Απολαμβάνουμε το καλοκαίρι στις 10 κορυφαίες παραλίες της Κέρκυρας

Δροσιστικά μακροβούτια στα διαυγή νερά του Ιονίου

Η Κέρκυρα σας δίνει τη δυνατότητα να ζήσετε συναρπαστικές εμπειρίες, αφού διαθέτει πολλές παραλίες και μάλιστα για όλα τα γούστα.

Με χρυσαφένια αμμουδιά, ολόλευκα βότσαλα, πλούσιο φυσικό περιβάλλον ή επιβλητικά βράχια όλες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: τα κρυστάλλινα και αρκετά δροσερά νερά του Ιονίου.

Παλαιοκαστρίτσα

Μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού, η Παλαιοκαστρίτσα, εντοπίζεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Κέρκυρας, σε απόσταση 23 χλμ. από το κέντρο της πόλης. Φημισμένη για τα πολύ κρύα και πεντακάθαρα νερά της, η ευρύτερη περιοχή περιλαμβάνει 6 κόλπους και παραλίες.

Η πιο γνωστή είναι εκείνη που βρίσκεται πάνω από το μοναστήρι της Παλαιοκαστρίτσας και συγκεντρώνει τις περισσότερες τουριστικές υποδομές με ξενοδοχεία και εστιατόρια. Στις υπόλοιπες θα φτάσετε μόνο διά θαλάσσης. Σχεδόν σε όλες θα βρείτε θαλάσσια ταξί, ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ θα έχετε τη δυνατότητα να επιδοθείτε σε water sports, όπως κανό.

Το μοναστήρι δεσπόζει εντυπωσιακό πάνω στον ένα από τους δύο βράχους που σχηματίζουν την περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας, μαγνητίζοντας τα βλέμματα όλων των λουόμενων.

Χαλικούνας

Από τις ομορφότερες και πιο παρθένες ακρογιαλιές του νησιού, ο Χαλικούνας εντοπίζεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κέρκυρας, 30 χλμ. από το κέντρο της πόλης.

Η αμμώδης παραλία έκτασης 2,5 χλμ. στην ουσία είναι το φυσικό χώρισμα της λίμνης Κορισσίων με τη θάλασσα, λειτουργώντας προστατευτικά για την ηρεμία της πρώτης από τις αναταράξεις της θάλασσας. Διατηρώντας ανέγγιχτη τη φυσική ομορφιά της, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η ακτή αποτελεί αγαπημένη επιλογή των φανατικών του wind και του kite surfing.

Διατηρεί low προφίλ και φημίζεται για τις ήσυχες και χαλαρές στιγμές που προσφέρει σε όσους επιλέγουν να κάνουν εδώ το μπάνιο τους.

Canal d' Amour

Η πιο χαρακτηριστική παραλία της Κέρκυρας δεν είναι άλλη από το Canal d' Amour στο Σιδάρι, στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού. Σε απόσταση 36 χλμ. από το κέντρο της Κέρκυρας θα συναντήσετε ένα εντυπωσιακό τοπίο, το οποίο θα σας μεταφέρει σε μέρη εξωτικά.

Το βλέμμα κλέβουν τα αμμώδη, λευκά, σμιλεμένα βράχια μέσα στα καταπράσινα νερά του Ιονίου, τα οποία, λόγω της επαφής τους με τα κύματα, δημιουργούν ποικίλους και εντυπωσιακούς σχηματισμούς. Σύμφωνα με το μύθο, όποιο ζευγάρι κολυμπήσει μαζί στο Κανάλι του Έρωτα, θα είναι για πάντα μαζί!

Paradise

Στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού και σε απόσταση 2 χλμ. από το χωριό Λιαπάδες, συναντάται η παραλία Paradise, μια ήρεμη και ονειρική ακτή η οποία προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης. Πρόκειται για μία από τις ομορφότερες του νησιού, η οποία ξεχωρίζει για τα διαυγή, κρυστάλλινα νερά και τους απότομους, κατακόρυφους βράχους που αγκαλιάζουν τη βοτσαλωτή ακρογιαλιά.

Στο βόρειο άκρος της ακτής θα συναντήσετε μια θαλάσσια σπηλιά, από τις πολλές που βρίσκονται κατά μήκος της ακτογραμμής της ευρύτερης περιοχής. Μπορείτε να προσεγγίσετε την παραλία είτε με καραβάκι από την Παλαιοκαστρίτσα είτε από την ακτή των Λιαπάδων.

Καλάμι

Στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, 30 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας και 7 χλμ. από το θέρετρο της Κασσιόπης, η παραλία Καλάμι, με το βότσαλο και τα βαθιά, καταπράσινα και κρύα νερά, αποτελεί ιδανική επιλογή για όλους εσάς που αναζητάτε στιγμές απόλυτης ηρεμίας και χαλάρωσης.

Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ διαθέτει και ποικίλες επιλογές για water sports, όπως θαλάσσιο σκι, ποδήλατα, κανό. Στο χωριό θα βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες για γεύμα δίπλα στο κύμα, cafe και snack bar, τουριστικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com