Αυθεντική ψαροφαγία στο Ρούλη στο Ναύπλιο

Από τις πιο φημισμένες επιλογές για ποιοτικό ψάρι στην πρωτεύουσα της Αργολίδας

Αν βρίσκεστε στο Ναύπλιο και αναζητάτε ένα στέκι για αυθεντική ψαροφαγία, αυτό δεν είναι άλλο από το ουζερί- ψαροταβέρνα ο Ρούλης, στην παραλιακή οδό Ναυπλίου- Νέας Κίου. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία πρωτολειτούργησε στο Άργος το 1981 και από το 1991 βρίσκεται στο Ναύπλιο.

Με μεγάλου ατού την τοποθεσία της ακριβώς δίπλα στο κύμα, η ταβέρνα μέχρι σήμερα ακολουθεί πιστά την παράδοση η οποία δεν είναι άλλη από την εμμονή στην ποιότητα, τις επιλεγμένες πρώτες ύλες και την δημιουργία ψαρομεζέδων και γευστικών πιάτων με ιδιαίτερο μεράκι.

Ο κατάλογός της είναι γεμάτος με δελεαστικά ορεκτικά από τα οποία δεν θα ξέρετε τι να πρωτοεπιλέξετε. Γαρίδα σαγανάκι, γαρίδες αχνιστές με σάλτσα μουστάρδας, μπακαλιαροκροκέτες, πέστροφα καπνιστή, χταπόδι (βραστό, ψητό ή σαλάτα), μελιτζανοκεφτέδες θα σας βάλουν σίγουρα σε πειρασμό.

Την ίδια ώρα, τα μικρά ψαράκια στο τηγάνι –αθερίνα, γαύρος, μπαμπαλίνα, μαριδάκι– αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή για ουζοκαταστάσεις με θέα στη θάλασσα.

Αν θέλετε, ωστόσο, να επιδοθείτε σε μια αυθεντική ψαροφαγία σημειώστε ότι στο Ρούλη θα βρείτε φρέσκο ψάρι ημέρας, αναλόγως πάντα την εποχή και την ψαριά.

Στα πιάτα σημεία αναφοράς του συγκαταλέγονται η ψαρόσουπα, η γαριδομακαρονάδα, η αστακομακαρονάδα και το γιουβέτσι φαγκρί (όλα κατόπιν παραγγελίας), ενώ στις νέες αφίξεις του μενού τα ολόφρεσκα μύδια σε διάφορες εκδοχές, με το μυδοπίλαφο να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες προτάσεις.

Tip: Στο τέλος του γεύματος προσφέρεται κέρασμα σπιτικό γλυκό κουταλιού. Στα συν και το φιλικό service.

Info

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά: από τις 11.00 (Μάιος- Σεπτέμβριος), 11.00-19.00 (Οκτώβριος- Απρίλιος)

Τιμές: Από €10/ άτομο με ποτό

Παραλιακή Οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου 253, Ναύπλιο

Τηλ. 27510 52006, 6947 707042

https://www.facebook.com/O.Roulis