Ταξίδι στα πιο ξεχωριστά Βασίλεια του κόσμου!

Ξεχωριστοί προορισμοί, ενδιαφέροντες πολιτισμοί και κουλτούρες, όμορφες πόλεις, νέοι ορίζοντες. Τα ταξίδια είναι ικανά να σας προσφέρουν μερικές από τις μεγαλύτερες συγκινήσεις της ζωής σας. Οι επιλογές αμέτρητες!

Εμείς σας δίνουμε κάποιες ιδέες, παρουσιάζοντας μερικά από τα πιο εντυπωσιακά βασίλεια του κόσμου!

Βασίλειο του Μπουτάν

Το βασίλειο του Μπουτάν δεσπόζει στα Ιμαλάια ανάμεσα στο Νεπάλ, τη Μιανμάρ και το Μπαγκλαντες και παραμένει ένας από τους πιο ξεχωριστούς και ανεξερεύνητους προορισμούς της περιοχής. Εκτός από το περπάτημα στις χιονισμένες κορυφές, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε μερικά όμορφα βουδιστικά μοναστήρια και να συμμετάσχουν σε πολύχρωμες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Βασίλειο της Δανίας

Η χερσόνησος και το αρχιπέλαγος που συνθέτουν το Βασίλειο της Δανίας αποτελεί ένα σημαντικό σταυροδρόμι μεταξύ της Σκανδιναβίας και της Ευρώπης. Υπάρχει κάτι για όλους σε αυτό το φιλικό προς το περιβάλλον βασίλειο, όπως η ιστορία των Βίκινγκ, τα παραμυθένια τοπία, οι αμμώδεις παραλίες, τα γραφικά χωριά χωριά, αλλά και σύγχρονες πόλεις σαν την Κοπεγχάγη.

Βασιλείο της Ιορδανίας

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες συνδέουν το Βασίλειο της Ιορδανίας με την Πέτρα, το πιο διάσημο αξιοθέατο της, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτό, από τη μυστηριώδη και εντυπωσιακή πόλη του. Τα κόκκινα πετρώματα του Wadi Rum είναι ιδανικά για υπαίθριες περιπέτειες, ενώ οι βιβλικές περιοχές, που κυριαρχούν στο τοπίο, κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας στα σύνορα της Ιορδανίας και του Ισραήλ.

Βασίλειο του Μαρόκο

Το Βασίλειο του Μαρόκου είναι μια χώρα, που μπορεί να κάνει τα όνειρα πολλών ταξιδιωτών, πραγματικότητα. Μαγευτικοί αμμόλοφοι, παλιές οχυρωμένες πόλεις, πολύχρωμα παζάρια, χιονισμένα βουνά, λαβυρινθώδη δρομάκια και υπαίθρια καφέ. Είναι ένα εξωτικό βασίλειο που θα μαγέψει όλες τις αισθήσεις σας.

Βασίλειο των Κάτω Χωρών

Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Βασίλειο των Κάτω Χωρών, τότε πρόκειται να δείτε από κοντά εντυπωσιακούς ανεμόμυλους και τουλίπες, αλλά θα μπορούσατε επίσης να επισκεφθείτε μια παραλία για διακοπές στην Καραϊβική. Τρία κυρίαρχα νησιωτικά κράτη, τα Κουρασάο, Αρούμπα και Sint Maarten είναι όλα μέρος του Βασιλείου των Κάτω Χωρών.

Βασίλειο της Νορβηγίας

Μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου, το Βασίλειο της Νορβηγίας είναι ίσως πιο διάσημο για τα μεγαλοπρεπή φιορδ του και τις πολύχρωμες και γραφικές πόλεις του.

Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας

Αν και το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχει αρχίσει σιγά σιγά να ανοίγει τις πόρτες του στον έξω κόσμο, παραμένει ένα από τα τελευταία απαγορευμένα βασίλεια του κόσμου με μερικές από τις πιο περιοριστικές ταξιδιωτικές πολιτικές. Για το άμεσο μέλλον, το βασίλειο της Μέκκας θα παραμένει ένα ονειρικό ταξίδι.

Βασίλειο της Ισπανίας

Τέχνη, αρχιτεκτονική, τρόφιμα, ιστορία ... ότι κι αν ζητήσετε θα το βρείτε εδώ. Παράλληλα, σε αυτό το συναρπαστικό βασίλειο, ανάλογα με το πού θα πάτε, θα απολαύσετε μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. Ένα ταξίδι στην μαυριτανική πόλη της Γρανάδας θα σας συγκινήσει με έναν άλλο τρόπο από ότι οι διακοπές στη Μαγιόρκα ή τα μουσεία της Βαρκελώνης.

Βασίλειο της Σουηδίας

Τα καταπληκτικά αξιοθέατα της Σουηδίας θα σας μαγέψουν όποια εποχή του χρόνου κι αν αποφασίσετε να τα επισκεφθείτε. Θαυμάστε από κοντά το Βόρειο Σέλας τον χειμώνα και το καλοκαίρι κινηθείτε πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο για να δείτε το φαινόμενο που είναι γνωστό ως «Ο ήλιος τα μεσάνυχτα». Στη συνέχεια, έχετε και τη Στοκχόλμη, μια από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες του κόσμου.

Βασίλειο της Ταϊλάνδης

Από τους καταπράσινους λόφους της βόρειας πλευράς, ως τα κυανά νερά και τις ηλιόλουστες παραλίες των νησιών, το βασίλειο της Ταϊλάνδης είναι στην κορυφή της λίστας με τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Ηνωμένο Βασίλειο

Μια λίστα με τα βασίλεια του κόσμου δεν θα ήταν πλήρης χωρίς το πιο διάσημο από όλα, το Ηνωμένο Βασίλειο! Το συγκεκριμένο βασίλειο αποτελείται από τη Σκωτία, την Ουαλία, την Αγγλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Βασίλειο της Καμπότζης

Αναμφισβήτητα το πιο διάσημο αξιοθέατο του βασιλείου της Καμπότζης είναι οι θεαματικοί ναοί του Angkor, αλλά αυτή η συναρπαστική χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας προσφέρει επίσης μια ξεχωριστή κουζίνα, εξαιρετικές τοπικές αγορές, εκπληκτικό φυσικό τοπίο και έναν ενδιαφέροντα πολιτισμό.