Οι κορυφαίοι προορισμοί για last minute διακοπές στην Ελλάδα

Μπορεί το καλοκαιράκι να μας αποχαιρετά σε λίγες μέρες, οι ευκαιρίες όμως για αποδράσεις της τελευταίας στιγμής είναι πολλές και άκρως δελεαστικές!

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα πανέμορφα νησιά και τις παραλίες της Ελλάδας σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Βρείτε φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια στο travelplanet24 και ετοιμαστείτε για την απόλυτη last minute απόδραση στην Άνδρο, τον Πόρο και τις Σπέτσες!

Άνδρος

Η ναυτική της παράδοση της, την έχει κάνει διάσημη σε όλο τον κόσμο! Η αρχοντική Άνδρος αποτελεί την ιδανική επιλογή για μια ξεχωριστή απόδραση.

Το βορειότερο νησί των Κυκλάδων διατηρεί τα τυπικά χαρακτηριστικά της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, με τους κατάλευκους οικισμούς και τα ασβεστωμένα δρομάκια, ενώ προσφέρει και μια μαγευτική φυσική ομορφιά με πλούσια βλάστηση, αποτέλεσμα των άφθονων πηγών της.

Μια βόλτα στις κατάφυτες πλαγιές της, στα ποτάμια και τους καταρράκτες της θα σας πείσει ότι αυτό το νησί έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, που αξίζει να γνωρίσετε.

Περιηγηθείτε στη Χώρα με τα επιβλητικά καπετανόσπιτα μερικών από τους φημισμένους εφοπλιστές της χώρας, επισκεφθείτε τον επιβλητικό μπρούτζινο άγαλμα του Ναύτη και μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο «κόσμημα» του νησιού, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Η Άνδρος είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν το περπάτημα. Με ένα χαρτογραφημένο δίκτυο μονοπατιών οι ευκαιρίες για βόλτα στη φύση με το Αιγαίο να σας συντροφεύει θα είναι πολλές!

Η κατάφυτη ενδοχώρα του νησιού θα σας εντυπωσιάσει, ενώ οι γραφικοί οικισμοί της κρύβουν κάτι από την μοναδικότητα της Άνδρου.

Επισκεφθείτε την Μεσσαριά, το μεσαιωνικό κέντρο του νησιού, τους καταπράσινους Μένητες με τα τρεχούμενα νερά, αλλά και το κοσμοπολίτικο Μπατσί.

Στην Παλαιόπολη, την αρχαία πόλη της Άνδρου θα δείτε τους μοναδικούς, ίσως, καταρράκτες των Κυκλάδων, ενώ δεν πρέπει να χάσετε και τις παραλίες του νησιού.

Βουτήξτε στην οργανωμένη παραλία του Νημποριού, στα Γιάλια, στην πανέμορφη Άχλα, στην Χρυσή Άμμο, στο Μπατσί, στο Μύλο για windsurfing και στης Γριάς το Πήδημα.

Πόρος

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, το καταπράσινο νησί του Πόρου σας υποδέχεται για μια οικογενειακή ή ρομαντική εξόρμηση, σε ένα νησί που προσφέρει απλόχερα στιγμές ηρεμίας απόλυτης ξεγνοιασιάς. Προσεγγίζοντας τον και οδικώς από τον Γαλατά αποτελεί την ιδανική επιλογή, ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή.

Ο Πόρος από την αρχαιότητα αποτελείται από δυο νησιά, τη Σφαιρία και την Καλαυρεία, που σημαίνει καλή αύρα. Σήμερα τα δυο αυτά νησάκια ενώνονται μεταξύ τους με μια μικρή γέφυρα και το πρώτο φιλοξενεί την πόλη του Πόρου.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του νησιού είναι τα πευκοδάση, που καλύπτουν τους λόφους του και φτάνουν μέχρι τις αμμώδεις παραλίες του.

