Έξι ταξίδια για τον Απρίλιο

Ονειρεύεστε χαλαρωτικές αποδράσεις, που θα σας ανανεώσουν και θα γεμίσουν τις μπαταρίες σας μέχρι να έρθει το καλοκαίρι; Ο Απρίλιος είναι ο μήνας σας!

Η φύση γιορτάζει, η θερμοκρασία είναι σε ιδανικά επίπεδα για βόλτες και περιηγήσεις και τα πρώτα φεστιβάλ του καλοκαιριού κάνουν σιγά – σιγά την εμφάνιση τους προσκαλώντας τους ταξιδιώτες να τα ζήσουν από κοντά.

Όποια και αν είναι η προτίμησή σας στα ταξίδια, οι ειδικοί του Lonely Planet έχουν τη λύση.

Raja Ampat, Ινδονησία

Σηματοδοτώντας το τέλος των μουσώνων και την αρχή του καλοκαιριού, ο Απρίλιος αναμένεται να φέρει υψηλές θερμοκρασίες, ιδανικές για διακοπές στην Ινδονησία, που προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες για καταδύσεις, κολύμβηση με αναπνευστήρα, ακόμα και serfing.

Η Ινδονησία περιβάλλεται από έναν από τους πιο πλούσιους σε βιοποικιλότητα ωκεανούς του πλανήτη. Στη δυτική Παπούα θα βρείτε το Raja Ampat, έναν θρυλικό προορισμό για καταδύσεις και ένα από τα πιο παρθένα μέρη του κόσμου, με δέκα φορές περισσότερα είδη κοραλλιών από αυτά που βρέθηκαν στην Καραϊβική.

Τον Φεβρουάριο , η κυβέρνηση αποφάσισε ότι ολόκληρος ο υδάτινος πλούτος της Ινδονησίας θα αποτελεί καταφύγιο για τα γιγαντιαία σαλάχια Manta, άρα είναι η τέλεια στιγμή για να εξοικειωθείτε με αυτούς τους ευγενείς γίγαντες της θάλασσας.

Αν είστε αρχάριος δύτης, επισκεφθείτε τα νησιά Gili για μαθήματα καταδύσεων, πριν επιλέξετε πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Σεβίλλη, Ισπανία

Πολλές πόλεις γιορτάζουν με μεγάλη επισημότητα την Καθολική γιορτή της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά καμιά δεν την προσεγγίζει με τόση ζωντάνια, όσο η Σεβίλλη, στην οποία αποκαλείται Semana Santa, δηλαδή Αγία Εβδομάδα.

Κάθε μέρα από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, από τις 13 έως τις 20 Απριλίο, μεγάλα γλυπτά, σε ανθρώπινο μέγεθος, που αναπαριστούν τα πάθη του Χριστού, μεταφέρονται στους δρόμους, από τις εκκλησίες της Σεβίλλης προς τον καθεδρικό ναό, με τη συνοδεία λιτανείας, που αποτελείται από πλήθος κόσμου. Οι εορτασμοί συνεχίζονται στα μπαρ και τα εστιατόρια της πόλης.

Η Σεβίλλη μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικά από τα πιο δημιουργικά tapas της Ισπανίας. Επιλέξτε το Vineria San Telmo, που προσφέρει παραδοσιακές και σύγχρονες επιλογές, όπως σπαγγέτι με χτένια.

Στον ίδιο δρόμο, το Catalina είναι μια άλλη μια καλή επιλογή, προσφέροντας πολλά υπαίθρια τραπεζάκια, ιδανικά για ένα χαλαρό γεύμα.

Yunnan, Κίνα

Στα μέσα Απριλίου γιορτάζεται η έλευση του νέου έτους για τη μειονότητα Dai στην κινέζικη επαρχία Yunnan. Το Φεστιβάλ Νερού (Water Splashing Festival), που πραγματοποιείται την περιοχή Xishuangbanna στο μακρινό νότιο τμήμα της επαρχίας, είναι μια τριήμερη γιορτή, που περιλαμβάνει παρελάσεις, υπαίθρια αγορά και γλυπτική στην άμμο στις όχθες του ποταμού Lacang.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με τη μέρα του νερού που εκτοξεύεται, όταν το σύνολο της κοινότητας βγαίνει στους δρόμους ρίχνοντας ο ένας στον άλλο νερό. Το τελετουργικό σηματοδοτεί την διαδικασία κάθαρσης για το νέο έτος.

