Πέντε γοητευτικές οινικές αποδράσεις!

Φανταστείτε τον εαυτό σας να απολαμβάνει ένα ποτήρι εξαιρετικής ποιότητας κρασί, χαλαρώνοντας σε ένα πολυτελές περιβάλλον. Σχεδιάστε το επόμενο ταξίδι σας στις κορυφαίες οινοποιητικές περιοχές του κόσμου και ζήστε μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία!

Οι παρακάτω επιλογές είναι η μια καλύτερη από την άλλη για τους λάτρεις του κρασιού και όχι μόνο! Μαγευτικά φυσικά σκηνικά θα σας ταξιδέψουν στην οινική παράδοση κάθε μιας από τις περιοχές, που μας παρουσιάζει το “A Luxury Travel Blog”.

Napa Valley, Καλιφόρνια

Σε μια από τις διάσημες οινικές περιοχές του κόσμου, την κοιλάδα Napa, η παραγωγή κρασιού ξεκίνησε το 1960 και σήμερα έχει τη φήμη ως ένα από τα καλύτερα του κόσμου. Σε αντίθεση με πολλούς παραδοσιακούς αμπελώνες, οι οινοποιοί εδώ χρησιμοποιούν πολλές σύγχρονες και καινοτόμες τεχνικές, τις οποίες παρουσιάζουν και στους πολλούς ταξιδιώτες, που τους επισκέπτονται.

Για τους λάτρεις του κρασιού, μια επίσκεψη στους αμπελώνες της Napa Valley προσφέρει μια ματιά στο μέλλον της οινοποιίας, καθώς και μια μεγάλη ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα νεότερα κρασιά της αγοράς.

Μείνετε σε ένα από τα εντυπωσιακά ξενοδοχεία του Σαν Φρανσίσκο και μετά από διαδρομή μιας ώρας θα φτάσετε στη Napa. Εναλλακτικά, επιλέξτε ένα πολυτελές κατάλυμα στην περιοχή, όπως το Bardessono ή το Auberge de Soleil.

Μπορντό, Γαλλία

Το κρασί του Μπορντό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και διάσημα στον κόσμο. Με πλούσια και γεμάτη γεύση, όσοι αγαπούν το κρασί μπορούν να ξεχωρίσουν το κρασί αυτής της περιοχής από μίλια μακριά. Οι αμπελώνες του Μπορντό δεν έχουν αλλάξει πολύ κατά τη διάρκεια των τελευταίων αιώνων.

Εξακολουθούν να εκτείνονται γύρω από τα παραδοσιακά chateaux, που με τη σειρά τους προστατεύονται από αυστηρούς γαλλικούς νόμους διατήρησης. Για τους λάτρεις της ιστορίας, της τέχνης και του κρασιού, το Μπορντό είναι μια ονειρική επιλογή.

Η ίδια η πόλη Μπορντό αποπνέει μια γοητεία, αλλά αν ο στόχος σας είναι το κρασί, μπορείτε να επιλέξετε για βάση των εξορμήσεων σας ένα από τα κοντινά χωριά. Για παράδειγμα το Saint-Emilion, που ανήκει στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και προσφέρει μερικά από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο.

Περάστε μερικές μέρες εδώ και απολαύστε την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, δοκιμάζοντας μερικά από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου.

Μεντόζα, Αργεντινή

Αν επισκεφθείτε μόνο μία φορά την Αργεντινή, επισκεφθείτε τη Μεντόζα. Όχι μόνο γιατί είναι μια από τις κορυφαίες πρωτεύουσες κρασιού του κόσμου, αλλά γιατί διαθέτει και μερικά από τα πιο καταπληκτικά τοπία, που έχετε δει ποτέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Άνδεων και είναι το ιδανικό μέρος για να κάνετε σκι σας, πριν να χαλαρώσετε με ένα μεγάλο ποτήρι Malbec.

Μπορείτε ακόμα να κάνετε ράφτινγκ σε ποτάμια, πεζοπορία, ορειβασία ή να λάβετε μέρος σε πολλά χειμερινά σπορ και μετά να μείνετε σε ένα πολυτελές καταφύγιο, όπως το περίφημο Cavas Wine Lodge, όπου κάθε σας ανάγκη, θα γίνει πραγματικότητα και το κρασί δεν θα σας λείψει ποτέ.

Newbury, Ηνωμένο Βασίλειο

Μια ώρα μόλις μακριά από το Λονδίνο θα βρείτε την πόλη Newbury. Το πολυτελές ξενοδοχείο Vineyard Spa συνδυάζει εκλεκτά κρασιά με gourmet κουζίνα, στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο του, καθώς και μια μοναδική εμπειρία spa.

Το θέρετρο διαθέτει μια μεγάλη ιδιωτική συλλογή έργων τέχνης, καταρτισμένους σομελιέ και περισσότερα από 30.000 μπουκάλια κρασί. Στο σπα, οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν με μια σειρά από θεραπείες βασισμένες στο σταφύλι.

Κεντρική Ιταλία

Είναι γνωστό ότι το καλό κρασί παράγεται σε όλη την Ιταλία, αλλά η πραγματική μαγεία κρύβεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Στην Τοσκάνη και την Abruzzi τα σταφύλια Montepulciano και Sangiovese, μας έχουν χαρίσει μερικά από τα πιο δημοφιλή κόκκινα κρασιά στον κόσμο. Παράλληλα, στην Umbria, τα σταφύλια Trebbiano και Grechetto παράγουν ένα μοναδικό γήινο λευκό κρασί.

Επιλέξτε για τη διαμονή σας ένα κατάλυμα, που διαθέτει τον δικό του αμπελώνα και απολαύστε την απόλυτη ιταλική, οινική εμπειρία. Τα Castello Banfi ή Castello di Velono θα σας υποδεχθούν στην αίγλη της παλιάς Τοσκάνης, με ένα ποτήρι τοπικό Chianti.