Η πόλη και λιμάνι του νησιού αποπνέει μια νεοκλασική γοητεία. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, στολισμένη με όμορφα νεοκλασικά κτίρια και παλιές γειτονιές, που σε ταξιδεύουν σε εποχές πιο ήρεμες και ξέγνοιαστες.

Το σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το Ρολόι, που δεσπόζει από το 1927 στο ψηλότερο σημείο του λόφου, αγναντεύοντας το φυσικό κανάλι, που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του Πόρου και του Γαλατά, αλλά και το περίφημο Λεμονοδάσος στην απέναντι ακτή. Η θέα από το σημείο είναι μαγευτική και αξίζει την επίσκεψη.

Στον όρμο της Μονής, κοντά στις ακτές της Πελοποννήσου, στην ανατολική πλευρά του λιμανιού του Πόρου, θα δείτε το Μπούρτζι, ένα μικρό νησάκι, που φιλοξενεί ένα μικρό κάστρο του 1827. Χτίστηκε για την προστασία του λιμανιού και σήμερα είναι ακατοίκητο.

Αξίζει ακόμα να δείτε τον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται στη Σφαιρία και ξεχωρίζει για τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες του Κωνσταντίνου Παρθένη.

Σπέτσες

Γραφικά σοκάκια, λουλουδιασμένοι κήποι γεμάτοι γιασεμιά και βουκαμβίλιες και ένας νησιώτικος αέρας να σε τυλίγει σε κάθε βήμα. Το γραφικό νησί των Σπετσών είναι το τέλειο μέρος για μια απόδραση της τελευταίας στιγμής.

Ξεκινήστε τη βόλτα σας από το κεντρικό λιμάνι του νησιού, την Ντάπια και τη μεγάλη πλατεία Ποσειδωνίου, όπου βρίσκεται και το επιβλητικό ιστορικό κτίριο του Poseidonion Grand Hotel.

Αξίζει μια επίσκεψη στο Μουσείο της Μπουμπουλίνας, της ηρωίδας της Ελληνικής Επανάστασης και μιας από τις σημαντικότερες και πιο γνωστές προσωπικότητες στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Κάντε μία βόλτα από τη Ντάπια ως το Παλαιό Λιμάνι, ακολουθώντας τον παραθαλάσσιο δρόμο. Είναι περίπου 2 χλμ. απόσταση, αξίζει όμως τον κόπο. Καθ’ οδόν θα εντυπωσιαστείτε από τα καπετανόσπιτα σκαρφαλωμένα σε σημεία ψηλότερα από τον παραδοσιακό πέτρινο δρόμο, με τους όμορφους κήπους όπου κυριαρχούν τα περίτεχνα πέτρινα σχέδια.

Από τον παραλιακό δρόμο, ένα στενό μονοπάτι οδηγεί στη Μονή του Αγίου Νικολάου η οποία χτίστηκε περίπου στις αρχές του 18ου αιώνα. Σε μικρή απόσταση από τα παλιά ναυπηγεία θα βρείτε το φάρο στην άκρη του Παλαιού Λιμανιού, που χτίστηκε εκεί το 1837 βρίσκεται σε λειτουργία από τότε και είναι ένας από τους παλαιότερους στην Ελλάδα.

Το νησί είναι διάσημο για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του, αφού προσφέρει αμέτρητες επιλογές διασκέδασης και καλού φαγητού.

Το travelplanet24 σας προσφέρει και φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και σας προτείνει μια last minute απόδραση στην Κρήτη και τη Λέσβο.

Κρήτη

Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, η γεμάτη ομορφιές και κρυμμένα μυστικά Κρήτη προσφέρει στους επισκέπτες της όλα όσα θα μπορούσαν να ονειρευτούν και παραμένει διαχρονικά ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, όλες τις εποχές του χρόνου.

Μαγευτικές παραλίες, που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από καρτ – ποσταλ, ονειρεμένη φύση, που εναλλάσσεται σε κάθε νομό, παραμυθένιες ενετικές πόλεις με τα κάστρα τους να δεσπόζουν στο λιμάνι, αρχαιολογικοί χώροι που εντυπωσιάζουν και μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα στα καλοκαιρινά στέκια συνθέτουν την εικόνα ενός νησιού, που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες κάθε επισκέπτη.

