Δεκατέσσερα μαγικά σημεία της Γαλλίας, που δεν είναι στο Παρίσι!

Η πόλη του Φωτός, το διάσημο και λατρεμένο για πολλούς Παρίσι, είναι αναμφισβήτητα η πόλη που έχει ξεχωρίσει ανάμεσα στις υπόλοιπες της Γαλλίας.

Διεθνώς αναγνωρισμένα αξιοθέατα, πολιτισμός και άπειρες επιλογές για διασκέδαση και ψώνια έχουν μετατρέψει την πόλη σε έναν από τους δημοφιλείς προορισμούς. Γαλλία όμως, δεν είναι μόνο το Παρίσι. Αυτή η υπέροχη χώρα θα σας προσφέρει πολλά να δείτε και ακόμα περισσότερα να κάνετε. Από παραλιακές πόλεις και μεσαιωνικά χωριά, μέχρι κοσμοπολίτικες γωνίες, ανακαλύψτε τα 14 αξιοθέατα της Γαλλίας, που δεν είναι στο Παρίσι, σύμφωνα με την Ηuffington Ρost.

1. Κάννες

 

Η πόλη έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο χάρη στο ετήσιο κινηματογραφικό φεστιβάλ που φιλοξενεί. Όλο το χρόνο, οι Κάννες αποτελούν έναν προορισμό γνωστό για την πολυτέλεια και την αίγλη του. Ακόμα κι αν δεν είστε λάτρεις της πολυτέλειας, εδώ μπορείτε να απολαύσετε έναν μοναδικό τρόπο ζωής. Περιηγηθείτε σε καταστήματα υψηλής ραπτικής, θαυμάστε τα γιοτ στο Vieux Port και να χαλαρώστε κάνοντας στην παραλία.

2. Λυών

 

Η Λυών θεωρείται ως η πρωτεύουσα της γαστρονομίας του κόσμου, οπότε ελάτε πεινασμένοι! Πέρα από τα τρόφιμα η Λυών προσφέρει μουσεία, ένα πανέμορφο ετήσιο φεστιβάλ φωτός, εκκλησίες, ρωμαϊκά ερείπια και φανταστικά ψώνια.

3. Μασσαλία

Μια ακόμα πανέμορφη πόλη, η Μασσαλία, είναι πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό, μαγεύοντας τους επισκέπτες της από την πρώτη τους κιόλας επαφή. Η πόλη, που ορίστηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2013 έχει τόσα πολλά μυστικά, που αξίζει να τα ανακαλύψετε. Οι λάτρεις της τέχνης και της ιστορίας δεν θα χορταίνουν τις βόλτες στους δρόμους της παλιάς πόλης, όπου θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τη σπάνια αρχιτεκτονική των κτιρίων και να επισκεφθούν τα μουσεία. Όσο για τους καλοφαγάδες, θα απολαύσουν την ποικιλία παραδοσιακών πιάτων στα εστιατόρια της πόλης.

4. Νίκαια

 

Μια φορά κι έναν καιρό, η βρετανική αριστοκρατία ανακάλυψε αυτή την όμορφη πόλη της Κυανής Ακτής, μετατρέποντάς τη σε ένα hot spot για τους πλούσιους και διάσημους. Σήμερα, η Νίκαια προσφέρει κάτι για κάθε ταξιδιώτη. Η θέση της στη Μεσόγειο εγγυάται έναν σχεδόν τέλειο καιρό όλο το χρόνο, καθώς και πεντανόστιμα θαλασσινά. Η κουζίνα, η νυχτερινή ζωή, η γοητευτική παλιά πόλη και οι γραφικές παραλίες είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία της επιτυχίας της.

5. Biarritz

 

Η Biarritz είναι μια κομψή παραθαλάσσια πόλη στη νοτιοδυτική Γαλλία. Πριν πολλά χρόνια, η πόλη αποτέλεσε τον τόπο διακοπών του Napoléon III και της αυτοκράτεειρας Eugenie και τα σημάδια της εποχής εκείνης, καθώς και της Belle Epoque, εξακολουθούν να είναι φανερά. Σήμερα η πόλη είναι ένας από τους αγαπημένους ευρωπαϊκούς προορισμούς για τους surfers. Εξερευνήστε τα μουσεία και τις εκκλησίες της Biarritz ή επισκεφθείτε την παραλία για να θαυμάσετε τα κύματα.

6. Champagne

 

Η Champagne σαμπάνια μια περιοχή της Γαλλίας γνωστή για την παραγωγή ... σαμπάνιας! Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο, μόνο οι αφρώδεις οίνοι που παράγονται στην περιοχή μπορούν να ονομάζονται σαμπάνιες. Δείτε από κοντά μια σειρά από όμορφες πόλεις, όπως οι Épernay, Reims και Troyes.

