Δέκα λόγοι για να επισκεφθείτε το Παρίσι το φθινόπωρο

Χρυσοκόκκινα πεσμένα φύλλα καλύπτουν πεζοδρόμια και πάρκα δημιουργώντας εικόνες βγαλμένες από παραμύθι. Το Παρίσι είναι πανέμορφο κάθε εποχή του χρόνου, αλλά, όπως και η άνοιξη, το φθινόπωρο του πάει πολύ, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ρομαντική ατμόσφαιρα της Πόλης του Φωτός.

Τώρα που ο ντόπιοι επέστρεψαν από τις διακοπές τους στην Προβηγκία και την Κορσική, η πόλη είναι πιο “ζωντανή” και συναρπαστική από ποτέ.

Το Conde Nast Traveler μας παρουσιάζει δέκα λόγους, που θα σας πείσουν ότι αυτή η εποχή είναι τέλεια για να σχεδιάσετε την παριζιάνικη απόδραση σας.

1. Έχει λιγότερο κόσμο

Όταν η υψηλή σεζόν στο Παρίσι έχει τελειώσει και τα πλήθη των ταξιδιωτών, που κατακλύζουν τα πιο διάσημα αξιοθέατα της πόλης έχουν λιγοστέψει, είναι αναμφισβήτητα πιο ευχάριστο να γνωρίσετε την πόλη, ειδικά αν την επισκέπτεστε για πρώτη φορά.

Οι ώρες που θα χρειαστεί να περιμένετε για να δείτε από κοντά την Αψίδα του Θριάμβου και την Παναγία των Παρισίων θα είναι σαφώς λιγότερες και ακόμα και τα πεζοδρόμια μοιάζουν να αδειάζουν, δίνοντας σας την ευκαιρία για ανέμελες βόλτες.

2. Ο κήπος Palais-Royal είναι πιο απολαυστικός από ποτέ

Ένα από τα ομορφότερα πάρκα της Πόλης του Φωτός, οι κήποι του Palais-Royal βρίσκονται σε μια ιδανική τοποθεσία, σε κοντινή απόσταση από το Μουσείο του Λούβρου και τον διάσημο εμπορικό δρόμο Rue Saint-Honoré.

Κάντε ρομαντικές βόλτες κάτω από τα δέντρα και περάστε όμορφες στιγμές στα παγκάκια παρατηρώντας την καθημερινότητα των Παριζιάνων.

3. Ζήστε στην πόλη όπως οι ντόπιοι

Η περιήγηση στους δρόμους του Παρισιού το φθινόπωρο θα σας κάνει να νιώσετε περισσότερο από κάθε άλλη εποχή του χρόνου, ότι γίνεστε ένα με τους ντόπιους. Θα έχετε την ευκαιρία, λοιπόν, να απολαύσετε την μπαγκέτα σας για πρωινό και να ανακαλύψετε τα μυστικά του Marais, αντί να περιμένετε πίσω από μια ομάδα τουριστών για να δείτε το Île Saint-Louis.

Είναι η κατάλληλη ευκαιρία να νιώσετε όπως οι κάτοικοι της πόλης, ακολουθώντας τις στιλιστικές τους επιλογές και ποιος ξέρει, ίσως σας περάσουν για Παριζιάνους!

4. Είναι η εποχή της ζεστής σοκολάτας

Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν τα φύλλα αρχίσουν να πέφτουν από τα δέντρα και οι θερμοκρασίες κάνουν βουτιά; Να προσηλωθείτε στην ανάγνωση ενός βιβλίου, απολαμβάνοντας ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι ή ζεστή σοκολάτα.

Αυτό είναι ακριβώς που σας προσφέρει το καφέ Merci’s Used Book. Παράλληλα, σε αυτή την πόλη δεν θα σας λείψει ποτέ η σοκολάτα σε κάθε της μορφή, από ροφήματα έως νόστιμες κρέπες γεμιστές με σοκολάτα.

