Οι top παραλίες και νησιά της Ιταλίας!

Παραλίες με χρυσή αμμουδιά, γαλαζοπράσινα νερά, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και καλό φαγητό. Διαθέτοντας αυτές και άλλες τόσες ομορφιές, τα νησιά τη Ιταλίας σας προσκαλούν για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές!

Ανακαλύψτε μερικά από τα λιγότερο γνωστά νησιά της γειτονικής μας χώρας και κάποιες από τις πιο όμορφες παραλίες της, όπως μας τις παρουσιάζει το CNN.

Νησί Cretaccio

Το μικρότερο νησί του αρχιπελάγους των Tremiti, που ονομάστηκε το "μαργαριτάρι της Αδριατικής", το νησί Cretaccio είναι ερημικό και άγριο.

Οι ταξιδιώτες έρχονται εδώ για να χαρούν τις διακοπές τους, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ένα φυσικό spa, αφού καλύπτοντας το σώμα τους με ένα μείγμα πηλού με θαλασσινό νερό, αποκτούν λείο δέρμα, ενώ το ίδιο χρησιμεύει και ως καταπραϋντικό βάλσαμο.

Το μέρος είναι ιδανικό για ψαροντούφεκο και καταδύσεις, ενώ τα ρηχά νερά είναι ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα.

Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Il Gabbiano στην κεντρική πλατεία θα γευτείτε φανταστικά φρέσκα ψάρια, το wine Bar Era Ora έχει υπέροχα κοκτέιλ και το A Furmicula αξίζει μια επίσκεψη για ατέλειωτο χορό.

Θα φτάσετε εύκολα εδώ από το το νησί San Domino με την έντονη νυχτερινή ζωή.

Παραλία Isola Bella

Στους πρόποδες της κομψής πόλης Taormina, η παραλία Isola Bella είναι μια από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς της Σικελίας.

Η αρχαιολογία συνδυάζεται με τα ψώνια και την ηλιοθεραπεία εδώ, ενώ το μικρό νησί μπροστά και ο προστατευμένος κόλπος με τα σμαραγδένια του, ήρεμα νερά είναι ιδανικός για κολύμπι και ψαροντούφεκο.

Τα λαμπερά λευκά σπίτια του χωριού είναι πανέμορφα, όπως και το μεγαλόπρεπο αρχαίο ελληνικό θέατρο.

Μην φύγετε αν δεν δοκιμάσετε κέικ με αμύγδαλο και καραμελωμένη φλούδα πορτοκαλιού από το ζαχαροπλαστείο Chemi.

To Fusion Bar στο La Plage Resort προσφέρει κοκτέιλ δίπλα στο κύμα, ενώ το εστιατόριο Baia delle Sirene είναι το κατάλληλο μέρος για να δοκιμάσετε παραδοσιακά τοπικά πιάτα.

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο βρίσκεται στην Κατάνια. Από την ηπειρωτική χώρα οδηγήστε ως τη Μεσίνα για να πάρετε από εκεί το πλοίο.

Νησί Asinara

Ένα παρθένο νησί στα ανοικτά της βόρειας ακτής της Σαρδηνίας, το Asinara είναι ένα ήσυχο μέρος, που περιβάλλεται από τη φύση και τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας.

Το νησί, που υπήρξε μια σωφρονιστική αποικία, σήμερα είναι ένα προστατευόμενο πάρκο, όπου οι μόνοι κάτοικοι του είναι τα άγρια γαϊδουράκια αλμπίνο, που βόσκουν ελεύθερα, αλλά και πάνω από 650 άλλα είδη ζώων.

Δεν θα βρείτε ούτε κλαμπ, ούτε ξενοδοχεία, ούτε εστιατόρια. Μπορείτε να έρθετε με καραβάκι από το Stintino, ένα κομψό ψαροχώρι.

Το ξενοδοχείο Club Hotel Asinara διαθέτει δωμάτια με εκπληκτική θέα στο νησί. Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια εδώ είναι το L'Ancora Stintino, που σερβίρει παραδοσιακή κουζίνα της Σαρδηνίας. Το μπαρ I Ginepri στην παραλία La Pelosa κάνει τα καλύτερα ορεκτικά και απεριτίφ.

Στο Stintino θα φτάσετε από το λιμάνι ή το αεροδρόμιο της Olbia ή το αεροδρόμιο του Alghero.

Νησί Palmarola

Μια επίσκεψη στο νησί θα σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί θεωρείται από πολλούς ένα από τα πιο όμορφα νησιά του κόσμου.

Τα κρυστάλλινα νερά και το σχεδόν προϊστορικό τοπίο με παραλίες από πολύχρωμα βότσαλα, τα βράχια από γρανίτη και οι θαλάσσιες σπηλιές θα σας κάνουν να νιώσετε σαν τον Indiana Jones που εξερευνεί ένα νέο κόσμο.

