Ανθισμένοι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Ο χειμώνας φτάνει στο τέλος του και οι βροχερές μέρες θα δώσουν τη θέση τους στις ηλιόλουστες και φωτεινές. Ένα από τα μαγευτικά φαινόμενα, που λείπει πολύ στους ανθρώπους που ζουν στις πόλεις, είναι η άνθιση των λουλουδιών κάθε άνοιξη.

Πολύχρωμες εκτάσεις κατάσπαρτες από δεκάδες χιλιάδες λουλούδια δημιουργούν ένα παραμυθένιο σκηνικό, που σου φτιάχνει τη διάθεση!

Σας παρουσιάζουμε τους πιο δημοφιλείς ανοιξιάτικους προορισμούς στον κόσμο και το λόγο για να τους επισκεφθείτε, σύμφωνα με την Huffington Post.

Keukenhof, Ολλανδία

Το Keukenhof είναι ένας παραμυθένιος χώρος, γεμάτος από τουλίπες και άλλα λουλούδια με έντονα χρώματα και ανοίγει μόνο δύο μήνες το χρόνο. Είναι βασικά ένα τεράστιο πάρκο γεμάτο λουλούδια, όπου οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν και να περάσουν ξένοιαστες στιγμές στους όμορφα διαμορφωμένους κήπους του. Φέτος, το πάρκο είναι ανοιχτό από τις 20 Μαρτίου έως τις 18 Μαΐου. Η ετήσια γιορτή λουλουδιών θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου.

Έρημος Mojave, Καλιφόρνια

Η κοιλάδα Antelope Poppy Reserve, που βρίσκεται στην έρημο Mojave της Καλιφόρνια, “αναγεννάται” έρχεται κάθε άνοιξη, όταν οι πορτοκαλί παπαρούνες ανθίζουν, καλύπτοντας μια τεράστια έκταση. Η ανθοφορία τους είναι στο αποκορύφωμά της στα μέσα Απριλίου, αλλά μπορεί να ξεκινήσει ήδη από τα μέσα Φεβρουαρίου και να διαρκέσει μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Bluebonnet Trail, Τέξας

Τεράστιες εκτάσεις γεμάτες bluebonnets, ένα φυτό με χαρακτηριστικό μπλε χρώμα, δημιοτυργουν ένα απίστευτο θέαμα στο Τέξας, κάθε Απρίλιο. Η παρατήρηση του φαινομένου έχει γίνει ένα σημαντικό γεγονός, προσελκύοντας φωτογράφους και πολλούς τουρίστες που αγαπούν τα λουλούδια. Μάλιστα, διοργανώνονται και πολλά φεστιβάλ, με το πιο διάσημο, αυτό που πραγματοποιείται στην μικρή πόλη Chappell Hill.

Cotswolds, Αγγλία

Το διάσημο φυτό της Αγγλίας, ο νάρκισσος, ανθίζει κάθε άνοιξη και οι λόφοι του Cotswolds είναι το ιδανικό μέρος για να τους δείτε. Τα λουλούδια είναι στο αποκορύφωμά τους το Μάρτιο και τον Απρίλιο. Ακολουθήστε τον δρόμο Daffodil προς το Gloucestershire, μια κυκλική διαδρομή που θα σας οδηγήσει μέσα από περιβόλια, λιβάδια και δάση.

National Cherry Blossom Festival, Washington, Η.Π.Α.

Το ετήσιο φεστιβάλ ανθοφορίας των κερασιών αναδεικνύει όλο το μεγαλείο και την ομορφιά της. Η Ιαπωνία δώρισε τις κερασιές στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1912 και έκτοτε η ετήσια άνθηση τους έχει μετατραπεί σε εθνικό γεγονός. Φέτος, το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 20 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου.