Εμπνευσμένο από την Αμελί: Βόλτα στo Παρίσι εκεί που γυρίστηκε η ταινία

Δείτε τις φωτογραφίες

Η Λιλιάνα Ρομέρο Αντράντε πραγματοποίησε το όνειρό της. Ξεκίνησε από το μακρινό Μεξικό και έφτασε στο Παρίσι. Για να φωτογραφίσει σημεία της πόλης όπου έγιναν γυρίσματα της αγαπημένης της ταινίας, της «Amelie».

«Αποφάσισα να εκτυπώσω κάποιες από τις αγαπημένες μου σκηνές με σκοπό να βρω τα ίδια μέρη και να πάρω φωτογραφίες. Στην αρχή, ο κόσμος δεν καταλάβαινε γιατί φωτογράφιζα ένα κομμάτι χαρτί αλλά δεν μ' ένοιαζε» δήλωσε στο Bored Panda.

«Από την πρώτη στιγμή που την είδα, έγινα fan της ταινίας. Ήμουν 17 χρονών και τη βρήκα γεμάτη εκπληκτικές λεπτομέρειες, με εξαιρετική αφήγηση και πολύ πιο επεξεργασμένη από τις συνηθισμένες ρομαντικές ταινίες» εξομολογήθηκε, αργότερα, στο Lost at E Minor.

«Από την άλλη, η μουσική του Yann Tiersen είναι πραγματικά φανταστική. Mπορώ να περάσω ένα ολόκληρο απόγευμα ακούγοντας το soundtrack χωρίς να με κουράζει καθόλου».

Ήταν πολύ ευτυχισμένη στο Παρίσι της Amelie.

«Ίσως πάρα πολύ. Μου άρεσε να ανακαλύπτω, έναν- έναν, τους τόπους που έγιναν τα γυρίσματα, τις γωνίες που βλέπουμε σε διάφορες σκηνές. Δεν σταματούσα να χαμογελάω».

Από όλα τα σημεία που έγιναν γυρίσματα της ταινίας, αυτό που μπήκε στην καρδιά της ήταν το καφέ Les Deux Moulins.

Με τον συνοδό της, παρήγγειλαν το "Amelie afternoon snack" και «καθώς πίναμε τη ζεστή σοκολάτα μας και τρώγαμε την crème brulee, είχα αρκετό χρόνο να ρουφήξω τον χώρο και να θυμηθώ τι έχει αλλάξει και τι παράμεινε το ίδιο (όπως στην ταινία)».

«Πρόσεξα ότι η επίπλωση είναι σχεδόν η ίδια εκτός από το γυαλί που χωρίζει κάποιες από τις θέσεις στο εσωτερικό, και τα γυάλινα χωρίσματα στις καρέκλες, έξω. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω και με κάποιους από τους μπάρμεν, μπόρεσα ακόμη και να πάω πίσω από την μπάρα, να δω τα πάντα από εκεί και να τραβήξω φωτογραφία».

Οι αναμνήσεις της από τη συμπεριφορά των Παριζιάνων, κατά τη διάρκεια του project (;) της;

«Οι άνθρωποι που δούλευαν στο Les Deux Moulins ήταν οι πιο ευγενικοί. Το ίδιο και αυτός στο μανάβικο (με την επωνυμία, Au marche de la butte). Πάντα με βοηθούσαν να πάρω την καλύτερη φωτογραφία».

Σκέφτεται άλλες πόλεις που θα επισκεφθεί με τον ίδιο τρόπο;

«Στην πραγματικότητα δεν έχω σκεφτεί άλλες πόλεις σαν project. Αλλά είναι πολλές που με ενδιαφέρουν, παραδείγματος χάρη κάποια μέρη που έκανε γυρίσματα ο Wes Anderson για ταινίες σαν το The Grand Budapest Hotel. Από την άλλη, η αγάπη μου για το μαγικό τροφοδοτεί την επιθυμία μου να επισκεφθώ το Λονδίνο, για τα σημεία που γυρίστηκε η ταινία "Harry Potter"».