Είκοσι συν μια γευστικές προτάσεις για τη Σαντορίνη

Οδηγός Σαντορίνη
Στην Σαντορίνη μπορεί κανείς να απολαύσει κάθε ώρα της ημέρας σε όμορφα στέκια, άλλα περισσότερο άλλα λιγότερο γνωστά. Επιλέξαμε 20 προτάσεις που διακρίνονται για τη value for money φιλοσοφίας τους και αφήνουμε σε εσάς την επιλογή!

ΑΚΡΩΤΗΡΙ

Η σπηλιά του Νικόλα

Μια από τις πιο ιστορικές ταβέρνες του νησιού, ισχυρός λόγος για να επισκέπτεστε το Ακρωτήρι πολύ συχνά. Η Σπηλιά του Νικόλα, αποτελεί μία από τις ελάχιστες ταβέρνες-εστιατόρια της Σαντορίνης που βρίσκονται μια ανάσα από το κύμα. Αυτός είναι ένας πρώτος και πολύ καλός λόγος για να το αγαπήσεις.

Ωστόσο εδώ σίγουρα θα βρείτε και πολλούς ακόμα. Ξεκινάμε από το ότι η ελληνική τοπική κουζίνα και το φρέσκο ψάρι έχουν την τιμητική τους. Ό,τι κι αν δοκιμάσετε, στην οικογενειακή αυτή επιχείρηση που πρωτολειτούργησε το 1967 από τον παππού Νικόλα, προέρχεται από το μποστάνι της φαμίλιας, Τυριά, κρέατα, λαχανικά και κρασί, όλα δικά τους, αγνά, φρέσκα και μοναδικά! Το ολόφρεσκα ψάρια έρχονται να ολοκληρώσουν το παζλ της ποιοτικής πρώτης ύλης. Σε ό,τι αφορά τώρα την βραβευμένη του κουζίνα (το 2007-2008 αναδείχθηκε η καλύτερη ταβέρνα παραδοσιακής κουζίνας) εδώ έχετε την ευκαιρία να γευθείτε ελληνικές νοστιμιές στα καλύτερά τους. Μην παραλείψετε με τίποτα από την παραγγελία σας τους φημισμένους ντοματοκεφτέδες.

Tip: Το όνομα προήλθε από το υπόσκαφο εσωτερικό που παλαιότερα χρησίμευε για να φυλάνε οι ψαράδες τις βάρκες τους.

Info:
Καθημερινά:10.00-00.00 (κουζίνα)
Από €15/άτομο (χωρίς κρασί)
Ακρωτήρι, τηλ. 22860 82303, 22860 82304, www.thecave-ofnikolas.gr, www.facebook.com/santorini.cave.nikolas

Πανόραμα

Το εστιατόριο Πανόραμα σας προσκαλεί να απολαύσετε αξέχαστες κυκλαδίτικες γεύσεις. Ο σεβασμός στην ιστορία της ελληνικής κουζίνας και τα προσεκτικά επιλεγμένα υλικά συνθέτουν πιάτα που θ' αφήσουν ικανοποιημένους και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Το άνετο parking και το άψογο σέρβις είναι ακόμη δυο λόγοι για να το επισκεφθείτε.

Λειτουργεί από το πρωί, για πρωινό και καφέ, ενώ το μεσημέρι αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα απολαυστικό γεύμα. Και, φυσικά, μην ξεχάσετε το απόγευμα να το προτιμήσετε για το ειδυλλιακό σκηνικό του με θέα στο πιο ονομαστό ηλιοβασίλεμα του κόσμου που κόβει την ανάσα. Στα plus οι προσιτές τιμές, ενώ στην κουζίνα η Μαρία (ιδιοκτήτρια) φέρνει φρέσκες ύλες κάθε πρωί και μαγειρεύει σαν να επρόκειτο να ετοιμάσει οικογενειακό τραπέζι!

Info:
Καθημερινά: 09.00-23.00
Από €16/άτομο
Ακρωτήρι, τηλ. 6972 484236, 22860 81183

ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ

Ανώγι

Η καλύτερη πρόταση φαγητού στο Ημεροβίγλι χωρίς δεύτερη σκέψη. Το Ανώγι είναι ένα παραδοσιακό μεζεδοπωλείο, με συνταγές και επιρροές από όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερη αδυναμία στα σαντορινιά προϊόντα.

