Ό,τι καλύτερο στον Παρνασσό φέτος το χειμώνα για φαγητό και ποτό

Μπορεί οι αφίξεις στην Αράχωβα φέτος να μην είναι πολλές, όμως έχουμε αρκετές ανανεώσεις χώρων

Μπορεί οι αφίξεις στην Αράχωβα φέτος να μην είναι πολλές, όμως έχουμε αρκετές ανανεώσεις χώρων και αλλαγές concept.

Γράφει η Νάντια Μασσαχού

Δείτε όλα όσα αξίζουν την προσοχή σας στη λίστα που ακολουθεί.

Barile espresso vino bar

BARILE2

Το team του αγαπημένου μας Cine Celena, δημιούργησε στην Πλατεία Λάκκα ένα στέκι που έλειπε. Το Barile espresso vino bar όπως μαρτυρά και το όνομά του είναι ένα all day bar με εξειδίκευση στο κρασί. Περισσότερες από τριάντα ετικέτες θα φιγουράρουν στα ράφια του, από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στους οινοπαραγωγούς της ευρύτερης περιοχής. Το κομμάτι της γεύσης προσεγγίζεται και μέσα από δημιουργικές προτάσεις κουζίνας, που για τον πρώτο καιρό θα «περιοριστεί» σε finger food, ωστόσο μετά τις γιορτές ανυπομονούμε να στηθεί ολοκληρωμένα ο κατάλογός του.  Μπορείτε να το επισκεφτείτε κι από νωρίς το πρωί για ένα ζεστό ρόφημα και το πρωινό σας.

Πληροφορίες
Πλατεία Λάκκα
Tηλ. 693 671 2039
Fb page: Barile espresso vino bar

Sehre

sehre

Φέτος όσοι επισκεφτείτε το χωριό για τις γιορτές θα δείτε έναν ολοκαίνουριο, ριζικά ανακαινισμένο χώρο. Η διακόσμηση φέρει και πάλι την υπογραφή της ταλαντούχας designer Γεωργίας Τηλιγάδας που κατόρθωσε να δημιουργήσει εκ νέου έναν χώρο που ενώ δεν θυμίζει τον παλιό, σου βγάζει και πάλι την ίδια οικεία διάθεση και αυθόρμητα (σε) μυεί σε mood βουνού. Τα χρώματα που πρωταγωνιστούν παραπέμπουν στην (ορεινή) φύση και χαλαρώνουν, ενώ κάθε διακοσμητικό στοιχείο έχει και μια σύνδεση με το βουνό, γεγονός που προδίδει την αγάπη του Θύμιου και του Αυγέρη γι’αυτό (οι οποίοι είναι και φοβεροί γνώστες του, οπότε εκμεταλλευτείτε τους για ψαγμένα tips).

Αυτό που ωστόσο στρέφει το βλέμμα σου με το που μπεις στο χώρο είναι το… ελάφι! Το στίγμα του σε έναν τοίχο του café bar ήρθε να δώσει ο γεμάτος ανησυχίες και σούπερ δημιουργικός street artist (και ποιητής, και συγγραφέας, και, και, και…) Yiakou. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα ελάφια είναι ένα από τα «μοτίβα» του συγκεκριμένου καλλιτέχνη, ο οποίος διακρίνεται για τις αστείρευτες ιδέες και το πηγαίο ταλέντο. Ένα ελάφι λοιπόν ζωγραφιά, έρχεται να προστεθεί στα όσα θα μας συντροφεύουν στον ανανεωμένο χώρο, και να γίνει σίγουρα «αντικείμενο συζήτησης» όποιου το αντικρίσει.

Κατά τα άλλα οι προσεγμένες υπηρεσίες και η φιλική εξυπηρέτηση παραμένουν σταθερά και στην διάθεσή σας από το πρωί έως αργά το βράδυ. Στα νέα προσθέστε και  τα ιαπωνικά special ουίσκι, συγκεκριμένα το εμβληματικό Nikka from the Barrel, ένα πάντρεμα single malt και σιτηρών θα ικανοποιήσει και τους πλέον απαιτητικούς.

