Δέκα όμορφα μέρη για να επισκεφθείτε στο Εδιμβούργο

Μεσαιωνικά κτίρια, ένα επιβλητικό κάστρο που δεσπόζει πάνω από την πόλη και πολλά αξιοθέτα, που θα σας εντυπωσιάσουν συνθέτουν την εικόνα του Εδιμβούργου, μιας από τις πιο εντυπωσιακές πόλεις στον κόσμο.

Το φθινόπωρο δίνει μια επιπλέον γοητεία στην πρωτεύουσα της Σκωτίας, προσφέροντας σας μια ακόμα ευκαιρία για απόδραση.

Εμείς σας δίνουμε δέκα λόγους για να επισκεφθείτε το Εδιμβούργο.

1. Το κάστρο του Εδιμβούργου

Μπορεί να σας ακούγεται προφανές, αφού το κάστρο της πόλης δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, αλλά δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Περήφανα τοποθετημένο πάνω από τους κατάφυτους κήπους της πόλης, αυτό το εντυπωσιακό κτίσμα αιχμαλωτίζει τις καρδιές τόσο των ντόπιων, όσο και των επισκεπτών.

Τα καλύτερα σημεία για να το θαυμάσετε από μακριά είναι η Grassmarket ή ακριβώς έξω από τον σταθμό Waverly, ενώ η θέα από το κάστρο είναι κάτι παραπάνω από μαγευτική.

2. Διαδρομή Water of Leith

Η ανερχόμενη περιοχή Leith αν και ήταν μια κάπως υποτιμημένη περιοχή της πόλης, την τελευταία δεκαετία έχει γίνει μια “ζωντανή” και μοντέρνα γειτονιά. Τα ενδιαφέροντα μπαρ και εστιατόρια της, όπως το Nobles και το Kings Wark αξίζουν την προσοχή σας.

Η ρομαντική διαδρομή Water of Leith είναι δημοφιλής για μια βόλτα με ποδήλατο ή με τα πόδια, με τις πολύχρωμες βάρκες και τις δεντροστοιχίες δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκεστε στην εξοχή. Η διαδρομή περνά μέσα από μερικές από τις ομορφότερες περιοχές του Εδιμβούργου, όπως την Stockbridge και το Dean Village.

3. Λόφος Calton

Προσφέροντας υπέροχη θέα, η κεντρική τοποθεσία του λόφου Calton τον καθιστά την ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να θαυμάσουν συγκεντρωμένες όλες τις ομορφιές της πόλης.

Στην κορυφή του λόφου θα βρείτε το Μνημείο Nelson και το Εθνικό Μνημείο, μια ημιτελή ακρόπολη, η οποία είναι περισσότερο γνωστή με το τοπικό ψευδώνυμο της “η ντροπή του Εδιμβούργου”.

Μπορεί να θεωρηθείται ως αποτυχία κάποιων αρχιτεκτονικών προσπαθειών, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα δημοφιλές μέρος για να τραβήξετε πάρετε μερικές φανταστικές φωτογραφίες.

4. Meadows

Είτε σας προσελκύσει η μυρωδιά του μπάρμπεκιου, που πλανιέται στον αέρα, είτε η ζωντανή ατμόσφαιρα αυτού του τεράστιου χώρου πρασίνου, το σίγουρο είναι ότι αξίζει να το επισκεφθείτε. Το αγαπημένο μέρος των φοιτητών του Πανεπιστημίου της πόλης, είναι ακόμα πιο όμορφο τις ηλιόλουστες μέρες.

5. Royal Mile

Ο περίφημος δρόμος Royal Mile του Εδιμβούργου, εκτείνεται μεταξύ του κάστρου και του Κοινοβουλίου της Σκωτίας. Βρίσκεται στην παλιά πόλη και κατά μήκος του είναι χτισμένα όμορφα πέτρινα κτίρια.

Είναι μια πολυσύχναστη περιοχή, με κύριο αξιοθέατο τον Καθεδρικό του St Giles, μια θαυμάσια γοτθική εκκλησία με ένα εντυπωσιακό κωδωνοστάσιο.

6. Holyrood Park

Αυτό το πάρκο είναι ένας δημοφιλής προορισμός για έναν κυριακάτικο απογευματινό περίπατο, όπου θα απολαύσετε μερικά από τα καλύτερα αξιοθέατα του Εδιμβούργου. Από το Seat Arthurs,ένα ανενεργό ηφαίστειο, ως το Holyrood Abbey, ένα ερειπωμένο μοναστήρι του 1128, αλλά και το παλάτι του Holyrood.

7. Duddingston

Κρυμμένο πίσω από το ύψωμα Arthur's Seat θα βρείτε το γραφικό, πρώην χωριό Duddingston, όπου θα απολαύσετε την υπέροχη θέα στη λίμνη του και στο καταφύγιο άγριων ζώων. Σε αυτή την περιοχή υπάρχει και η παλαιότερη παμπ στη Σκωτία, το Sheep Heid Inn, που χρονολογείται από το το1360.

Η όμορφη διακόσμηση και οι άνετες πολυθρόνες δημιουργούν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα, ενώ διαθέτει ακόμα έναν vintage διάδρομο μπόουλινγκ και μια όμορφη αυλή.

8. Οδός Victoria και Grassmarket

Αυτός ο κατηφορικός δρόμος με τα βαμμένα με έντονα χρώματα κτίρια προσφέρει μια υπέροχη ευκαιρίαγια βόλτα σε στιλάτα καταστήματα και καφετέριες. Οδηγεί στην Grassmarket, με τις μεγάλες παμπ και τα εστιατόρια.

9. Cramond

Κάντε ένα ταξίδι στην ιστορία και επισκεφθείτε την παραλία Cramond, την οποία μπορείτε να απολαύσετε είτε με καλές καιρικές συνθήκες, είτε με κακές. Εξέχουσα θέση στην παραλία έχουν οι οχυρώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίες κατασκευάστηκαν για αμυντικούς λόγους και όταν ο καιρός είναι ομιχλώδης, μοιάζουν ακόμα πιο εντυπωσιακές.

Ακολουθήστε το μονοπάτι, που ξεκινά από την παραλίακαι θα σας οδηγήσει σε ένα μικρό νησάκι, ενώ μπορείτε ακόμα να δείτε από κοντά τα ερείπια ενός ρωμαϊκού οικισμού.

10. Εθνική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης

Μόλις τελειώσετε την περιπλάνηση σας στις φανταστικές εκθέσεις της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης του Εδιμβούργου, επισκεφθείτε τον περιβάλλοντα χώρο ενός από τα πιο υποτιμημένα αξιοθέατα του Εδιμβούργου.

Το όμορφο νεοκλασικό κτίριο δεσπόζει στη μέσηενός θαυμάσια δομημένου κήπου, που έχει δημιουργηθεί ώστε να θυμίζει κύματα, σύννεφα και γεωλογικούς σχηματισμούς.