Το τοπ 10 των παραλιών που πρέπει να επισκεφτείτε το 2017 στην Ευρώπη

Ανάμεσά τους και δύο ελληνικές, στην 4η και 6η θέση

Ξεχάστε τα παραδεισένια νερά της Καραϊβικής και ανακαλύψτε το top 10 των καλύτερων παραλιών της Ευρώπης. Στη λίστα που δημοσίευσε το theculturetrip.com –ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα μέσα ιντερνετικής ενημέρωσης σε θέματα πολιτισμού με γραφεία σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Τελ Αβίβ και ανταποκριτές από όλο τον κόσμο– αναδεικνύονται ονειρικές ακρογιαλιές που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από άποψη νερών και αμμουδιάς αντίστοιχες εξωτικών προορισμών.

Ανάμεσά τους φιγουράρουν και δύο ελληνικές, με την πρώτη να βρίσκεται σε αγαπημένο νησί του Ιονίου και την δεύτερη να αποτελεί την πιο πολυφωτογραφημένη δημοφιλούς κυκλαδονησίου.

Η πρώτη ελληνική παραλία που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του theculturetrip.com συναντάται στην τέταρτη θέση και ξεχώρισε ανάμεσα στις υπόλοιπες λόγω του απίστευτου κάλλους που χαρακτηρίζει το φυσικό τοπίο που την περιβάλλει. Ο λόγος για τον μικρό κόλπο του Πόρτο Λιμνιώνα, μία από τις πιο "άγριες" και ταυτόχρονα πιο όμορφες ακτές της Ζακύνθου, που ξεχωρίζει για τη βραχώδη μορφολογία της, η οποία άλλωστε την καθιστά και τόσο ιδιαίτερη.

Θα την συναντήσετε στο δυτικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση 25 χλμ. (περίπου 35 λεπτά με το αυτοκίνητο) από το κέντρο της πόλης της Ζακύνθου. Αν μάλιστα είστε λάτρεις των καταδύσεων, θα την προτιμήσετε για τα κρυστάλλινα, καταγάλανα σαν πισίνας βαθιά νερά της.

Μάθετε ποια ελληνική παραλία βρίσκεται στην 6η θέση της λίστας του theculturetrip.com στο www.greekguide.com