Νέος χώρος που σερβίρει ροφήματα για το «Ό,….tea…πίνεις» στην Αράχωβα

Εκτός από τις αγορές μας πλέον καθόμαστε στο cozy café του πάνω ορόφου

Πέρυσι για πρώτη χρονιά το συναντήσαμε στον νέο του χώρο στην κεντρική πλατεία Λάκκα, ανανεωμένο με ένα ισόγειο κελάρι να ετοιμάζεται και να  συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όχι μόνο όσων αγαπούν το τσάι, αλλά κι όσων εκτιμούν το καλό κρασί.

Γράφει η Νάντια Μασσαχού

Φωτο: Νικος Χριστοφάκης

Ο λόγος για το Ό,....tea...πίνεις, το γουστόζικο μαγαζί της Αθηνάς και του Χρήστου, που, από το λογοπαίγνιο στο όνομά του, γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι θα σας συστήσει σε έναν κόσμο αρωμάτων και γεύσεων.

araxovasa1

Εκτός από μεγάλη ποικιλία σε τσάι, από το Δρόμο του τσαγιού και από την Kusmitea, αλλά και καφέ (Samba),εδώ βρίσκουμε και μια ευρεία γκάμα αντίστοιχων σκευών, όπως εμαγιέ τσαγιέρες από το εξωτερικό (ιδίως τη Ρωσία), αντιβακτηριδιακές που δεν κρατάνε άλατα, και σαμοβάρ (βραστήρας και τσαγιέρα ταυτόχρονα).

araxovasa2

Τα σκεύη αυτά είναι αποκλειστικής εισαγωγής και τα περισσότερα δεν θα τα βρείτε πουθενά αλλού. Τα ράφια του είναι γεμάτα με διάφορα μπαχαρικά και αλάτια, δημητριακά, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, super foods, σοκολάτες Kallisti και βιολογικό μέλι.

araxovasa4

Ένα στοιχείο ωστόσο που ήρθε να προστεθεί εδώ από πέρυσι είναι το κρασί.

Στον κάτω όροφο του νέου, πανέμορφου καταστήματος βρίσκουμε ένα ενδιαφέρον κελάρι που φιλοξενεί μια πλούσια γκάμα από ετικέτες ελληνικού και ξένου αμπελώνα.

araxovasa5

Ενδεικτικά, εδώ θα βρείτε το γαλλικό Chamblis, το διάσημο και ιδιαίτερο Beaujolais Nouveau, τη Μαλαγουζιά Αρβανιτίδη και Black Rooster Kokkinos.

araxovasa6

Φέτος, τα νέα έρχονται από τον πάνω όροφο του κτηρίου! Ο ολοκαίνουριος ζεστός και φιλόξενος χώρος του πάνω ορόφου θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να απολαύσουν ό,τι βλέπουν στα ράφια του μαγαζιού.

araxovasa7

Τσάι σερβιρισμένο με τα ιδανικά του συνοδευτικά, ποικιλίες και κρύα πιάτα για κρασί ή τσίπουρο, σαμπάνια και άλλες εκλεκτές γεύσεις σας καλούν να τις απολαύσετε όπως πρέπει.

araxovasa8

last

araxovasa3

Πληροφορίες

Κεντρική Οδός, Αράχωβα,  22670 31606, fb page