Rock in Rome!

Η Ρώμη είναι το ιδανικό μέρος για να χαρείτε το καλοκαίρι και να απολαύσετε κάποια από τα καλύτερα μουσικά συγκροτήματα στον κόσμο.

Ο ιππόδρομος Capannelle, θα φιλοξενήσει από τις 5 Ιουνίου έως τις 29 Ιουλίου το “Rock in Rome”, ένα φεστιβάλ μουσικής, με τη συμμετοχή διεθνών και ιταλικών συγκροτημάτων, που αντιπροσωπεύουν διαφορετικά είδη μουσικής, από το ροκ στο metal, techno, και alternative pop. Με μόλις τέσσερα χρόνια ιστορίας, το “Rock in Rome” έχει ήδη καθιερωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ μουσικής στην Ευρώπη.

Οι φετινοί διοργανωτές μπορούν να υπερηφανεύονται για ονόματα όπως οι Radiohead, The Cure, Slash, Placebo, Snoop Dogg, The Chemical Brothers, Jamiroquai, Ben Harper, Lenny Kravitz, The Beach Boys, Kasabian, Deadmau5, Portishead, Korn, Incubus, 30 Seconds to Mars , Skunk Anansie, Cypress Hill, Franz Ferdinand, The Killers, Cranberries, Nine Inch Nails, Motorhead, ZZ Top, Battiato, Caparezza, Subsonica, Vinicio Capossela.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων προηγούμενων ετών, σχεδόν 600.000 άνθρωποι φιλοξενήθηκαν στην τεράστια και ιστορική έκταση του ιπποδρόμου, λαμβάνοντας μέρος σε εκδηλώσεις, πολλές από τις οποίες ήταν sold out. Το 2013 θα παρουσιαστεί στο κοινό μια νέα έκδοση του φεστιβάλ, με νέες αρένες, που θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν έναν αυξανόμενο αριθμό θεατών.

Με συναυλίες που θα διαρκέσουν περίπου 60 ημέρες, αναμένεται να ταξιδέψουν στη Ρώμη δεκάδες χιλιάδες θεατές για να παρακολουθήσουν μερικούς από τους καλύτερους καλλιτέχνες της ροκ μουσικής στον κόσμο.

Σε μια εποχή, όπου η τεχνολογία και η ψηφιακή επικοινωνία έχουν ακυρώσει το χάσμα μεταξύ των χωρών, των πολιτισμών και των ιδεών, αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι η μουσική δεν έχει σύνορα.