Ο κρύος καιρός θα σας δώσει την τέλεια δικαιολογία για να επισκεφθείτε την σοκολατερί Angelina για ένα φλιτζάνι της διάσημης ζεστής σοκολάτας της ή να απολαύσετε μια ζεστή κρέπα, περπατώντας μέσα από τον κήπο Jardin des Tuileries.

Οι λάτρεις της σοκολάτας δεν πρέπει να παραλείψουν μια επίσκεψη στα καταστήματα Les Marquis de Ladurée και Patrick Roger.

5. Υπάρχει χρώμα παντού

Καμιά εποχή δεν ταιριάζει τόσο σε μια πόλη, όσο το φθινόπωρο στο Παρίσι. Η πόλη χρωματίζεται με αποχρώσεις, που μοιάζουν να ανήκουν σε υδατογραφίες και τα πάρκα της γίνονται κίτρινα, πορτοκαλί και έντονο κόκκινο.

Απολαύστε την πιο φωτογενή εποχή του έτους στα πάρκα και τους κήπους της πόλης και ιδιαίτερα στα Jardin du Luxembourg, Places des Vosges, Jardin des Tuileries, Parc des Buttes-Chaumont και Parc Monceau.

6. Η σεζόν του μπικίνι έχει τελειώσει

Το καλοκαίρι έχει πια τελειώσει κι αυτό θα διώξει και το άγχος του να αποκτήσετε ένα ή δυο κιλά παραπάνω δοκιμάζοντας τις νοστιμιές της πόλης. Λαχταριστά γλυκά κάνουν την εμφάνιση τους σε φωτεινές βιτρίνες και τι καλύτερο για να ξεφύγετε από το κρύο από το να σταματήσετε για μια δοκιμή!

Αν βρεθείτε στο 6ο διαμέρισμα του Παρισιού, το “Un Dimanche à Paris” σερβίρει πεντανόστιμα γλυκά, που μοιάζουν περισσότερο με μικρά έργα τέχνης, ενώ στο Marias επισκεφθείτε το Café Pouchkine για τα μακαρόν του ή το Rose Bakery για τα υπέροχα γλυκά του.

7. Θα επισκεφθείτε επιτέλους τις Βερσαλίες

Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τις Βερσαλίες από ό, τι κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Οι κήποι μοιάζουν πιο όμορφοι από ποτέ, αφού θυμίζουν έναν ζωντανό πίνακα ζωγραφικής. Αν ο καιρός είναι πολύ ψυχρός, τότε υπάρχουν αμέτρητα αξιοθέατα για να δείτε μέσα στο μαγευτικό παλάτι.

8. Μπορείτε να απολαύσετε τις υπαίθριες βεράντες

Το καλοκαίρι, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρείτε ελεύθερο τραπέζι στο αγαπημένο σας καφέ. Η εικόνα, όμως, αλλάζει το φθινόπωρο. Πράγματι, μπορεί να κάνει πολύ κρύο για να καθίσετε σε μια βεράντα, αλλά οι Παριζιάνοι τις αγαπούν τόσο πολύ, που θα κάνουν ότι καλύτερο για να τις μετατρέψουν σε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο. Καθίστε δίπλα σε μια θερμάστρα εξωτερικού χώρου με μια ζεστή κουβέρτα και το τσάι σας και η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη.

9. Είναι λιγότερο ακριβό

Το φθινόπωρο είναι συχνά η λιγότερο ακριβή εποχή του χρόνου για ταξίδια. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να βρείτε πιο οικονομικά εισιτήρια και διαμονή από ότι το καλοκαίρι ή τον χειμώνα.

10. Τα πάντα είναι ανοιχτά

Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και του Δεκεμβρίου, πολλές καταστήματα κλείνουν για τις γιορτές. Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, όμως, όλα είναι ανοιχτά, εκτός βέβαια από τις Κυριακές και τις Δευτέρες, που υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις.