Αυτά είναι τα πιο αντιτουριστικά μέρη στην Ευρώπη

Ανάμεσά τους και δύο ελληνικά νησιά σύμφωνα με αυστραλιανό ταξιδιωτικό μέσο

Για όποιον έχει την εντύπωση ότι η Ευρώπη το καλοκαίρι συνεπάγεται μόνο με διακοπές στη Μύκονο και τη Ρόδο, το Κάπρι και τη Σικελία, τη Μαγιόρκα και την Ίμπιζα, την Τενερίφη και την Μάλτα, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσει.

Το αυστραλιανό ταξιδιωτικό portal www.traveller.com.au αναδεικνύει το τοπ 10 των ευρωπαϊκών νησιών που δεν στερούνται σε φυσική ομορφιά και ονειρικές παραλίες, αλλά προσφέρουν ήσυχες και ξέγνοιαστες εμπειρίες μακριά από τα πλήθη και τον μαζικό τουρισμό. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται και δύο ελληνικά νησιά, τα οποία, μάλιστα, συναντώνται στην πρώτη τριάδα.

Στην δεύτερη θέση, λοιπόν, της λίστας του ο ταξιδιωτικός συντάκτης David Whitley αναδεικνύει την μικροσκοπική Αλόννησο. Πρόκειται, για έναν από τους τελευταίους εναπομείναντες οικολογικούς παραδείσους της Μεσογείου, όπου συναντάται το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων, το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης και το πρώτο στην Ελλάδα.

alonnisos_1_shutterstock_91251935

Χερσαίοι και υδάτινοι βιότοποι με αμέτρητα είδη φυτών και ζώων συνθέτουν ένα μοναδικό στο είδος του αξιοθέατο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο από επιστημονικής και εκπαιδευτικής, όσο και από πολιτισμικής πλευράς. Μάλιστα, στην περιοχή της Στενής Βάλας συναντάται και το μοναδικό κέντρο Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας, το οποίο ειδικεύεται στη φιλοξενία των νεογέννητων παιδιών τους.

Λαβυρινθώδη σοκάκια, σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, κληματαριές και χρωματιστά λουλούδια συνθέτουν την πανέμορφη εικόνα της χώρας του νησιού. Χαρακτηριστικό ατού της η πανοραμική θέα τόσο στη θάλασσα όσο και σε μεγάλο μέρος της υπόλοιπης Αλοννήσου. Από τα βασικότερα αξιοθέατα το μεσαιωνικό κάστρο που χαίρει, επίσης, άπλετης θέας στο Αιγαίο.

Για δροσιστικές βουτιές σε κρυστάλλινα νερά ξεχωρίζουν οι αγαπημένες επιλογές του κοινού όπως ο Άγιος Δημήτριος, ο Λεφτός Γιαλός, το Κοκκινόκαστρο, η Χρυσή Μηλιά κ.α.

alonnisos_4_shutterstock_521440177

 

alonnisos_2_shutterstock_418685944

 

alonnisos_3_shutterstock_419093290

Δείτε ποιο είναι το δεύτερο ελληνικό νησί που συμπεριλαμβάνεται στην τρίτη θέση της λίστας στο www.greekguide.com