Ξεχωριστά ταξίδια με αφετηρία γνωστές μεγαλουπόλεις!

Λονδίνο, Παρίσι, Λος Άντζελες, Τόκιο και Σίδνεϊ. Έχετε μόλις προσγειωθεί σε κάποια από αυτές τις πόλεις και θέλετε να απομακρυνθείτε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από το... αστικό τοπίο.

Θέλετε να πάρετε τους δρόμους και να χαθείτε μέσα σε τοπία μαγικά και ονειρεμένα. Τι κάνετε; Ακολουθείτε τις παρακάτω διαδρομές, που προτείνει το Lonely Planet.

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Heathrow–Windsor–Stonehenge–Chipping Campden, 354 χιλιόμετρα

Οτιδήποτε έχει να κάνει με Λονδίνο βρίσκεται ανατολικά από το αεροδρόμιο του Χίθροου. Έτσι εσείς τι θα κάνετε; Θα γυρίσετε πλάτη στην Ανατολή και θα τραβήξετε... κατά Δύση μεριά.

Ο αυτοκινητόδρομος M4 θα σάς βγάλει μετά από 14 χιλιόμετρα στην έξοδο για το Ουίνδσορ. Εκεί θα είναι η πρώτη σας στάση. Θα επισκεφθείτε το κάστρο του Ουίνδσορ και αν είστε τυχεροί, μπορεί να πιείτε και τσάι με τη βασίλισσα Ελισάβετ (καλά μην βάλετε και στοίχημα γι’αυτό)!

Επόμενη στάση στο Winchester, μία πολύ όμορφη πόλη 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά, όπου ο ομώνυμος καθεδρικός ναός είναι γεμάτος με 1.000 χρόνια αγγλικής ιστορίας. Λίγο πιο κάτω, άλλα 40 χιλιόμετρα προς τα δυτικά, βρίσκεται το Stonehenge.

Οδηγείστε ακόμη 100 χιλιόμετρα, προς το βορρά αυτή τη φορά και θα βρεθείτε στο Chipping Campden για να γνωρίσετε την αγγλική ύπαιθρο σε όλο της το μεγαλείο! Το Χίθροου τώρα είναι 74 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά, απ’ όπου μπορείτε να πάρετε το αεροπλάνο της επιστροφής.

Παρίσι, Γαλλία

Charles de Gaulle–Reims–Champagne–Épernay, 304 χιλιόμετρα

Αφήνοντας την πόλη του φωτός στα νοτιοδυτικά από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle, θα οδηγήσετε στον αυτοκινητόδρομο D212 και μετά από 4 χιλιόμετρα θα στρίψετε βορειοδυτικά στον Ν2. Από εκεί θα ξεκινήσει η περιπέτειά σας στη γαλλική ύπαιθρο!

Μετά από 140 περίπου χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το αεροδρόμιο θα φτάσετε στο Reims, στο οποίο υπάρχει ένας ναός του 13ου αιώνα.

Βέβαια, ίσως το πιο εντυπωσιακό σε αυτήν την περιοχή ίσως είναι το... όνομά της: Champagne! Ναι, καλά το μαντέψατε από εδώ προέρχεται το διάσημο –και λίγο ακριβό όταν είναι καλό- ποτό. Υπάρχει καλύτερη ανταμοιβή μετά από ένα κουραστικό ταξίδι;

Όταν... ξεμεθύσετε, πάρτε και πάλι το τιμόνι, οδηγείστε 30 χιλιόμετρα προς το νότο και θα βρεθείτε στο Épernay, όπου μπορείτε να απολαύσετε τη φημισμένη σαμπάνια Moët & Chandon. Από εδώ το αεροδρόμιο είναι μόνο 130 χιλιόμετρα προς τα δυτικά.

Λος Άντζελες, ΗΠΑ

LAX–Palm Springs–Joshua Tree National Park, 230 χιλιόμετρα

Σχετικά κοντά στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Joshua Tree. Εσείς θα κατευθυνθείτε προς τα ανατολικά από τον αυτοκινητόδρομο I-105 για 25 χιλιόμετρα και μετά θα πάρετε τον I-10.

Κάθε χιλιόμετρο που διανύετε θα απομακρύνεστε όλο και πιο πολύ από την κίνηση και θα αρχίσετε να απολαμβάνετε την ομορφιά του τοπίου.

Μετά από 115 χιλιόμετρα θα φτάσετε στο Palm Springs. Γκολφ, δείπνο, πισίνες ή αν θέλετε μπορείτε να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Joshua Tree, όπου τα περίεργα δέντρα του θα σάς κάνουν να πιστέψετε ότι βρίσκεστε σε... άλλο πλανήτη.

Τόκιο, Ιαπωνία

Narita–Tsukuba–Nikkō, 280 χιλιόμετρα

Έχετε δει ποτέ την κίνηση στους δρόμους του Τόκιο; Αν ναι, καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάμε, κι αν όχι... καλύτερα! Από το διεθνές αεροδρόμιο Narita θα πάρετε το δρόμο που θα σάς οδηγήσει στις ομορφιές της ιαπωνικής υπαίθρου.

Θα κατευθυνθείτε βόρεια από τον αυτοκινητόδρομο 408 προς την πόλη Tsukuba. Θα χρειαστείτε έναν καλό χάρτη, ή ένα GPS. Στόχος σας είναι η πόλη Nikkō, που βρίσκεται σε απόσταση 140 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο και απέχει... πολύ περισσότερο χάρη στην ομορφιά της.

Σίδνεϊ, Αυστραλία

Kingsford Smith–Kiama–Seven Mile Beach, 200 χιλιόμετρα

Από το διεθνές αεροδρόμιο Kingsford Smith θα κατευθυνθείτε νότια στον Εθνικό Δρόμο 1. Θα οδηγήσετε για 100 χιλιόμετρα παράλληλα με τις ακτές στη Νέα Νότια Ουαλία και θα κάνετε την πρώτη σας στάση στο Kiama.

Βγείτε από το αυτοκίνητο, τεντωθείτε και... αφεθείτε στην ομορφιά της μικρής αυτής πόλης. Λίγο πιο νότια (16 χιλιόμετρα) θα βγείτε στη διάσημη παραλία Seven Mile Beach, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Budderoo.

Όταν είστε έτοιμοι να αφήσετε όλη αυτήν την υπέροχη φύση πίσω σας, το αεροδρόμιο απέχει 100 χιλιόμετρα!