Ανάλογα φεστιβάλ γιορτάζονται σε πολλά μέρη της νοτιοανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊλάνδης.

uKhahlamba - Drakensberg Park, Νότια Αφρική

Οι οδοντωτές κορυφές και η ιδιαίτερη μορφολογία της έκτασης Drakensberg διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών, αλλά θα σας μαγέψουν σε μια στιγμή.

Γνωστή ως Battlement of Spears στη γλώσσα των Ζουλού, η περιοχή δεν είναι μόνο ένα από τα πιο συγκλονιστικά τοπία της Αφρικής, αλλά και ένας από τους καλύτερους προορισμούς της χώρας για πεζοπορία. Ο Απρίλιος, χάρη στις μέτριες θερμοκρασίες και την απουσία βροχών είναι ένας φανταστικός μήνας για να το δείτε από κοντά.

Τα μονοπάτια και οι διαδρομές μέσα στο 243.000 στρεμμάτων Πάρκο uKhahlamba – Drakensberg, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ποικίλουν σε δυσκολία, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε ανάμεσα σε μια εύκολη πρωινή βόλτα και μια επίπονη, πολυήμερη πεζοπορία.

Δείτε μερικά από τα πιο συγκλονιστικά αξιοθέατα του πάρκου, όπως το “Αμφιθέατρο”, η “Κορυφή του Καθεδρικου” και το “Δόντι του Διαβόλου” από μακριά κι αν είστε αρκετά γενναίοι ακολουθήστε τα δύσκολα μονοπάτια για να τα κατακτήσετε και από κοντά.

Κοπεγχάγη, Δανία

Ευχάριστα δροσερή, αξιοζήλευτα οικολογική και γεμάτη με ιστορική γοητεία, η μαγεία της Κοπεγχάγης δεν είναι δύσκολο να αναδειχθεί. Επισκεφθείτε την πρωτεύουσα της Δανίας πριν την κατακλύσουν οι τουρίστες του καλοκαιριού και ανακαλύψτε γιατί είναι γνωστή ως “η πιο βιώσιμη πόλη στον κόσμο”.

Ακόμα κι αν χρειαστεί να αντιμετωπίσετε μικρής διάρκειας βροχές τον Απρίλιο, αξίζει να περιηγηθείτε σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της πόλης, όπως οι Κήποι Tivoli, που θα ανοίξουν για τη θερινή περίοδο αυτό το μήνα.

Περιπλανηθείτε στους δρόμους της εναλλακτικής κοινότητας Christiana ή δείτε από κοντά τον φαντασμαγορικό εορτασμό των γενεθλίων της Βασίλισσας Margarethe στις 16 Απριλίου, όταν η πάντα δημοφιλής μονάρχης υποδέχεται χιλιάδες κόσμου από το μπαλκόνι του Amalienborg Slot.

Αν πεινάσετε μετά τις βόλτες σας με το ποδήλατο, η Κοπεγχάγη προσφέρει πολλές επιλογές φαγητού. Μην ανησυχείτε αν ο προϋπολογισμός σας δεν αρκεί για ένα δείπνο σε βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια. Κατευθυνθείτε προς το Marv & Ben για μια πιο οικονομική πρόταση της δανέζικης κουζίνας.

Louisiana, USA

Στη Λουιζιάνα όλοι μοιάζουν έτοιμοι να σηκωθούν και να χορέψουν. Με τους τζαζ και τους Αφρο - Καραϊβικής ήχους να συνδυάζονται με ακορντεόν, είναι δύσκολο να αντισταθείτε στον πειρασμό.

Το Φεστιβάλ της Γαλλικής Συνοικίας, που πραγματοποιείται από τις 10 έως τις15 Απριλίου στη Νέα Ορλεάνη, είναι μια από τις μεγαλύτερες δωρεάν εκδηλώσεις της Νότιας Αμερικής, με εκατοντάδες jazz, blues, Cajun και funky μουσικούς να παίζουν σε υπαίθριους χώρους.

Αγοράστε ένα σάντουιτς από τους πλανόδιους πωλητές και περιπλανηθείτε στους δρόμους με το αποικιακό στυλ, με τις ανθισμένες μπουκαμβίλιες να στολίζουν τα μπαλκόνια από σφυρήλατο σίδηρο.

Δύο εβδομάδες αργότερα, η παγκοσμίου φήμης Γιορτή της Jazz έρχεται στην πόλη. Φέτος γιορτάζει τη 45η χρονιά της με μοναδικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή του Santana και του Bruce Springsteen.