Lonely Planet: Οι 10 πόλεις που πρέπει να επισκεφτείτε το 2017

Οι διασημότερες ταξιδιωτικές εκδόσεις ανέδειξαν το top 10 των must προορισμών για την επόμενη χρονιά

Τις 10 πόλεις που είναι must να επισκεφτούν οι ταξιδιώτες μέσα στο 2017 ανέδειξε το Lonely Planet. Οι διασημότερες ταξιδιωτικές εκδόσεις κυκλοφόρησαν το βιβλίο «Best in Travel 2017» και προτείνουν τους 10 πιο "δυνατούς" προορισμούς για την επόμενη χρονιά. Αν σκέφτεστε να φτιάξετε βαλίτσες, ρίξτε μια ματιά:

10. ΠΟΡΤΛΑΝΤ, Όρεγκον

Η πόλη συχνά χαρακτηρίζεται και στολίδι των ΗΠΑ. Πολλές φορές έχει αναδειχτεί στις τοπ πόλεις παγκοσμίως για το επίπεδο ζωής της. Μια πληθώρα πάρκων, γεφυρών, ποδηλατόδρομων αλλά και μπαρ, μπυραρίες και καφετέριες συνθέτουν το ψηφιδωτό μιας πανέμορφης πόλης.

9. ΜΟΣΧΑ, Ρωσία

Η καρδιά της Ρωσίας από κάθε άποψη: είναι το πολιτικό, διοικητικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας με μια τεράστια προσφορά πολιτιστικών επιλογών, μουσεία, πινακοθήκες κ.ό.κ.

8. ΛΙΣΑΒΟΝΑ, Πορτογαλία

Μια οικονομική επιλογή με πληθώρα επιλογών για όλα τα γούστα.

7. ΣΕΟΥΛ, Νότια Κορέα

Εκεί που το παλαιό και το νέο κάνουν το τέλειο κράμα!

6. ΠΙΣΤΟΙΑ, Ιταλία

Η πόλη είναι γνωστή και ως «Μικρή Φλωρεντία». Για όσους δεν αγαπούν την πολυκοσμία είναι η απόλυτη επιλογή. Εξάλλου η πόλη θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ιταλίας για το 2017.

5. ΟΧΡΙΔΑ, Σκόπια

Γραφικό τοπίο και οικονομικές επιλογές. Όσοι αγαπούν την τέχνη μπορούν να εξερευνήσουν τα αρχαία κάστρα και τις εκκλησίες, ενώ οι φυσιολάτρες μπορούν να νοικιάσουν βάρκες ή να κάνουν πεζοπορία και ποδήλατο γύρω από τα δάση.

4. ΜΕΡΙΔΑ, Μεξικό

 

Η πόλη έχει μια πλούσια γκάμα πολιτιστικών επιλογών. Γι' αυτό και είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Αμερικής για το 2016.

3. ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ, Καλιφόρνια

Κουζίνα από όλο τον κόσμο, υπέροχες παραλίες, μουσεία, θέατρα, κλαμπ... η πόλη των αγγέλων επί γης!

2. ΚΕΙΠ ΤΑΟΥΝ, Νότια Αφρική

Μέσα στο 2017 θα ανοίξει τις πύλες του το νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου στη σύγχρονη αφρικανική τέχνη. Η αφρικανική πόλη εμφανίζεται όλο και συχνότερα στις προτάσεις των τουριστικών πρακτόρων ανά τον κόσμο.

1. ΜΠΟΡΝΤΟ, Γαλλία

Το τέλειο μέρος για τους λάτρεις της γαστρονομίας και βέβαια του καλού κρασιού. Στην πόλη θα λειτουργήσει σύντομα και το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο τραίνων υψηλής ταχύτητας.