Αν προσθέσετε σε όλα αυτά και την περίφημη κρητική διατροφή, με τα απαράμιλλης γευστικής και θρεπτικής αξίας εδέσματα, την ρακή που ταιριάζει άψογα με όλα και την ξακουστή κρητική φιλοξενία, τότε θα έχετε έναν ιδανικό προορισμό.

Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο και ξεκινήστε την περιήγηση σας! Οι must εκδρομές σας θα είναι χωρίς αμφιβολία το πανέμορφο Ρέθυμνο με μια παλιά πόλη γεμάτη όμορφα μυστικά, τα υπέροχα Χανιά με το φιλόξενο λιμάνι και τον πολυφωτογραφημένο Φάρο, τα υπέροχα θέρετρα της Ελούντας, του Αγίου Νικολάου και του Λιμένα Χερσονήσου και τόσα ακόμα.

Όσες μέρες κι αν μείνετε στην Κρήτη δεν είναι αρκετές! Ο κάθε νομός έχεις τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα και η χαλαρωτική ατμόσφαιρα των απομονωμένων χωριών τους, δίνει τη θέση της στη ζωντάνια και τη διασκέδαση στις κοσμοπολίτικες πόλεις.

Παραδοσιακό χρώμα και σύγχρονη αισθητική δένουν αρμονικά προσφέροντας σας άπειρες επιλογές. Φυσικά δεν πρέπει να χάσετε τις ονειρεμένες παραλίες του νησιού, που κάθε χρόνο φιγουράρουν σε διεθνή και εγχώρια μέσα ενημέρωσης.

Λέσβος

Το τρίτο σε μέγεθος νησί της Ελλάδας, μετά την Κρήτη και την Εύβοια, η πανέμορφη Λέσβος μαγεύει τους επισκέπτες της με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, τα πολλά νερά της, τους παραδοσιακούς οικισμούς της και τους διάσημους ελαιώνες της.

Πήρε το όνομα της από τον μυθικό ήρωα Λέσβο, που έφτασε στο νησί από τη Θεσσαλία και παντρεύτηκε την κόρη του οικιστή Μάκαρα, τη Μήθυμνα, ενώ το νησί είναι πατρίδα του Ελύτη, του Θεόφιλου και της Σαπφούς.

Οι επιρροές που δέχθηκε η Λέσβος από την Ανατολή είναι εμφανείς στα μνημεία της και την αρχιτεκτονική των αρχοντικών, που δεσπόζουν σε μερικούς από τους πιο γνωστούς οικισμούς της.

Φημισμένη για το ούζο της, η Λέσβος διαθέτει μερικά κρυμμένα μυστικά, που αξίζει να ανακαλύψετε, όπως το μοναδικό απολιθωμένο δάσος, ένα πραγματικό θαύμα της φύσης!

Αναρίθμητες εκκλησίες κοσμούν το εσωτερικό του νησιού, ενισχύοντας τον θρησκευτικό τουρισμό, με μερικές από τις πιο σημαντικές να είναι η Ιερά Μονή Ταξιάρχη Μιχαήλ στο Μανταμάδο και ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην όμορφη Αγιάσο.

Θαυμάστε τα ξεχωριστά δείγματα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής σε ελαιοτριβεία και σαπωνοποιεία και επισκεφθείτε την πρωτεύουσα, Μυτιλήνη, το Πλωμάρι, τον Μόλυβο και την Ερεσό, αλλά και τα παραδοσιακά χωριά Αγία Παρασκευή, Πηγή και Κώμη.

Οι επιλογές για μπάνιο είναι αμέτρητες, από την Σκάλα Ερεσού με τα κρυστάλλινα νερά, τη Σκάλα Καλλονής, τον Μόλυβο, τις βοτσαλωτές παραλίες στην Εφταλού ως την Πέτρα και τα Τσόνια.