Ο κατάλογός του είναι μακρύς, χωρίς ωστόσο να κουράζει, μιας και εδώ θα έρθετε και θα ξανάρθετε αναζητώντας την ποικιλία που σας προσφέρεται απλόχερα. Πιάτα best seller, όπως θα καταλάβετε από την πρώτη σας κιόλας επίσκεψη, δεν υπάρχουν. Είναι όλα ένα κι ένα! O σεφ Daniel Burca παντρεύει παραδοσιακές γεύσεις και μια new age προσέγγιση με αρμονικό τρόπο, και το αποτέλεσμα είναι σίγουρα λαχταριστό. Στα συν του, η άψογη εξυπηρέτηση και η αυθεντική ελληνική φιλοξενία. Ο εξωτερικός χώρος είναι φοβερά παρεΐστικος, η wine list άκρως ενημερωμένη και οι τιμές προνομιακές.

Info:
Καθημερινά: 14:00-23:30 (καλοκαίρι), Παρασκευή-Κυριακή: 14:00-23:00 (χειμώνας)
Από €15-20 (χωρίς κρασί)
Πλατεία Ημεροβιγλίου, τηλ. 22860 21285, https://www.facebook.com/pages/%CE%95%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%91%CE%BD%CF%89%CE%B3%CE%B9-%CE%A3%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B7/603081393107098?fref=ts

Mezzo Restaurant

Στο μαγευτικό Ημεροβίγλι, στη θέση Σκάρος, με θέα το πανέμορφο Ενετικό κάστρο, θα ανακαλύψετε το εστιατόριο Mezzo, ακριβώς στη θέση που βρίσκεται το ομώνυμο ξενοδοχείο, το οποίο διαχωρίζεται σε τρία επίπεδα. Οι λιτές λευκές γραμμές κυριαρχούν και η κυκλαδίτικη αισθητική πρωταγωνιστεί. Η ελληνική κουζίνα έχει την τιμητική της, χωρίς ωστόσο να απουσιάζουν οι μεσογειακές πινελιές. Μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα παραδοσιακά πιάτα, που παρασκευάζονται με αγνές πρώτες ύλες και "υμνούν" την τοπική γαστρονομία, αλλά και προτάσεις που αναδεικνύουν τη μεσογειακή δημιουργική γαστριμαργία. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα, τα γεμιστά μανιτάρια και το φιλέτο λαβράκι. Μην παραλείψετε το εξαιρετικό rib eye, ενώ ο κιτρινόπτερος τόνος του είναι ένα από τα best seller του καταλόγου.

Info:
Καθημερινά: 12.00-00.00
Από €25/άτομο (χωρίς κρασί)
Ημεροβίγλι, τηλ. 22860 21874, www.facebook.com/MezzoHotelRestaurant

ΑΜΜΟΥΔΙ

Δημήτρης

Εδώ και δεκαετίες, από το 1989 συγκεκριμένα, ο Δημήτρης στο Αμμούδι συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι πλήθος πιστών, που τον προτιμούν για το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά του. Εδώ θα φάτε υπέροχη αστακομακαρονάδα και παραδοσιακά πιάτα ακριβώς εκεί όπου σκάει το κύμα. Το φιλικό περιβάλλον υποδέχεται με τον καλύτερο τρόπο όσους επιλέγουν την ελληνική παραδοσιακή ταβέρνα. Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα τη σκορπίνα σε λαδόχαρτο με σκόρδο, λάδι, πιπέρι και ρίγανη, που είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού.