Πληροφορίες
Πλατεία Λάκκα, Αράχωβα
Tηλ. 22670 31518
Fb page: Sehre

Ο,tea πίνεις

tea

Πέρυσι για πρώτη χρονιά το συναντήσαμε στον νέο του χώρο στην κεντρική πλατεία Λάκκα, ανανεωμένο με ένα ισόγειο κελάρι να ετοιμάζεται και να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όχι μόνο όσων αγαπούν το τσάι, αλλά κι όσων εκτιμούν το καλό κρασί. Ο λόγος για το Ό,....tea...πίνεις, το γουστόζικο μαγαζί της Αθηνάς και του Χρήστου, που, από το λογοπαίγνιο στο όνομά του, γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι θα σας συστήσει σε έναν κόσμο αρωμάτων και γεύσεων.

Φέτος, με το κελάρι του να είναι πανέτοιμο και να φιλοξενεί μια πλούσια γκάμα από ετικέτες ελληνικού και ξένου αμπελώνα, όπως το γαλλικό Chamblis, το διάσημο και ιδιαίτερο Beaujolais Nouveau, τη Μαλαγουζιά Αρβανιτίδη και το Black Rooster Kokkinos, τα νέα έρχονται από τον πάνω όροφο του κτηρίου! Ο ολοκαίνουριος χώρος του πάνω ορόφου θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να απολαύσουν ό,τι βλέπουν στα ράφια του μαγαζιού. Τσάι σερβιρισμένο με τα ιδανικά του συνοδευτικά, ποικιλίες και κρύα πιάτα για κρασί ή τσίπουρο, σαμπάνια και άλλες εκλεκτές γεύσεις σας καλούν να τις απολαύσετε όπως πρέπει.

Πληροφορίες
Κεντρική Οδός, Αράχωβα
Tηλ. 22670 31606
Fb page: O tea pineis

Αρίων

arion

Με ανανεωμένο κυρίως τον εξωτερικό του χώρο, το all time classic Αρίων στην πλατεία Λάκκα, υποδέχεται τη νέα χρονιά με φρέσκο αέρα, Οι χαρακτηριστικές γούνινες μαξιλάρες στους καναπέδες της πλατείας, πλέον είναι λευκές και σας μυούν σε χιονισμένες χειμερινές εμπειρίες, ενώ νέα είναι και τα stand στο μπροστινό του χώρο. Σε ό,τι αφορά την ολοήμερη λειτουργία του, τα events και την ποιότητα υπηρεσιών, όλα παραμένουν σταθερά. Μπορείτε να το επισκεφτείτε από νωρίς το πρωί, για τον πρωινό σας καφέ και ολόφρεσκα σνακς, έως αργά το βράδυ για διασκέδαση μέχρι πρωίας. Για τα events του μπορείτε να ενημερωθείτε από τη fb page του.

Πληροφορίες 
Πλατεία Λάκκα
Τηλ. 2267031182
Fb page: Αρίων cafe bar Αράχωβα

Ευ Ζην Studios & Suites

evizin

Στην καρδιά της γραφικής Αράχωβας, 14 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, το ξενοδοχείο Ευ Ζην Studios & Suites συνιστά μια εξαιρετική πρόταση διαμονής για τις χειμερινές σας εξορμήσεις. Βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο του οικισμού, ακριβώς απέναντι από το δημοτικό parking και προσφέρει άμεση πρόσβαση σε όλες τις επιλογές για φαγητό και διασκέδαση. Το νέο της σεζόν αφορά στον ολοκαίνουριο χώρο πρωινού που διακρίνεται από την  μοντέρνα και mountaint style διακόσμηση, με την τεράστια βιβλιοθήκη (αλλά και τον ενημερωμένο μπουφέ) να πρωταγωνιστούν. Υπεύθυνη για το design η ταλαντούχα Γεωργία Τηλιγάδα. Όσον αφορά το μπουφέ θα απολαύσετε american style πρωινό, που ωστόσο τιμά τα τοπικά προϊόντα. Αν φανείτε τυχεροί θα δοκιμάσετε και κάποια από τα σπιτικά γλυκά, φτιαγμένα με μεράκι από τους ιδιοκτήτες.

Πληροφορίες
Αράχωβα
Τηλ. 22670 32888
Fb page: Ευ Ζην Studios & Suites Αράχωβα
www.hotel-efzin-arachova.gr