Έξι προορισμοί για ονειρεμένα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι από τις πιο όμορφες εποχές για να επισκέπτεται κανείς νέους προορισμούς. Το εορταστικό κλίμα, ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος και οι ανοιχτές αγορές μεταμορφώνουν πλατείες, δρόμους και πόλεις ολόκληρες σε ένα υπαίθριο πάρτι… που κανείς δε θα ήθελε να χάσει. 

 
Είτε σκοπεύετε να ταξιδέψετε φέτος τα Χριστούγεννα, αλλά δεν έχετε ακόμη αποφασίσει για προορισμό, είτε σας αρέσει να ταξιδεύετε νοερά σε άλλους τόπους μέσα από κείμενα και φωτογραφίες… δείτε παρακάτω επτά μέρη για ονειρεμένα Χριστούγεννα!

1. Άλμπα - Ιταλία

Στην "καρδιά" της ιστορικής αυτής πόλης της βόρειας Ιταλίας, έξω από τον καθεδρικό ναό του San Lorenzo το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα πολλά λαμπιόνια δημιουργεί μια ζεστή, εορταστική ατμόσφαιρα.

2. Βερολίνο -Γερμανία

Σε ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της χώρας, άλλοτε σύμβολο διαίρεσης, η Πύλη του Βρανδεμβούργου αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της γερμανικής πρωτεύουσας… και φυσικά, το πνεύμα των Χριστουγέννων δε θα μπορούσε να λείπει από εδώ.

3. Μόσχα - Ρωσία

Φορέστε ό,τι πιο ζεστό υπάρχει στη ντουλάπα σας… και κάτι ακόμη από πάνω και απολαύστε τα πιο ρομαντικά και… κρύα Χριστούγεννα της ζωής σας με φόντο την Κόκκινη Πλατεία της ρωσικής πρωτεύουσας.

4. Νέα Υόρκη - ΗΠΑ 

Η εικόνα δε σας είναι άγνωστη. Άλλωστε σχεδόν κάθε χριστουγεννιάτικη ταινία, που διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη έχει κάποια πλάνα από την περίφημη πλατεία στο Rockefeller Centre  της Νέας Υόρκης. Τα φωτάκια ανάβουν στις αρχές Δεκέμβρη και μπορείτε να επιδοθείτε σε διάφορες φιγούρες πατινάζ με φόντο το χριστουγεννιάτικο δέντρο μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

5. Λιουμπλιάνα - Σλοβενία

Σε μία από τις μικρότερες πρωτεύουσες της ευρωπαϊκής ηπείρου στήνεται ένα από τα πιο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα δέντρα. 

6. Βιέννη - Αυστρία

Από τους πιο "κλασικούς" χριστουγεννιάτικους προορισμούς… και όχι άδικα. Κάντε μια βόλτα στη δημοφιλή χριστουγεννιάτικη αγορά έξω από το εντυπωσιακό δημαρχείο της πόλης και παρασυρθείτε από το εορταστικό κλίμα.