αυγούστου, σε έναν άκρως εναλλακτικό χώρο, γιορτάζει τα είκοσι χρόνια ζωής του το Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Δήμου Μήλου.

Σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν οι αθέατες πλευρές ενός νησιού, όπως είναι η Μήλος, με σπάνιο και πλούσιο πολιτισμό, θα παρουσιαστούν στο χώρο του καταφυγίου οι εικαστικές παρεμβάσεις 19 σύγχρονων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το καταφύγιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που βρίσκεται στο κεντρικό λιμάνι της Μήλου, τον Αδάμαντα, έδωσε έμπνευση σε καλλιτέχνες και τοπικούς φορείς, οι οποίοι αποφάσισαν να το καθαρίσουν και να το μετατρέψουν σε έναν σύγχρονο πολιτιστικό χώρο.

Κατασκευασμένο κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, το  καταφύγιο, προοριζόταν στο να προστατέψει ό, τι πιο πολύτιμο, την ανθρώπινη ζωή, υπό τις διαταγές του γερμανικού στρατού κατοχής.

Εβδομήντα χρόνια μετά την κατασκευή του, οι εικαστικοί καλλιτέχνες έρχονται να κατοικήσουν και πάλι συμβολικά το καταφύγιο, προστατεύοντας τις αξίες του βίου, της ελευθερίας της βούλησης και της ίδιας της επιθυμίας και της εκπλήρωσής της.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Ελένη Αγγέλου, Μπάμπης Βενετόπουλος, Αθανασία Βιδάλη, Βασίλης Γεροδήμος, Μπέτυ Ζέρβα, Μάριος-Σέργιος Ηλιάκης, Λίνα Θεοδώρου, Νίκος Καναρέλης, Αχιλλέας Κεντόνης, Τίνα Κότση, Ελένη Λύρα, Μαρία Μπουρίκα, Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ισιδώρα Πάσχου, Νίκος Ποδιάς, Γιάννης Σαββίδης, Μαρία- Ανδρομάχη Χατζηνικολάου, Κώστας Χριστόπουλος, Richard Schütz.

Info

Επιμέλεια- σχεδιασμός: Μαρία- Ανδρομάχη Χατζηνικολάου, Νίκος Ποδιάς.

Σκηνοθέτης-Παραγωγός: Σιαδήμας Ανδρέας

Φωτογραφίες: Μάντυ Λυκερίδου-Βελετά

Διάρκεια έκθεσης: 5 Ιουλίου-31 Αυγούστου 2013

Ωράριο λειτουργίας: 10.00-14.00 και 18.00-21.00