Δέκα “ευρωπαϊκές” πόλεις σε… άλλη ήπειρο!

Μπορεί να βρίσκονται πολύ μακριά από τη γηραιά ήπειρο, αυτά τα μέρη όμως θυμίζουν κάτι από Ευρώπη. Σας παρουσιάζουμε τα δέκα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα πόλεων, με ευρωπαϊκό αέρα.

Victoria, British Columbia

 

Η πόλη Βικτώρια είναι η πρωτεύουσα της Βρετανικής Κολομβίας και θεωρείται εδώ και καιρό η πιο αγγλική πόλη της Νότιας Αμερικής. Αυτό είναι ιδαίτερα εμφανές αν κάποιος κάνει βόλτα στον παραλιακό της δρόμο. Η επαρχιακή πρωτεύουσα είναι γεμάτη με θαυμάσιους κήπους, αγγλικές παμπ και περισσότερες διαδρομές ποδηλασίας από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον Καναδά.

Sucre, Βολιβία

 

Η Sucre είναι η πρωτεύουσα της Βολιβίας και έδρα του ανωτάτου δικαστηρίου. Τα ασβεστωμένα κτίρια και η αποικιακή αρχιτεκτονική, ιδιαίτερα κοντά στο κέντρο της πόλης, την καθιστούν την πιο γραφική πόλη της χώρας και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς σύμφωνα με την UNESCO. Αν δεν υπήρχε το μεγάλο υψόμετρο και τα βουνά που την περιβάλλουν, θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί περιοχή της Μεσογείου.

Macau, Κίνα

 

Το Macau έχει διατηρήσει τις πορτογαλικές ρίζες του, σε τέτοιο βαθμό που θα ακούσετε ανθρώπους να μιλούν πορτογαλικά καθώς περιπλανιέστε στο Παλιό Χωριό Taipa. Είναι ένα από τα λίγα μέρη στην Ασία, όπου μπορείτε να δειπνήσετε με πορτογαλικό φαγητό μαγειρεμένο από πορτογαλική οικογένεια, να πιείτε το πορτογαλικό κρασί και να περιηγηθείτε σε φρούρια και εκκλησίες που χτίστηκαν κατά την περίοδο της πορτογαλικής αποικιοκρατίας.

Μόντρεαλ, Κεμπέκ

 

Θα μπορούσε να θεωρηθεί το πιο κοντινό μέρος στη Γαλλία εκτός Ευρώπης και κυρίως η Vieux-Montréal, η παλαιότερη γειτονιά της πόλης. Μουσεία, εκκλησίες, jazz και γαλλική κουζίνα είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία που θυμίζουν Γαλλία. Αν θέλετε να ζήσετε μια ευρωπαϊκή εμπειρία στην Αμερική, δώστε στο Μόντρεαλ μια ευκαιρία.

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

 

Τα νεοκλασικά κτίρια, τα μουσεία και τα καφέ στην άκρη του δρόμου στο Μπουένος Άιρες έχουν δώσει στην πρωτεύουσα της Αργεντινής μια αναμφισβήτητα ευρωπαϊκή αισθητική. Παρά τις ομοιότητες με την Ευρώπη, η πόλη έχει μια ξεχωριστή ενέργεια από μόνη της κι αυτό φαίνεται είτε ατενίζοντας το μπαλκόνι όπου η Evita απευθυνόταν στους θαυμαστές της, είτε παρακολουθώντας tango σε ένα σκοτεινό μπαρ.

Solvang, Καλιφόρνια

 

Με μια επίσκεψη στην πόλη Solvang θα αισθανθείτε ότι βρίσκεστε στη Δανία και αυτό δεν είναι παράλογο αφού ιδρύθηκε από μια ομάδα Δανών εποίκων το 1911. Πολλές από τις προσόψεις των κτιρίων της πόλης είναι διακοσμημένες όπως τα σπίτια στη Δανία, και θα βρείτε ένα άγαλμα της Μικρής Γοργόνας όπως ακριβώς αυτό που υπάρχει στην Κοπεγχάγη. Θέλετε να δοκιμάσετε τρόφιμα από τη Δανία; Δοκιμάστε ένα από τα πολλά ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια της Solvang.

Cape Breton Island, Nova Scotia

 

Η μαγευτική θέα στη θάλασσα και οι φάροι βγαλμένοι από καρτ – ποστάλ δεν είναι τα μόνα κοινά σημεία της περιοχής με τη Σκωτία. Αυτή η κοινότητα ιδρύθηκε από κατοίκους της Σκωτίας και η επιρροή τους είναι εμφανής στις τοπικές pub με την ανάλογη μουσική, αλλά και στους κατοίκους. Helen, GA Η πολη Helen στη Georgia έχει υιοθετήσει τον χαρακτήρα ενός χωριού των Άλπεων, παρόλο που το αποτέλεσμα απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί αυθεντικό. Όλα είναι ίδια, οι δρόμοι είναι γεμάτοι με σπίτια με κόκκινη οροφή, ζαρντινιέρες κρέμονται από τα παράθυρα και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το γεύμα τους με γερμανικά λουκάνικα με τη συνοδεία βαυαρικής μπύρας υπό τους ήχους oompah μουσικής.

Ho Chi Minh City, Βιετνάμ

 

Ενώ ένα μεγάλο μέρος της πόλης Ho Chi Minh City έχει εκσυγχρονιστεί, μπορείτε ακόμα να δείτε τα απομεινάρια της γαλλικής αποικιακής του κληρονομιάς στην αρχιτεκτονική και τις γαστρονομικές επιλογές της πόλης. Τα καλύτερα παραδείγματα της αποικιακής αρχιτεκτονικής μπορεί κανείς να δει στο Δημαρχείο της πόλης, το Hotel Majestic, το Hotel Continental και το Μουσείο.

Cuenca, Ecuador

 

Ενώ το Quito, η πρωτεύουσα του Ecuador, συχνά θεωρείται πολύ ευρωπαϊκό, η νοτιότερη πόλη της Cuenca είναι ακόμα περισσότερο, χάρη στα πλακόστρωτα δρομάκια της, τις αποικιακές εκκλησίες, τα ασβεστωμένα κτίρια με τις κόκκινες κεραμοσκεπές και τις πολυσύχναστες πλατείες. Η πόλη κέρδισε μια θέση στον κατάλογο της UNESCO με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς για το 1999 και είναι δημοφιλής στους τουρίστες για τα καφέ γκαλερί που φιλοξενούνται μέσα σε ιστορικά κτίρια.