Δέκα κορυφαία νησιά για διακοπές στην Ευρώπη

Απέραντες ακτές, καθαρά νερά να τα πεις στο ποτήρι, πόλεις και οικισμοί που αξίζουν την προσοχή σας. Τα νησιά της Ευρώπης σας προσκαλούν για μια ακόμα αξέχαστη απόδραση!

Η Telegraph συγκέντρωσε και μας παρουσιάζει τα δέκα κορυφαία νησιά για καλοκαιρινές αποδράσεις στην Ευρώπη και φυσικά συμπεριλαμβάνει δυο ελληνικά, την Κρήτη και την Κέρκυρα!

Σαρδηνία

Οι περισσότεροι άνθρωπο όταν αναφέρονται στη Σαρδηνία σκέφτονται τη λάμψη της ακτής Smeralda, υπάρχουν όμως πολλά περισσότερα που θα κερδίσουν την προσοχή σας.

Το υπέροχο άγριο τοπίο των εσωτερικών περιοχών, τα εξαιρετικά θαλασσινά και για τους λάτρεις της ιστορίας, τα ξεχωριστά, επιβλητικά μνημεία του αρχαίου πολιτισμού της Σαρδηνίας της, για να μην αναφέρουμε τα ερείπια των Καρχηδονίων και των Ρωμαίων, τις όμορφες εκκλησίες και το ισπανικό μπαρόκ στην αρχιτεκτονική των κτηρίων.

Σικελία

Το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου είναι ένα συναρπαστικό μείγμα ελληνικών ναών, εντυπωσιακών εκκλησιών και μπαρόκ παλατιών. Η Σικελία είναι το είδος προορισμού, όπου τα μέρη που αξίζει κάποιος να δει, είναι κάτι περισσότερο από «απλά» αξιοθέατα.

Ο συνδυασμός ιστορίας, ήπιου κλίματος και της ζωντανής, σύγχρονης γαστριμαργικής και οινικής σκηνής δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για να μετατραπεί αυτό το νησί του κρασιού, των εσπεριδοειδών και των αρχαίων μνημείων σε ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό όλο τον χρόνο.

Μαγιόρκα

Η Μαγιόρκα, το μεγαλύτερο νησί των Βαλεαρίδων Νήσων, μπορεί να σας κάνει να σκεφτείτε παραθαλάσσια θέρετρα, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να απολαύσετε τόσο τις ακτές, όσο και το εσωτερικό της.

Η οροσειρά Serra de Tramuntana ανήκει στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε αναγνώριση των μοναδικών τεχνικών, που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη της γεωργίας στις απότομες πλαγιές της στο πέρασμα των αιώνων.

Μπορείτε ακόμα να επισκεφθείτε μερικά από τα οινοποιεία στο κέντρο της Μαγιόρκα, όπου οι τοπικές παραδόσεις είναι τόσο δυνατές, όσο πουθενά αλλού στο νησί.

Ακόμα κι αν έχετε πάει στο νησί πολλές φορές, υπάρχουν πάντα περισσότερα για να ανακαλύψετε, ιδίως τώρα, που έχουν κάνει την εμφάνιση τους πολλά πολυτελή ξενοδοχεία, που θα γίνουν η βάση σας για την εξερεύνηση της περιοχής.

Κρήτη

Μεγαλόνησος είναι το ελληνικό παρατσούκλι για την Κρήτη και πράγματι αποτελεί σχεδόν μια χώρα από μόνη της. Το νησί διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές, ιδανική επιλογή για ηλιοθεραπεία.

Οι παραλίες της βόρειας ακτής είναι μεγάλες και αμμώδεις, αν και λίγο εκτεθειμένες, ενώ υπάρχουν πολλές ακόμα επιλογές για μικρότερες και πιο απομονωμένες ακτές.

Για όσους δεν λατρεύουν τη θάλασσα, υπάρχει μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα ενδοχώρα με παρεκκλήσια του 14ου και 15ου αιώνα με εξαιρετικές νωπογραφίες, ερείπια από μινωικά ανάκτορα και πόλεις, καθώς και κορυφαίες επιλογές για πεζοπορία και εξερευνήσεις στη φύση.

Ίμπιζα

Η Λευκή Νήσος είναι γνωστή για τις όμορφες ακτές της, τα κομψά ξενοδοχεία και τα νυχτερινά κέντρα παγκόσμιας κλάσης.

Η Ίμπιζα διαθέτει μερικές υπέροχες παραλίες, περιλαμβανομένης της Cala Jondal, η οποία καταφέρνει να συνδυάσει την γαλήνια και εκλεπτυσμένη αίσθηση με τη διασκέδαση, αλλά και την Cala D'Hort, με μαγευτική θέα στο βράχο Es Vedra, σε σχήμα ηφαιστείου.