Το νησί είναι ακατοίκητο, αλλά πάρχει ένα μικρό εστιατόριο που είναι ανοιχτό μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αν σας αρέσει η πεζοπορία, μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια από τις δεκάδες οργανωμένες εκδρομές.

Για να φτάσετε εδώ, μπορείτε να νοικιάσετ σκάφος ή να επιλέξετε μια οργανωμένη εκδρομή με πλοίο από το κοντινό νησί της Ponza.

Νησί Lampedusa

Η παραλία του σχήμα καρδιάς Rabbits' Islet, μια από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, είναι αυτή που κάνει το νησί ξεχωριστό.

Η Lampedusa είναι το νοτιότερο νησί της Ιταλίας (κοντά στην Τυνησία) και διαθέτει εκθαμβωτικά λευκά βράχια, καταγάλανα νερά, θερμοκρασίες που θυμίζουν Αφρική και ξηρή έρημο.

Προστατευόμενες θαλάσσιες χελώνες γεννούν τα αυγά τους εδώ, ενώ η παρατήρηση δελφινιών είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες.

Το θέρετρο Borgo Calacret προσφέρει διαμονή σε παραδοσιακές και διαθέτει ένα κομψό κοκτέιλ lounge.

Στο λιμάνι, οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν μια βάρκα για μια βόλτα γύρω από το νησί, αλλά και το κοντινό ηφαιστειακό νησί Linosa, που διαθέτει μια εντυπωσιακή παραλία.

Θα φτάσετε εδώ με αεροπλάνο από τη Ρώμη, το Μιλάνο ή τη Μπολόνια.

Νησί Ventotene

Το νησί που υπήρξε κάποτε ρωμαϊκή φυλακή νησί, σήμερα αποτελεί προστατευόμενο θαλάσσιο πάρκο και ένα από τα κορυφαία σημεία για κατάδυσεις στην Ιταλία.

Η παραλία Calanav, το ημιοβασίλειμα από τον γκρεμό του Parata Grande και η Villa Giulia είναι τα highlights εδώ.

Αν ψάχνετε για ένα φιλόξενο μέρος για φαγητό, στο οικογενειακό εστιατόριο του ξενοδοχείου Isolabella θα απολαύσετε σπιτικά ζυμαρικά και πιάτα με ψάρι σε μια ηλιόλουστη βεράντα.

Από τη Ρώμη, πάρτε το τρένο ή οδηγήστε ως τη Formica για να πάρετε το πλοίο.

Παραλία Mondello

Δύο χιλιόμετρα ακτογραμμής, που κόβει την ανάσα συνθέτει το ιδανικό σκηνικό για την τέλεια απόδραση στο Παλέρμο, την πρωτεύουσα της Σικελίας.

Η κοσμική ακτή, "ευγενής και δημοφιλής», όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι μια κορυφαία επιλογή για windsurfing, αλλά και σικάτες διακοπές.

Τα εστιατόρια κατά μήκος της παραλίας δελεάζουν τους τουρίστες με τα φρέσκα ψάρια τους. Το εστιατόριο Bye Bye Blues έχει εξαιρετικούς αχινούς και μαγιάτικα ψάρια.

Θα φτάσετε εδώ με αυτοκίνητο ή λεωφορείο από το Παλέρμο, μόλις 11 χιλιόμετρα μακριά.

Παραλία Numana

Μέσα στο πάρκο Mount Conero στις ακτές της Αδριατικής η παραλία Numana Beach βρίσκεται στη βάση ενός ψηλού, απότομου βράχου. Είναι μια ήρεμη ακτή, που περιβάλλτει από πλούσια βλάστηση, που αποτελούσε καταφύγιο ερημιτών, που διαλογίζοντας εδώ στο Μεσαίωνα.

Αφού περπατήσετε γύρω από το αρχαίο ελληνικό λιμάνι με τα πολύχρωμα σπίτια μπορείτε να πιείτε ένα δροσιστικό ποτό στο παραλιακό μπαρ 30Nodi ή να απολαύσετε παραδοσιακά πιάτα με θαλασσινά στο εστιατόριο La Torre.

Το ξενοδοχείο Monte Conero στην κορυφή του βουνού προσφέρει καταπληκτική θέα 360 μοιρών. Μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε τα πουλιά της περιοχής ή να κάνετε ιππασία στα ορεινά μονοπάτια.

Για να φτάσετε εδώ, πάρτε την εθνική οδό A14 και βγείτε στην έξοδο για Αγκώνα. Υπάρχει, επίσης, αεροπορική σύνδεση από τη Ρώμη και το Μιλάνο.

Νησί Lipari

Στο μεγαλύτερο από τα Αιολικά νησιά της Σικελίας, τα μαύρα ηφαιστειακά πετρώματα έρχονται σε αντίθεση με τις ασβεστωμένες στέγες των σπιτιών. Σταθείτε στο Belvedere Quattrocchi, μια βραχώδη εξέδρα και απολαύστε την πανοραμική θέα του αρχιπελάγους.

