Περού: Ταξίδι στο κέντρο του πολιτισμού των Ίνκας

Το Περού μπορεί να φημίζεται σε όλον τον κόσμο ως λίκνο πανάρχαιων πολιτισμών και ως το κέντρο του πολιτισμού των Ίνκας, όμως χάρη στην «άγρια» γεωμορφολογία και τοπογραφία του αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της περιπέτειας.

Οι χιονισμένες βουνοκορφές των Άνδεων τραβούν σαν μαγνήτες τους ορειβάτες και τους πεζοπόρους, ενώ οι αδάμαστες ερημικές ακτές της χώρας ελκύουν σέρφερ που αποζητούν να κατακτήσουν τα «ιδανικά κύματα». Για τους πιο περιπετειώδεις, οι υγρότοποι και τα τροπικά δάση του Αμαζονίου αποτελούν μοναδικό προορισμό.

Ετοιμάστε βαλίτσες και… φύγαμε για το Περού, ακολουθώντας τις προτάσεις του Lonely Planet!

Πεζοπορία στο Μονοπάτι των Ίνκας (Inca Trail)

 

Ένα ατελείωτο μονοπάτι που ξεκινά από τα βάθη της κοιλάδας Urubamba, διασχίζει ομιχλώδη βουνά και περνά δίπλα από αρχαία ερείπια του πολιτισμού των Ίνκας, που καταλήγουν στην αρχαία πόλη Machu Picchu, το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού αυτού.

Διαμονή σε ένα νησάκι στη λίμνη Τιτικάκα

 

Οι κάτοικοι των Άνδεων πίστευαν ότι η λίμνη Τιτικάκα είναι η γενέτειρα του Ήλιου. Η διαμονή σε ένα από τα νησάκια αυτής είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε τον τόπο.

Περιπλάνηση στον Αμαζόνιο

 

Η λεκάνη του Αμαζονίου είναι γνωστή για τη βιοποικιλότητα και τα άγριας ομορφιάς τροπικά δάση. Το Εθνικό Πάρκο Parque Nacional Manu βρίσκεται στη λεκάνη απορροής του ποταμού Manu, έναν από τους πολλούς παραποτάμους που καταλήγουν στον Αμαζόνιο. Μη χάσετε την ευκαιρία να θαυμάσετε από κοντά την άγρια φύση της περιοχής.

Πεζοπορία στην οροσειρά Cordillera Blanca

 

Η Cordillera Blanca είναι μια οροσειρά στην «καρδιά» του Περού. Ένα δίκτυο από απόκρημνες κορυφές που καλύπτονται από ολόλευκο χιόνι, αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για δεινούς πεζοπόρους που αντέχουν τις προκλήσεις και το μεγάλο υψόμετρο. Κι αν αυτό δεν καταφέρει να σας… «κόψει» την ανάσα, η μαγευτική θέα σίγουρα θα το καταφέρει.

Πλούσια θαλάσσια ζωή

 

Στα ανοιχτά της χερσονήσου Paracas, στις νότιες ακτές της χώρας βρίσκονται τα βραχώδη νησάκια Islas Ballestas, όπου κατοικούν πληθυσμοί πιγκουίνων, θαλάσσιων ελεφάντων και άλλα άγρια ζώα.

Σερφ στις βόρειες ακτές

 

Οι ακτογραμμές του Περού ξεπερνούν τα 3.000 χιλιόμετρα σε μήκος.Βόρεια της Λίμα στους οικισμούς Huanchaco, Chicama και Máncora το σερφ, οι θαλασσινοί μεζέδες και ο αργός τρόπος ζωής… πάνε «πακέτο».

Γιγαντιαίοι αμμόλοφοι

Η Huacachina είναι μια μικρή όαση στην περουβιανή έρημο στα νότια της χώρας, που θα σας φανεί σαν σκηνικό από ταινία.