Δέκα λόγοι για να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη!

Ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, η Σαντορίνη έχει την τιμητική της κάθε καλοκαίρι, όταν φιγουράρει στο σύνολο των διεθνών μέσων ενημέρωσης!

Η Sabina Trojanova, που γράφει στο blog girlvsglobe.com μοιράζεται τις εμπειρίες στο νησί της Σαντορίνης με τους αναγνώστες του blog του Visit Greece και μας παρουσιάζει τους δέκα λόγους, για τους οποίους αξίζει κάποιος να επισκεφθεί την Σαντορίνη. Ανακαλύψτε τους!

1. Οικονομικές διακοπές

Ανέβαλλα την επίσκεψη μου στη Σαντορίνη για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού ήμουν σίγουρη ότι ξεπερνούσε τον προϋπολογισμό μου. Έχετε δει τον τόπο; Μοιάζει να αξίζει ένα εκατομμύριο δολάρια και σίγουρα δεν είναι το ποσό που έχω στον τραπεζικό μου λογαριασμό. Παραδόξως, το να περάσεις οικονομικές διακοπές στη Σαντορίνη δεν είναι τόσο δύσκολο όσο θα πίστευε κανείς. Το νησί, πράγματι, διαθέτει μερικά από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του κόσμου, αλλά έχει επίσης άφθονους ξενώνες, με κρεβάτια από € 10 τη βραδιά. Όσο για το φαγητό, θα μπορούσα να ζήσω με το νόστιμο πρόχειρο φαγητό, ειδικά το σουβλάκι (€ 1-3) για εβδομάδες!

2. Ηλιοβασίλεμα

Ένα από τα πράγματα, για τα οποία η Σαντορίνη είναι πραγματικά διάσημη είναι τα όμορφα ηλιοβασιλέματα! Είτε είστε σκληροπυρηνικοί ρομαντικοί ή ο τύπος του ατόμου που παρακολουθεί ταινίες ζόμπι, χωρίς να δειλιάζει, θα απολαύσετε το όμορφο ηλιοβασίλεμα του νησιού.

3. Παραλίες

Το ρομαντικό νησί έχει άφθονες παραλίες, που κυμαίνονται από άγριες ακτές ​​ γεμάτες από καυτή μαύρη άμμο, έως απόλυτα οργανωμένο παραλίες, όπου μπορείτε να απολαύσετε το κρύο ποτό σας κατ 'ευθείαν στην ξαπλώστρα σας. Πριν απορρίψετε τις οργανωμένες παραλίες, δώστε τους μια ευκαιρία Αν και μισώ τις πολυσύχναστες ακτές, μου άρεσε η παραλία στο Καμάρι! Τις ημέρες που ήθελα ένα διάλειμμα από τη δουλειά, χαλάρωνα σε μια ξαπλώστρα μπροστά από μια ταβέρνα και σηκωνόμουν το μεσημέρι για να καταβροχθίσω μια ελληνική σαλάτα και λίγο σπιτικό κρασί σπίτι ... και παρόλο που ο τυχοδιώκτης μέσα μου έκλαιγε, εγώ το χαιρόμουν.

4. Φαγητό

Λάτρεψα το κρασί και το φαγητό στη Σαντορίνη και περισσότερο από όλα τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά. Παραδόξως, το ηφαιστειογενές έδαφος του προσφέρει πολλές ακόμα νοστιμιές, όπως το γλυκό σταφύλι, η ντόπια φάβα, ενώ δεν υπάρχει καμιά έλλειψη σε φρέσκα τοπικά προϊόντα.

5. Ιστορία

Το μικροσκοπικό νησί της Σαντορίνης έχει μια απίστευτη σειρά από καλά διατηρημένα απομεινάρια των αρχαίων χρόνων. Από την πόλη του Ακρωτηρίου, που θάφτηκε κάτω από την ηφαιστειακή στάχτη κατά τη διάρκεια της έκρηξης του 17ου π.Χ., έως τον υπέροχο χώρο της Αρχαίας Θήρας, υπάρχει αρκετή ιστορία, που θα σας κρατήσει απασχολημένους για μέρες.

6. Ψώνια

"Νομίζω ότι αυξάνω λίγο το Εθνικό Εγχώριο Προϊόν όταν επισκέπτομαι α καταστήματα στη Σαντορίνη," λέγεται ότι έχει πει η Catherine Zeta-Jones μετά από μια επίσκεψή της στο νησί. Σίγουρα υπάρχουν πολλά ακριβά καταστήματα, που πωλούν κοσμήματα και διακοσμητικά αγαλματάκια, αλλά υπάρχουν επίσης και τα καταστήματα, από τα οποία μπορούν να ψωνίσουν και οι απλοί θνητοί. Εάν είστε ένας βιβλιόφιλος, όπως εγώ, θα αγαπήσευτε το Atlantis Books στην Οία.

7. Nτόπιοι

Οι άνθρωποι της Σαντορίνης είναι τόσο φιλικοί. Θα μπορούσατε να γίνετε κυνικοί, λέγοντας ότι ο ο τουρισμός είναι λίγο πολύ η μόνη πηγή του εισοδήματός τους, αλλά για τους περισσότερους η ευγένεια ήταν εγκάρδια και ειλικρινείς. Προσθέστε και το γεγονός ότι λίγο πολύ όλοι στο νησί μιλάνε πολύ καλά αγγλικά και θα έχετε τον τέλειο προορισμό για σόλο ταξίδια!

8. Ζώα

Όπως και οι άνθρωποι του νησιού, έτσι και τα ζωάκια είναι εξαιρετικά φιλικά. Είναι, μάλιστα, τόσο χαριτωμένα που αποφάσισα να αφιερώσω ένα ολόκληρο άρθρο μου στα χαριτωμένα ζώα της Σαντορίνης.

9. Φωτογραφία

Η Σαντορίνη είναι το ιδανικό μέρος για κάθε εκκολαπτόμενο φωτογράφο, γιατί μπορείτε να πείσετε τον καθένα ότι είστε επαγγελματίες. Ολόκληρο το νησί είναι μια ζωντανή καρτ-ποστάλ!

10. Τα νησιά γύρω από τη Σαντορίνη

Αν βαρεθείτε το μεγαλείο της Σαντορίνης, θα μπορούσατε εύκολα να επισκεφθείτε κάποιο άλλο νησί. Το περίφημο νησί της Μυκόνου απέχει μόλις 150 χιλιόμετρα μακριά, αλλά υπάρχουν και άλλα καταπληκτικά μέρη, όπως η Ίος, η Μήλος ή η Νάξος για κάτι λίγο διαφορετικό.