7. Saint- Tropez

 

Sexy, καλλιτεχνικό και πολυτελές, το Saint- Tropez είναι μια γραφική μικρή παραθαλάσσια πόλη, που κατακλύζεται από κόσμο, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Αξίζει μια επίσκεψη όμως στην περιοχή όλες τις εποχές του χρόνου, αφού το Saint- Tropez είναι πολλά περισσότερα από τα φανταχτερά γιοτ του. Περιπλανηθείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια, περπατήστε από παραλία σε παραλία και θαυμάστε το μαγευτικό τοπίο.

8. Chamonix - Mont - Blanc

 

Το Chamonix φιλοξένησε τους πρώτους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 1924. Από τότε, είναι φημισμένο για την πανέμορφα βουνά του και την ποικιλία χειμερινών σπορ. Από το σκι στην ορειβασία, η πόλη των Άλπεων προσελκύει διάσημους αθλητές και θεωρείται ως η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των ακραίων χειμερινών σπορ. Είτε είστε ερασιτέχνης σκιέρ ή ορειβάτης ή απλά θέλετε να θαυμάσετε τα βουνά με τελεφερίκ, το Chamonix είναι μαγευτικό.

9. Νορμανδία

 

Στη βόρεια ακτή της Γαλλίας, η Νορμανδία μοιάζει να έχει συνδυάσει δύο κόσμους σε έναν. Το ζωντανό πράσινο τοπίο κυλά κατά μήκος της ακτή, που συναντά τα άγρια νερά της Μάγχης. Η Νορμανδία προσφέρει πολλά για να εξερευνήσετε, να δοκιμάσετε και να δείτε. Επισκεφθείτε το Mont Saint Michel και τις παραλίες, δοκιμάστε παραδοσιακά τυριά, όπως Camembert και Neufchâtel, επισκεφθείτε τις γοτθικές εκκλησίες στη Ρουέν και δείτε τα νησιά της Μάγχης.

10. Αβινιόν

 

Μια αρχαία πόλη που περιβάλλεται από 800 ετών πέτρινα τείχη, η ρομαντική Avignon είναι χτισμένη κατά μήκος του ποταμού Ροδανού και σας περιμένει να την εξερευνήσετε. Επισκεφθείτε το Palais des Papes, το παπικό παλάτι, που είναι το μεγαλύτερο γοτθικό παλάτι στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το Φεστιβάλ της Αβινιόν συγκεντρώνει λάτρεις της τέχνης από όλο τον κόσμο.

11. Κοιλάδα του Λίγηρα

 

Αμπελώνες, οπωρώνες και ιστορικές πόλεις με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική είναι το σήμα κατατεθέν της κοιλάδας του Λίγηρα. Πηγαίνετε για περιηγήσεις κρασιού ή δοκιμάστε ένα ταξίδι με ποδήλατο μέσα από την κοιλάδα. Κάντε ένα χαλαρωτικό ταξίδι μέσα από την ύπαιθρο και θαυμάστε εντυπωσιακά ανάκτορα, όπως το Chateau Chambord.

12. Carcassonne

 

Η Carcassonne μοιάζει να βγήκε από τις σελίδες παραμυθιού. Μέσα από τα εντυπωσιακά τείχη της πόλης βρίσκεται η μεσαιωική La Cité. Η κάτω πόλη, Ville Basse, είναι μια πιο σύγχρονη περιοχή με πολλά καταστήματα. Οι δύο πόλεις συνδέονται μεταξύ τους με μοναδικής ομορφιάς γέφυρες.

13. Saint-Malo

 

Αυτή η εντός των τειχών πόλη στη Μάγχη είναι η χώρα των θαυμάτων της αρχαίας αρχιτεκτονικής. Στο Saint-Malo θα δείτε ιστιοπλοϊκούς αγώνες, ιστορικά φρούρια, μουσεία και φημισμένα εστιατόρια. Ο κόλπος του έχει το υψηλότερο παλιρροϊκό εύρος στην Ευρώπη, δημιουργώντας εντυπωσιακά κύματα και έντονες καταιγίδες.

14. Dijon

 

Η Dijon προσφέρει την τέλεια απόδραση. Η πόλη είναι γραφική και ιστορική, με πολλά δείγματα μεσαιωνικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής Προσφέρει πολιτιστικά αξιοθέατα, όπως πολύ παλιές εκκλησίες και μουσεία τέχνης, εκτός από φαγητό, ψώνια και εξαιρετικά κρασιά. Η τοποθεσία της Dijon στην περιοχή της Βουργουνδίας την καθιστά ιδανική βάση για επισκέψεις σε μερικά από τα καλύτερα οινοποιεία της περιοχής.