Η Κυριακή του Πάσχα σε όλο τον κόσμο

Η πιο λαμπρή γιορτή του Χριστιανισμού γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις και την αναβίωση εθίμων και παραδόσεων.

Σας παρουσιάζουμε εικόνες από όλο τον κόσμο, που δείχνουν τον ξεχωριστό τρόπο εορτασμού της Ανάστασης.

Ένα κορίτσι στέκεται μπροστά από ξύλινους σταυρούς, πριν ακολουθήσει την πομπή για τον εορτασμό του Πάσχα σε μια εκκλησία στο Icheon της Νότιας Κορέας.

Μια ομάδα Χριστιανών του Νεπάλ προσεύχονται συγκεντρωμένοι την Κυριακή του Πάσχα. Το1 % από τα 30 εκατομμύρια του πληθυσμού του Νεπάλ είναι χριστιανοί και ο Ινδουισμός είναι η κύρια θρησκεία.

Ο Πάπας Francis χαιρετά τους πιστούς πριν από την πρώτη του ευλογία του Πάσχα από το μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.

Οι άνδρες της Σοραβικής κοινότητας κάνουν βόλτα με τα στολισμένα άλογα τους κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής πομπής του Πάσχα στην πόλη Ralbitz της Γερμανίας. Οι Sorbs είναι μια σλαβική, Καθολική μειονότητα στην Ανατολική Γερμανία.

Ανθρώπινες σιλουέτες σχηματίζονται στον ανατέλλοντα ήλιο κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Πάσχα στη Μασαχουσέτη.

Χριστιανοί προσεύχονται σε μια χριστιανική γειτονιά στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν.

Πλήθος κόσμου παρακολουθεί την παραδοσιακή “έκρηξη του καλαθιού” στην Φλωρεντία. Οι διοργανωτές πυροδοτούν μια κατασκευή καλαθιού γεμάτη με πυροτεχνήματα, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Η παράδοση λέει ότι με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η καλή συγκομιδή και η ευημερία των επιχειρήσεων.

Ένας άνδρας ντυμένος ως Ιησούς Χριστός παίρνει μέρος στην αναστάσιμη παρέλαση στη Βαλένθια, στην ανατολική Ισπανία.

Ένα άγαλμα του Αναστάντος Χριστού δεσπόζει στην εορταστική πομπή, που πραγματοποιείται την Κυριακή του Κυριακή του Πάσχα στη Μάλτα.

Μια μικρή χριστιανή από το Νεπάλ με ζωγραφισμένο πρόσωπο κατά τη διάρκεια μιας θρησκευτικής συγκέντρωσης για τον εορτασμό της Κυριακής του Πάσχα στο Κατμαντού.

Ρωμαιοκαθολικοί της Λευκορωσίας συμμετέχουν σε πομπή γύρω από μια εκκλησία, στη μικρή πόλη Rakov.

Μια γυναίκα φιλάει το άγαλμα του Χριστού κατά τη διάρκεια της προσευχής της Κυριακής του Πάσχα στην Καθολική Μητρόπολη στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Ένα άγαλμα που απεικονίζει την Παναγία, μεταφέρεται πάνω από το πλήθος, κατά τη διάρκεια της τελετής “Καθόδου του Αγγέλου”, την Κυριακή του Πάσχα στην πόλη Tudela στη βόρεια Ισπανία.

Χριστιανοί ανάβουν κεριά κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Κυριακής του Πάσχα στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου, που παραδοσιακά πιστεύεται ότι είναι η τοποθεσία της σταύρωσης του Χριστού, στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Ένας ιερέας ευλογεί το εκκλησίασμα στην εκκλησία Regina Mundi εκκλησία στην περιοχή Soweto στο Γιοχάνεσμπουργκ.