Lanzarote

Αυτό το νησί των Καναρίων Νήσων, από ένας σχεδόν άγνωστος προορισμός έχει μετατραπεί στην ιδανική επιλογή απόδρασης για όσους έχουν τη δυνατότητα να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Παρόλα αυτά, μην περιμένετε τίποτα λαμπερό ή φανταχτερός.

Η ήπια ανάπτυξη, που παρατηρείται εδώ έχει να κάνει με την ύπαρξη κομψών, φιλικών προς το περιβάλλον ξενοδοχείων, που εκτός από άνετη διαμονή προσφέρουν στους επισκέπτες τους τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες, όπως η ποδηλασία, το περπάτημα, το σέρφινγκ, αλλά και η οινογνωσία τιπικών κρασιών.

Σε όλο το νησί, είναι εμφανής η επίδραση του οραματιστή καλλιτέχνη, αρχιτέκτονα και περιβαλλοντολόγου, César Manrique, ο οποίος έσωσε το Lanzarote από τις καταστροφές της ανάπτυξης. Οι ξεχωριστές δημιουργίες του, τονίζουν τη μοναδική γεωλογία του νησιού και είναι σήμερα τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα του.

Θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε λίγες μέρες με επισκέψεις στα μέρη που έχει σχεδιάσει, ιδίως τα μοντέρνα μπαρ και εστιατόρια.

Κέρκυρα

Ένα από τα πιο πράσινα από τα ελληνικά νησιά, χάρη στις περιοδικές, αλλά καταρρακτώδεις βροχές από το Σεπτέμβριο μέχρι το Μάιο, αλλά και τα χιλιάδες ελαιόδεντρα που γεμίζουν το τοπίο.

Η Κέρκυρα είναι ακόμα ένα ήρεμο νησί, μακριά από τους αμιγώς τουριστικούς προορισμούς. Οι κυριότερες τουριστικές υποδομές βρίσκονται στα παραλιακά της μέρη, ενώ μόλις προχωρήσει κάποιος στην ενδοχώρα, νιώθει ότι είναι σε ένα άλλο νησί, ακόμα και σε άλλη εποχή.

Σε απομακρυσμένα ξέφωτα, οι Κερκυραίοι χωρικοί γιορτάζουν ακόμα και σήμερα καλοκαιρινά και φθινοπωρινά πανηγύρια (θρησκευτικές γιορτές) με μουσική και πάγκους εμπορευμάτων.

Αναζητήστε τις αφίσες (συνήθως μόνο στα ελληνικά), που τοποθετούνται στα ελαιόδεντρα και μην περιμένετε πολλά πριν τις 8 το βράδυ, κατά κανόνα.

Τενερίφη

Απομακρυνθείτε από τα παραλιακά θέρετρα και να ανακαλύψτε στην Τενερίφη αυτό, που οι περισσότεροι επισκέπτες δεν μπαίνουν ποτέ στον κόπο να αναζητήσουν, συμπεριλαμβανομένων των βουνών Anaga.

Η περιοχή είναι σχεδόν ανέγγιχτη από τον τουρισμό και οι κοινότητες εξακολουθούν να κερδίζουν την ύπαρξή τους από την εύφορη γη, που περιβάλλεται από απόκρημνες κορυφές, που συχνά περιβάλλονται από σύννεφα.

Μενόρκα

Παρθένα, ειδυλλιακή, αστραφτερής άμμο, τιρκουάζ νερά ... όλα τα κλισέ που χρησιμοποιούνται στα ταξιδιωτικά φυλλάδια, γίνονται πραγματικότητα στις παραλίες της Μενόρκα.

Μεταξύ των καλύτερων είναι η Pregonda, η οποία είναι ιδανική για κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις, αλλά και η Cala Macarella, με τον προστατευμένο ορμίσκο που περιβάλλεται από πεύκα και πουρνάρια.

Μάλτα

Η Μάλτα σας προσφέρει πάνω από 300 ηλιόλουστες μέρες το χρόνο και περιβάλλεται από καταγάλανα νερά, από τα πιο καθαρά της Μεσογείου, τα οποία απολαμβάνουν την επίσκεψη κολυμβητών, που λατρεύουν τις καταδύσεις.

Το κορυφαίο της χαρακτηριστικό, παραμένει ωστόσο τα 7.000 χρόνια της ιστορίας της. Η Μάλτα έχει περισσότερα στορικά αξιοθέατα από ό, τι οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Ξεκινώντας με τους μοναδικούς προϊστορικούς ναούς της και μερικά από τα παλιότερα πέτρινα κτίρια στον κόσμο, διαθέτει επίσης ρωμαϊκές κατακόμβες, μεσαιωνικές πόλεις και την εξαιρετική αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική κληρονομιά των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη (οι Ιππότες της Μάλτας).