Info:
Καθημερινά: 11:00-αργά
Από €30/άτομο χωρίς κρασί
Αμμούδι, τηλ. 22860 71606, www.facebook.com/dimitris.a.taverna?fref=ts

Αμμούδι

Προσεγμένος χώρος στο λιμανάκι της Οίας. Το Αμμούδι θα σας ενθουσιάσει με το εμπνευσμένο, μοντέρνο design του, που παντρεύεται άψογα με το παραδοσιακό στοιχείο. Απολαύστε φρέσκο ψάρι, θαλασσινά και παραδοσιακές συνταγές της Σαντορίνης σε ένα υπέροχο περιβάλλον, φτιαγμένο με μεράκι και φαντασία σε επίπεδα που «ντύνουν» το βράχο στην είσοδο της περιοχής. Εδώ την προσοχή σας θα κλέψει το βασιλικό καβούρι, που κερδίζει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Οι παραδοσιακές προτάσεις του καταλόγου είναι επιμελημένες από σαντορινιά γιαγιά, που εκπαίδευσε όλα τα μέλη της κουζίνας στα μυστικά της καλούδια!

Info:
Καθημερινά: 10:30-αργά
Από €30 (χωρίς κρασί)
Αμμούδι, τηλ. 22860 72298, 6937 123161, www.ammoudi-santorini.com

ΦΗΡΑ

Ellinikon

Περσινή άφιξη στην κεντρική πλατεία των Φηρών, που ήδη έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού. Το Ellinikon διακρίνεται για τις ασυναγώνιστες τιμές του και αποτελεί μια από τις προτάσεις που τιμούν την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε σαντορινιά προϊόντα στις καλύτερες εκδοχές τους, όπως χλωρό (τοπικό τυρί), λουκάνικο Σαντορίνης, τηγανητή άσπρη μελιτζάνα και ντοματοκεφτέδες.

Info:
Καθημερινά: 10.00-02.00
Από €10/άτομο (χωρίς κρασί)
Φηρά, τηλ. 22860 21161, www.ellinikonrestaurant.com

Parathiri

Στο κέντρο των Φηρών το all day long γευστικό στέκι Parathiri έρχεται να σας καλύψει, με τιμές που είναι ιδιαίτερα προσιτές, σε ένα περιβάλλον απλό και φιλικό. Εδώ, μπορείτε να απολαύστε φρέσκα ζυμαρικά, pizza αλλά και προτάσεις με θαλασσινά, ωστόσο από το... μενού δεν λείπει το σουβλάκι και οι μπριζόλες για τους λάτρεις του κρέατος.

Info:
Καθημερινά:12.00-00.00 (κουζίνα), 09.00-00.00 (γενικά)
Από €15/άτομο (χωρίς κρασί)
Φηρά, τηλ. 2286025000, www.facebook.com/parathiri.santorini?fref=ts

Μπαγιάτικο Food Bar

Ως απάντηση (με μια δόση ειρωνείας) σε όλους εκείνους που "φωνάζουν" για την αγνότητα των προϊόντων τους, το Μπαγιάτικο ήρθε να δώσει μια νέα διάσταση στο "γρήγορο φαγητό" που δεν προσπαθεί να πείσει με δηλώσεις, αλλά με γεύσεις. Θα το βρείτε στα Φηρά, στην κεντρική πλατεία, και θα το προτιμήσετε όλες τις ώρες της ημέρας για την ποικιλία του, τα ξεχωριστά του προϊόντα, τις ιδιαίτερες προτάσεις, τις προνομιακές τιμές, το άψογο σέρβις και το εμπνευσμένο packaging (εάν πάρετε τις λιχουδιές σας για το... σπίτι). Εδώ θα απολαύσετε ολόφρεσκο σουβλάκι και γύρο, τυλιχτά καθώς και ολόφρεσκες σαλάτες και θα γίνετε φανατικοί οπαδοί του λόγω των υπέροχων γεύσεων και των αγνών πρώτων υλών.

