To Sabbia Nera βάζει το Καμάρι στη «λίστα» μας

Γράφει η Νάντια Μασσαχού

Με ένα όνομα που σε βάζει απευθείας στο mood των άγριων παραλιών της Σαντορίνης (sabbia nera στα ιταλικά σημαίνει μαύρη άμμος), το Sabbia Nera προστέθηκε πέρυσι στον χάρτη των επιχειρήσεων στο Καμάρι και ανέβασε αισθητά τον πήχη της περιοχής. Συγκεκριμένα, το Καμάρι, από την μεγάλη πλειοψηφία των ταξιδιωτών κρίνεται «τουριστικό», ενώ οι αξιόλογες επιλογές του στον τομέα του φαγητού και της διασκέδασης είναι πραγματικά μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Η άφιξη του λοιπόν το περσινό καλοκαίρι, μόνο ανανέωση και χαρά έφερε στους επισκέπτες της παραλίας, αλλά παράλληλα συνέβαλε στο να συμπεριληφθεί η περιοχή στα must. Το Sabbia Nera, είναι μια all day long πρόταση ικανή να καλύψει τις ανάγκες σας από το πρωί έως το βράδυ με αξιόλογο τρόπο. Πρόκειται για ένα beach bar-restaurant ακριβώς πάνω στην παραλία, το οποίο σίγουρα θα προσέξετε λόγω της ξεχωριστής και εντυπωσιακής διακόσμησής του.

Υπεύθυνο για το σχεδιασμό του είναι το επιτυχημένο αρχιτεκτονικό γραφείο Nine Design, που έχει "στήσει" κάποια από τα πιο επιτυχημένα μαγαζιά της Αθήνας -κι όχι μόνο. Πέραν του design, θα γίνετε πιστοί θαμώνες του, μετά την πρώτη σας επίσκεψη, και για τον κατάλογό του που καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο όλα τα γούστα.

Ο chef Δημήτρης Τσώτσος έχει φροντίσει να ισορροπήσει μια ευρεία γκάμα γεύσεων σε έναν μενού που δεν κουράζει.

Εσείς θα επιλέξετε ανάμεσα σε μεσογειακές προτάσεις, που φανερώνουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στην ιταλική κουζίνα (από τη ζύμη της pizza έως τα ζυμαρικά, όλες οι πρώτες ύλες έρχονται απευθείας από την Ιταλία), και τοπικές νοστιμιές που αποτελούν αναφορά στη σαντορινιά γαστρονομία. Δοκιμάστε οπωσδήποτε την ασυναγώνιστη pizza του. Best seller πιάτο είναι η σαλάτα Γκρέκα, που στην ουσία είναι μια χωριάτικη με ντοματίνια Σαντορίνης, η οποία σερβίρεται σε καρπούζι!

Ένα ακόμη ατού του είναι το chill out σκηνικό στην παραλία, με ξαπλώστρες (προσφέρονται δωρεάν στους πελάτες του εστιατορίου οι οποίοι έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να συνδυάσουν το μπάνιο τους με ένα υπέροχο γεύμα) που σε βάζουν σε πειρασμό να δοκιμάσεις δροσερά cocktails ή έναν παγωμένο καφέ ακούγοντας καλοκαιρινές μουσικές.

Tip: Αξιόλογη είναι και η wine list του, που τιμά τον ελληνικό αμπελώνα κι όχι μόνο μιας κι έχετε εξαιρετικές επιλογές κι από ιταλικές ετικέτες. Στα πλεονεκτήματά του επίσης οι τίμιες τιμές.

Info:
Καθημερινά: 10.00-00.00
Από €15/άτομο, €3,50 (freddo cappuccino), €7 (ποτό), €9 (cocktail)
Καμάρι, Σαντορίνη, 22860 33007, 693 2442121, www.sabbianera.gr, www.facebook.com/SabbiaNeraTrattoria?fref=ts