Στην κορυφή η Ελλάδα για τις υπηρεσίες στις παραλίες της

Η ετήσια έκθεση Holiday Report του διεθνούς ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook ανέδειξε τους κορυφαίους προορισμούς value for money, για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να διαχειριστούν καλύτερα τoν προϋπολογισμό των διακοπών τους.

Ενδιαφέροντα είναι τα συμπεράσματα για την Ελλάδα, η οποία μαζί με την Φλόριντα και την Πορτογαλία θεωρείται ότι προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στις παραλίες της, ειδικά για όσους επιλέγουν την παραλία που βρίσκεται στο resort που διαμένουν.

Tα στοιχεία, σύμφωνα με την Joanna Wild, υπεύθυνη για την Αγγλία και την Ιρλανδία, δείχνουν ότι οι διακοπές στο εξωτερικό αξίζουν, σε σχέση με τα χρήματα που ξοδεύονται, με δεδομένο ότι τα περισσότερα θέρετρα στο εξωτερικό είναι σημαντικά φθηνότερα από ό,τι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα, οι all-inclusive διακοπές, που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% των κρατήσεων, είναι απίστευτα δημοφιλείς για τις οικογένειες. Ωστόσο, όσοι ταξιδιώτες επιθυμούν να κάνουν ένα βήμα πέρα από τα στενά όρια του resort, ανακαλύπτοντας τα τοπικά έθιμα και τον πολιτισμό, ζητούν πρωινό με το δωμάτιο τους και self –catering.

Το βραβείο φθηνότερου προορισμού πηγαίνει στην Τυνησία, ενώ ακολουθεί και η ηπειρωτική Ισπανία και η Τουρκία.

Η Βόρεια Αφρική ανακηρύχθηκε επίσης νικήτρια, προσφέροντας ένα γεύμα τριών πιάτων με μόλις 12 ευρώ. Οι ευνοϊκές συναλλαγματικές ισοτιμίες για την Τυνησία και την Τουρκία, τις καθιστούν επίσης προορισμούς που αξίζουν τα λεφτά τους. Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από την ομάδα του Thomas Cook, που σε συνεργασία με συναδέλφους τους στο εξωτερικό, βοήθησαν για να συγκεντρωθούν και να συγκριθούν οι τιμές για διακοπές σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.