Info:
Καθημερινά: 09.00-05.00
€6 (σαλάτα), €2,5 (γύρος χοιρινό πίτα)
Φηρά, τηλ. 22860 22092, www.bagiatiko.gr, www.facebook.com/pages/%CE%9C%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-Food-Bar-Bayiatiko-Food-Bar/422652964487151?fref=ts

Nick the Grill

Στην πλατεία Φηρών, συναντάμε από φέτος υπό νέα διεύθυνση το Nick the Grill, το οποίο ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη της απόλαυσης. Εδώ μπορείτε να έρθετε όλες τις ώρες της ημέρας, για ένα γρήγορο γευστικό break είτε για το γεύμα σας. Ζουμερά σουβλάκια, σαλάτες και ορεκτικά συμπεριλαμβάνονται στο μενού, ενώ μόνο εδώ θα βρείτε αρνίσιο γύρο και χειροποίητο κεμπάπ special. Αν πεινάτε αρκετά σας συνιστούμε την σκεπαστή είτε τη φεγγαρόπιτα (μισή σκεπαστή). Για τους vegetarian -κι όχι μόνο- συνίσταται το υπέροχο φαλάφελ του καταλόγου.

Info:
Καθημερινά:10.30-όσο πάει
€1,50 (σουβλάκι χοιρινό)
Φηρά, τηλ. 22860 23492, www.facebook.com/nickthegrill?fref=ts

ΟΙΑ

Κάστρο

Ιδανικό location και ένα όνομα που το μαρτυρά, στην Οία. Το Κάστρο αποτελεί μια από τις κλασικότερες επιλογές για όλες τις ώρες της ημέρας. Θα το επισκεφθείτε το πρωί για τον καφέ και τις πλούσιες προτάσεις φαγητού, το μεσημέρι για δροσιστικούς χυμούς, ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε και τις ποικίλες επιλογές του καταλόγου σε πιάτα μεσογειακής κουζίνας.

Παραδοσιακά πιάτα, φρέσκα ζυμαρικά, θαλασσινά και ψάρι παρελαύνουν ενώπιόν σας, μέχρι να επιλέξετε τι ταιριάζει περισσότερο στην όρεξή σας.

Info:
Καθημερινά: 11:00-00:00
Από €15-20 (φαγητό), €4,30 (freddo), €8 (ποτό), €9,50 (cocktails)
Οία, τηλ. 22860 71045, www.kastro-ia.gr, www.facebook.com/pages/Kastro-Restaurant-Oia-Santorini/493001127428625?fref=ts

Φερεντίνι

Σε ένα προσεγμένο και ήρεμο περιβάλλον στην Οία, το Φερεντίνι σερβίρει γεύσεις ελληνικής δημιουργικής κουζίνας και προσφέρει άπλετη θέα στην καλντέρα. Το Φερεντίνι φέτος ανανεώθηκε και πλέον ο άκρως κυκλαδίτικος χώρος του σας βάζει σε πειρασμό για γευστική χαλάρωση! Το πάλλευκο εστιατόριο είναι άψογα εναρμονισμένο με το γραφικό τοπίο και θα σας κερδίσει με προτάσεις απλές και μη επιτηδευμένες, που όμως ξεχειλίζουν από φαντασία.

Info:
Καθημερινά: 12.00-00.00
Από €25/άτομο (χωρίς κρασί)
Οία, τηλ. 22860 71485, www.feredini.gr

Φοινικιά

Στην είσοδο της Οίας, το εστιατόριο Φοινικιά οφείλει την ονομασία του στην περιοχή στην οποία ανήκει. Εδώ θα απολαύσετε ελληνική δημιουργική κουζίνα, με απλές αλλά πεντανόστιμες προτάσεις. Η συγκεκριμένη ταβέρνα, εδώ και 29 χρόνια, αποτελεί σταθερή γευστική αξία του νησιού. Στην κουζίνα, σε θέση σεφ, βρίσκεται ο ιδιοκτήτης, Θεόδωρος Ανδρεάδης, που σέβεται και τιμά τα ελληνικά και τα τοπικά προϊόντα.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε το κριθαρότο με γαρίδες.