Το κάστρο, το μοναστήρι Norman και το Αρχαιολογικό Μουσείο αξίζουν όλα μια επίσκεψη.

Κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του χωριού, το εστιατόριο Da Bartolo σερβίρει νόστιμες τοπικές σπεσιαλιτέ με ψάρια. Το Café La Precchi, όπου χτυπά η καρδιά της νυχτερινής ζωής του νησιού, φημίζεται για τα δροσιστικά κοκτέιλ φρούτων.

Αν σκοπεύετε να περάσετε τη νύχτα εδώ, το ξενοδοχείο Poseidon είναι μια όμορφα διαμορφωμένη βίλα σε ένα θαυμάσιο κήπο.

Μπορείτε να έρθετε εδώ με πλοίο από τη Νάπολι, το Παλέρμο και τη Μεσίνα.

Νησί Maddalena

Ένα από τα κορυφαία σημεία της Σαρδηνίας, αυτό είναι το μεγαλύτερο νησί στο αρχιπέλαγος Maddalena της Μεσογείου.

Οι κοραλλιογενείς παραλίες, στις ατόλες Budelli και Spargi είναι προσβάσιμες μόνο δια θαλάσσης. Ο ροζ βράχο από γρανίτη (τμήματα του οποίου χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του Αγάλματος της Ελευθερίας) κάνει το γραφικό ψαροχώρι, που ονομάστηκε "Μικρό Παρίσι", να λάμπει στο ηλιοβασίλεμα.

Ο πανοραμικός δρόμο που περιβάλλει το νησί θα σας οδηγήσει σε αρκετά παλαιά στρατιωτικά οχυρά. Αν θέλετε να δοκιμάσετε φρέσκα ψάρια και ζυμαρικά επισκεφθείτε το εστιατόριο La Scogliera, με την ξύλινη βεράντα μπροστά στην παραλία.

Το νησί φημίζεται για τη νυχτερινή του ζωή, όπως το Bar Milano, που προσφέρει φαγητό όλες τις ώρες και μουσική από DJ.

Για να φτάσετε θα πάρετε την πτήση για το αεροδρόμιο της Olbia και μετά το πλοίο από το Παλάου.

Παραλία San Vito lo Capo

Λευκή άμμος, φοίνικες, ρηχά γαλαζοπράσινα νερά. Καλώς ήρθατε στις Μαλδίβες της Ιταλίας. Η παραλία San Vito lo Capo είναι διάσημη για τον γραφικό κόλπο της. Βρίσκεται στους πρόποδες του επιβλητικού όρους Cofano στα 1.659 εκτάρια του φυσικού καταφύγιο του Zingaro.

Το μεσαιωνικό χωριό Scopello απέχει επτά χιλιόμετρα μακριά, αλλά αξίζει τον κόπο μια επίσκεψη. Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε νόστιμα χορτοφαγικά μενού στο Pensione Tranchina.

Στην παραλία, το ξενοδοχείο Capo San Vito είναι το ιδανικό μέρος για να μείνετε, και το καφέ Cous Cous και το εστιατόριο Jacaranda με τα υπαίθρια τραπέζια του θα φτιάξουν τη μέρα σας.

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι στο Παλέρμο και μετά μία ή δύο ώρες με το αυτοκίνητο ή το λεωφορείο.

Παραλία Chiaia di Luna, Νησί Ponza

Αγαπημένο μέρος διακοπών για πολλούς Ρωμαίους, το Chiaia di Luna με τη σεληνιακή του ατμόσφαιρα είναι εντυπωσιακό.

Το μέρος είναι ιδανικό για τους λάτρεις της θάλασσας, αφού διαθέτει γκρεμούς, κολπίσκους, τα σπήλαια του Πόντιου Πιλάτου και το κοντινό νησί Zannoni.

Στο λιμάνι, οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν ένα μηχανοκίνητο σκάφος ή ακολυθήσουν μια οργανωμένη ξενάγηση.

Η έντονη νυχτερινή ζωή της γραφικής πόλης είναι ένα από τα must του νησιού. Απολαύστε τα καλύτερα απεριτίφ στο στιλάτο μπαρ Tripoli στην κεντρική πλατεία, όπου διασημότητες κάνουν παρέα με ποδοσφαιριστές.

Θα βρείτε τα καλύτερα θαλασσινά στο οικογενειακό εστιατόριο του ξενοδοχείου Bellavista, με θέα στη βοτσαλωτή παραλία, ενώ αν θέλετε κάτι πιο έντονο επισκεφθείτε την υπαίθρια ντίσκο Covo Nord Est.

Από τη Ρώμη θα φτάσετε στο Anzio ή τη Formia, από όπου θα πάρετε το πλοίο.