Il forno di Gerasimo, ολοκαίνουρια άφιξη στην Μύκονο

Οδηγός Μύκονος

Γράφει η Νάντια Μασσαχού

Ολόφρεσκη άφιξη, σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες γειτονιές της Μυκόνου, αυτή της οδού Καλογερά. Ο φούρνος του Γεράσιμου (Il forno di Gerasimo) θα σας κινήσει αρχικά το ενδιαφέρον ως χώρος. Προσεγμένος, μίνιμαλ με διακόσμηση και ύφος που παραπέμπουν σε φούρνους του εξωτερικού, χωρίς ωστόσο να αποποιούνται το ελληνικό κυκλαδίτικο στοιχείο.

Οδηγός Μύκονος

Στο ίδιο ακριβώς σημείο, όσοι γνωρίζουν το νησί ξέρουν πως υπήρχε ένας από τους καλύτερους και παλαιότερους φούρνους του νησιού, ενώ από φέτος θα έχουν την ευκαιρία να το "αναβιώσουν" αλλά σε άλλη μορφή. Τι βρίσκει κανείς στο Φούρνο του Γεράσιμου; Ένα αρμονικό πάντρεμα ελληνικών και ιταλικών στοιχείων. Για την ακρίβεια οι μυρωδιές του και τα καλούδια του θα σας ταξιδέψουν σε Italian style deli αλλά παράλληλα ελληνικές λιχουδιές θα σας μυούν σε τοπικούς πειρασμούς.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 8 είδη ατομικού ψωμιού, να ψωνίσετε λιχουδιές από το delicatessen corner το οποίο φιλοξενεί ιταλικά και ελληνικά premium προϊόντα όπως χειροποίητα ζυμαρικά, μέλι, λάδι κ.α., ή να απολαύσετε μια αυθεντική ιταλική pizza από το αντίστοιχο corner όπου σας υποδέχεται Ιταλός pizzaiolo και την παρασκευάζει μπροστά σας.

Επίσης, το πρωί ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τον πρωινό μπουφέ όπου με €8 γεύεται έναν καφέ της επιλογής του και ένα καλαθάκι με φρέσκα καλούδια. Στην ίδια λογική το απόγευμα μεταξύ 18.00-21.00 θα υπάρχει aperitivo menu με αλμυρές και γλυκές προτάσεις καθώς και ποικιλία από αφρώδεις οίνους. Μπορείτε μάλιστα να χαλαρώσετε στις εξωτερικές μαξιλάρες απολαμβάνοντας και την περατζάδα.

Στον φούρνο θα βρείτε ζουμερό hot dog, κρουασάν και σφολιάτες που αξίζει να δοκιμάσετε, ενώ την καλοκαιρινή περίοδο αιχμής θα λειτουργεί 24ωρο.

Info:
Αγίου Γερασίμου 13, Μύκονος, 693 264 1084, https://www.facebook.com/ilfornodigerasimo

katoFasa_Article_Mykonos