Καθημερινά: 08:00-11:00 (πρωινό), 13:00-00:00 (κουζίνα)
Από €15 (χωρίς κρασί)
Οία, 22860 71373, www.finikiaplace.com

BY THE SEA

Aegialos

Σε απόσταση αναπνοής από τα Φηρά, στην παραλία του Έξω Γιαλού, ο Aegialos συνιστά έναν καλό λόγο να περάσετε εδώ μια ολόκληρη ημέρα. Θα εκτιμήσετε τις αγνές πρώτες ύλες και τα τοπικά προϊόντα, τα ολόφρεσκα υλικά και τις εξαιρετικές τιμές. Η κυρία Άννα, η μητέρα του ιδιοκτήτη, Αντώνη, θα σας κερδίσει με την ελληνική κουζίνα που τιμά τις σαντορινιές συνταγές, το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά, ενώ ο ίδιος ο Αντώνης, με τη γνήσια φιλοξενία του και το χαμόγελό του, θα σας κάνει όχι απλώς πελάτες αλλά φίλους του. Αξίζει να δοκιμάσετε τα cocktails, αλλά και τα πρωινά, που σερβίρονται και στην παραλία. Οι ξαπλώστρες χρεώνονται €7 το σετ. Ωστόσο, ο Aegialos φημίζεται, προπάντων, για τα επιτυχημένα beach parties με διάσημους guest DJs, για τα οποία μιλά όλο το νησί!

Info:

Καθημερινά: 10:00-αργά
Από €10 (χωρίς κρασί)
Έξω Γιαλός, 22860 25816, www.aegialos-beach.com, www.facebook.com/Aegialos?fref=ts

Vassilikos

Ο Vassilikos στην παραλία του Καμαρίου αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για το φαγητό και τη χαλάρωσή σας. Ο φιλικός και ζεστός χώρος του σας προ(σ)καλεί από το πρωί για καφέ και δροσερούς χυμούς, ενώ από τις 12:00 και μέχρι αργά το βράδυ δελεάζει με την απλότητα και την "ειλικρίνεια" της κουζίνας του. Ο Vassilikos διοργανώνει και φιλοξενεί στο χώρο του γάμους, βαπτίσεις και events.

Info:
Καθημερινά: 12:00-00:30
Από €15-20/άτομο (χωρίς κρασί)
Παραλία Καμαρίου, τηλ. 22860 34203, www.facebook.com/vassilikosrestaurant?fref=ts

ΕΞΩ ΓΩΝΙΑ

Μεταξύ μας

Με ιδιοκτήτη από την Κρήτη, μόνο φιλόξενα και αξέχαστα μπορεί κανείς να περάσει εδώ. Το Μεταξύ μας, στην Έξω Γωνιά, με τις δύο υπέροχες αυλές του και τη θέα να αγγίζει την Ανάφη, έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να το εντάξουν στα αγαπημένα σας στέκια. Ο κατάλογός του έχει πιάτα ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, φτιαγμένα όλα τους με μεράκι και αγνές πρώτες ύλες. Οι μερίδες είναι μεγάλες, η ρακή άφθονη και το κρασί φυσικά εκεί, να σας περιμένει!

Info:
Καθημερινά: 12:00-00:00
Από €15 (χωρίς κρασί)
Έξω Γωνιά, 22860 31323, www.santorini-metaximas.gr/en/

ΕΘΝΙΚ ΓΕΥΣΕΙΣ

Paradox

Το Paradox, ως ονομασία, εκφράζει το παράδοξο γενικά. Αυτό το παράδοξο που μας συναρπάζει όλο και περισσότερο, ιδίως αφότου το "δοκιμάσουμε". Θα το βρείτε πάνω στον κεντρικό δρόμο λίγα μέτρα από το σημείο που σταθμεύουν τα λεωφορεία στην Οία, στο δεξί σας χέρι. Στον προσεγμένο του χώρο θα δοκιμάσετε μοναδικές γεύσεις thai κουζίνας, ενώ από τον κατάλογό του δεν λείπουν το εύγευστο sushi και τα ζουμερά burgers.
Στο Paradox, πέραν του φαγητού, θα απολαύσετε επίσης καλό καφέ, καθαρά ποτά ή κάποιο τα σούπερ καλοκαιρινά του cocktails. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα το pad thai.

