Εκδρομή στα πανέμορφα Τρίκαλα Κορινθίας

Ονειρεύεστε να απολαύσετε ένα φθινοπωρινό σαββατοκύριακο στην αγκαλιά της ελληνικής υπαίθρου μακριά από τα άγχη της καθημερινότητας, αλλά και σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα.

Ένας ιδανικός προορισμός για εσάς είναι τα Τρίκαλα Κορινθίας, ένα πανέμορφο κεφαλοχώρι, χτισμένο σε μια καταπράσινη πλαγιά με θέα από τις βουνοκορφές της Κυλλήνης ως τον Κορινθιακό Κόλπο.

Τα Τρίκαλα, ξεδιπλώνονται σταδιακά σε τρεις συνοικίες, τα Άνω, τα Μεσαία και τα Κάτω Τρίκαλα.Στα Άνω Τρίκαλα ξεκίνησε η τουριστική φήμη των Τρικάλων, καθιστώντας την περιοχή έναν αγαπημένο προορισμό.

Το χωριό των περιβόητων Νοταράδων και αρχοντομαχαλάς στην Τουρκοκρατία βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100 μέτρων και κερδίζει τις εντυπώσεις με τους ψηλούς πύργους με τις σιδερένιες πόρτες και το μαγευτικό φυσικό τοπίο από καρυδιές και πλατάνια.

Περπατήστε στον όμορφο οικισμό και ανακαλύψτε το αρχοντικό των Νοταραίων και το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Άγιος Γεράσιμος και δυο χιλιόμετρα μακριά σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, το Μοναστήρι του Αγίου Βλασίου, που χτίστηκε τον 17ο αιώνα.

Στα Μεσαία Τρίκαλα θα βρείτε τις περισσότερες επιλογές διαμονής, με τους παραδοσιακούς ξενώνες να προσφέρουν την ιδανική επιλογή για χαλαρωτικές και ρομαντικές στιγμές μέσα στη φύση.

Ανάμεσα στα μαγαζάκια με παραδοσιακά προϊόντα, αναζητήστε και την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα του 9ου αιώνα.

Ακόμη πιο χαμηλά, στα Κάτω Τρίκαλα, πανύψηλα πλατάνια και γραφικά ταβερνάκια σας περιμένουν, με τους ρυθμούς να πέφτουν κι άλλο στην παλαιότερη από τις τρεις συνοικίες. Εδώ μένουν και οι περισσότεροι μόνιμοι κάτοικοι των Τρικάλων.

Χαλαρώστε με έναν καφέ στην πετρόκτιστη πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια και δείτε τις εκκλησίες του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Ιωάννη.

Η περιοχή είναι ιδανικός προορισμός για τους πεζοπόρους, αφού από τα χωριά ξεκινούν γραφικά μονοπάτια, που οδηγούν στις κορυφές του βουνού, σε άλλα χωριά ή στα κατάφυτα δάση της περιοχής.