Πέντε ταξίδια με αφορμή τον Απρίλιο!

Για όσους από εσάς θεωρείτε ότι είναι νωρίς ακόμα για ανοιξιάτικα ταξίδια θα σας δώσουμε πέντε πολύ καλούς λόγους για να ταξιδέψετε τον Απρίλιο.

Άλπεις - Για το "τελευταίο" σκί

Για τους λάτρεις του είδους, υπάρχουν ακόμα ευκαιρίες για εξορμήσεις λίγο πριν κλείσει η χειμερινή σεζόν. Τα θέρετρα που σας προτείνουμε είναι τα Val d'Isere, Tignes, Chamonix, Les Deux Alpes, Val Thorens, Verbier, Engelberg, Zermatt, Solden και Obergurgl.

Σικελία – Για να μαζέψετε ήλιο

Με πολλά μέρη του νησιού να βρίσκονται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με τη βόρεια ακτή της Αφρικής η Σικελία έχει ένα ήπιο κλίμα που την καθιστά ελκυστικό προορισμό για μεγάλο μέρος του έτους. Η άνοιξη εκεί ξεκινά νωρίς και είναι μια καθαρή απόλαυση. Άλλοι προορισμοί που είναι πιθανόν να έχουν τις κατάλληλες και καιρικές συνθήκες αυτή την εποχή είναι το Μαρόκο,το Ντουμπάι, η Μάλτα, η Γκάμπια και φυσικά η Κρήτη.

Άμστερνταμ – Ημέρα της Βασίλισσας

Κάθε χρόνο στις 30 Απριλίου το Άμστερνταμ μαζί με τις περισσότερες ολλανδικές πόλεις διοργανώνει το πιο ξέφρενο street party. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από την προηγούμενη μέρα και κρατούν όλη τη νύχτα με αποκορύφωμα την τεράστια υπαίθρια λαϊκή αγορά. Όλο είναι καλεσμένοι να συμμετάσχουν εφόσον τηρήσουν το dress code, να φορούν δηλαδή πορτοκαλί ρούχα. Κι αν αυτό δεν είναι κάτι που σας ενθουσιάζει, υπάρχουν πολλοί ακόμα καλοί λόγοι να επισκεφθείτε την πόλη αυτή την άνοιξη. Η επαναλειτουργία του Rijksmuseum στις 13 Απριλίου, την 160η επέτειο από την γέννηση του Van Gogh και το ξύπνημα της άνοιξης στον παγκοσμίου φήμης κήπο Keukenhof , εύκολα προσβάσιμος από το Άμστερνταμ.

Ελλάδα – Για την ημέρα του Αγίου Γεωργίου

Για να ζήσετε κάτι τελείως διαφορετικό και σίγουρα πιο ζεστό ταξιδέψτε στην Σκύρο. Η μεγάλη γιορτή του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του νησιού, στις 23 Απριλίου συνοδεύεται από πολλές εκδηλώσεις. Μεταξύ άλλων θα δείτε μια παρέλαση με τη συνοδεία γκάιντας, αγώνα δρόμου στην βουνοπλαγιά, αγώνες πάλης και μια γενικότερη γιορταστική ατμόσφαιρα με τραγούδι και χορό.

Ιαπωνία – Για τις ανθισμένες κερασιές

Το ιαπωνικό έθιμο του hanami ή αλλιώς το να θαυμάζεις τις ανθισμένες κερασιές ξεκίνησε νωρίτερα φέτος, λόγω του ασυνήθιστα καλού καιρού που ήρθε φέτος νωρίτερα από άλλες χρονιές. Το λουλουδένιο παραμυθένιο σκηνικό είναι στα καλύτερα του τον Απρίλίο, όταν τα πάρκα πλημμυρίζουν από ντόπιους και τουρίστες. Τα πανέμορφα ανθισμένα δέντρα συμβολίζουν την άφιξη της άνοιξης και είναι ένα σημαντικό μέρος της ιαπωνικής κουλτούρας. Το πικ νικ κάτω από μια ανθισμένη κερασιά θεωρείται ότι ξεκίνησε τον 8ο αιώνα. Εναλλακτικά ταξιδέψτε στο Μαρακές, όπου οι πορτοκαλιές είναι σε πλήρη άνθιση.