Καθημερινά: 12.30-23.30
Από €10/άτομο (χωρίς κρασί), €6,50 (ποτό), από €8 (cocktail), €2,80 (freddo cappuccino)

Info:
Οία, τηλ. 22860 71675, www.santoriniparadox.com, www.facebook.com/pages/Paradox-Thai-food-and-bar/386756241463747?fref=ts

Kiwi

Αν είστε λάτρεις της κινέζικης κουζίνας και σας αρέσουν οι ταϊλανδέζικες γεύσεις, τότε το Kiwi θα γίνει το αγαπημένο σας εστιατόριο. Θα το βρείτε στο Καμάρι και θα απολαύσετε αυθεντικές κινεζικές συνταγές, ταϊλανδέζικα πιάτα, αλλά και sushi.

Ο χώρος του είναι υπέροχος και αυτό που θα εκτιμήσετε περισσότερο από όλα εδώ είναι το γεγονός πως σας δίνεται η ευκαιρία να απολαύσετε σπιτικά κινεζικά εδέσματα σε μια ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα. Η κάβα του είναι ενημερωμένη και προσανατολισμένη στον κινεζικό πολιτισμό, χωρίς ωστόσο να λείπουν ποιοτικές προτάσεις που αναδεικνύουν τον τοπικό αμπελώνα. Το μαγαζί ανήκει σε ένα ζευγάρι, εκ των οποίων η σύζυγος είναι Κινέζα, οπότε η εγγύηση στη γεύση είναι δεδομένη!

Καθημερινά: 12.00-00.00
Από €15/άτομο (χωρίς κρασί)
Καμάρι, τηλ. 22860 34145, www.kiwi-restaurant.gr

Asia Club

Το Asia Club είναι ένα εστιατόριο που υπηρετεί τη φιλοσοφία του "γρήγορου αλλά ποιοτικού φαγητού", το οποίο άνοιξε πριν από 4 χρόνια στα Φηρά και έχει προσδώσει μια νέα διάσταση στο γαστρονομικό χάρτη της Σαντορίνης. Το ζευγάρι των ιδιοκτητών του ετοιμάζει και σερβίρει στο κοινό πιάτα αυθεντικής και σπιτικής κινεζικής κουζίνας. Μάλιστα, η σύζυγος του κου Βασίλη Σάββα, Huang Yan, αποτελεί εγγύηση για την αυθεντικότητα των εδεσμάτων! Έχετε τη δυνατότητα να πάρετε την παραγγελία σας για take away, ενώ υπάρχει και υπηρεσία delivery.

Καθημερινά: 11.30-01.00
Από €5/άτομο (χωρίς κρασί)
Φηρά, τηλ. 22860 23457, asia-club.gr

Café – Bars

39 steps

"Ξεσήκωσε" το όνομά του από την ομώνυμη ταινία του Χίτσκοκ, αλλά μαρτυρά και τον αριθμό των σκαλοπατιών που πρέπει να κατεβείτε από την αρχή του οικισμού της Οίας με κατεύθυνση προς το Κάστρο, προκειμένου να το προσεγγίσετε. Εδώ θα απολαύσετε τέλειο καφέ, υπέροχα σπιτικά γλυκά και χειροποίητες πίτες από τα χεράκια της ιδιοκτήτριας, Χαράς Κούρτη.

Το 39 steps είναι το πρώτο μαγαζί του είδους που άνοιξε στην Οία, το 1983.

Info:
Καθημερινά: 08:00-22:00
Οία, τηλ. 22860 71856, www.facebook.com/pages/39-STEPS/588876041136037?fref=ts

Σκίζα

Cafe στην καρδιά της Οίας, σε απόσταση λίγων μέτρων από την κεντρική πλατεία, που συγκεντρώνει κόσμο από το πρωί έως το βράδυ. Στο χώρο του μπορείτε να απολαύσετε πρωινό, όπως επίσης τον καφέ ή το ποτό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στα συν του Σκίζα, τα νόστιμα -κρύα και όχι μόνο- πιάτα του. Το Σκίζα φημίζεται για την χειροποίητη greek style pizza και τις επίσης χειροποίητες πίτες του. Όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι αγνές και φρέσκες.

Info:
Καθημερινά: 09:00-αργά
€5 (freddo cappuccino), €7 (ποτό), €9 (pizza Margarita)
Οία, τηλ. 22860 71569, www.facebook.com/SkizaCafe?fref=ts

Οδηγός Σαντορίνη