Χάος μέχρι την Τετάρτη στις πτήσεις από και προς Βερολίνο

Η απεργία του προσωπικού εδάφους στα αεροδρόμια του Βερολίνου θα συνεχιστεί και αύριο Τρίτη, ανακοίνωσε το συνδικάτο Verdi,

Το προσωπικό εδάφους των δύο αεροδρομίων του Βερολίνου έχει προχωρήσει σήμερα Δευτέρα σε απεργία 25 ωρών, εντείνοντας την κινητοποίηση σχετικά με τη μισθολογική διένεξη που έχει ήδη προκαλέσει τη ματαίωση περίπου 1.000 πτήσεων.

Η απεργία του προσωπικού εδάφους στα αεροδρόμια του Βερολίνου θα συνεχιστεί και αύριο Τρίτη, ανακοίνωσε το συνδικάτο Verdi, η κινητοποίηση του οποίου οδήγησε στην ακύρωση 660 πτήσεων σήμερα.

Το συνδικάτο "αποφάσισε τη Δευτέρα να παρατείνει την απεργία στα αεροδρόμια του Βερολίνου την Τρίτη 14 Μαρτίου. Η απεργία θα τελειώσει στις 05:00 (06:00 ώρα Ελλάδας) το πρωί της Τετάρτης", διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του Verdi. Ως αποτέλεσμα αναμένονται καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Σήμερα, 195 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο Σένεφελντ και 465 στο Τέγκελ, ανέφερε εκπρόσωπος των αεροδρομίων του Βερολίνου.

Η Lufthansa ανακοίνωσε πως θα ματαιώσει αύριο όλες τις πτήσεις από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο προς το Βερολίνο και από τη γερμανική πρωτεύουσα προς τις πόλεις αυτές. Δεν έκανε γνωστό για πόσες πτήσεις πρόκειται.

Ακυρώσεις πτήσεων από την Aegean

Λόγω της νέας 25ωρης απεργίας που εξήγγειλε το προσωπικό εδάφους του αεροδρομίου Tegel του Βερολίνου από τις 04:00 της Δευτέρας 13 Μαρτίου έως τις 05:00 της 14ηςΜαρτίου 2017, η AEGEAN αναγκάζεται να ακυρώσει 2 σκέλη πτήσεων την Δευτέρα 13 Μαρτίου προς/από Βερολίνο ως κάτωθι:

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

A3 852  Αθήνα - Βερολίνο (Tegel) Αναχώρηση από Αθήνα 08:30

A3 853 Βερολίνο (Tegel) – Αθήνα Αναχώρηση από Βερολίνο 11:15  

Η AEGEAN προσπαθεί να επικοινωνήσει με όλους τους επιβάτες των ως άνω ακυρωμένων πτήσεων. Παράλληλα η εταιρεία προγραμματίζει την Τρίτη, 14 Μαρτίου να εκτελέσει έκτακτη πτήση προς/από Βερολίνο με μεγαλύτερης χωρητικότητας αεροσκάφη, για την διευκόλυνση των επιβατών. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες όπως επισκέπτονται το site της AEGEAN www.aegeanair.com ή καλούν στα τηλέφωνα:

801 11 20000(από σταθερό)

210 6261000(από κινητό)

Παρά το γεγονός ότι αυτή η εξέλιξη είναι εκτός ελέγχου μας, η AEGEAN ζητά συγγνώμη από τους επιβάτες της για την όποια ταλαιπωρία.

Το συνδικάτο θέλει μισθολογική αύξηση για το προσωπικό εδάφους σε 12 ευρώ την ώρα από περίπου 11 ευρώ στο πλαίσιο μιας μονοετούς συλλογικής συμφωνίας. Ο εργοδότης προσφέρει περίπου 10 λεπτά του ευρώ περισσότερα την ώρα σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Εκτός από τη Lufthansa, τα δύο αεροδρόμια εξυπηρετούν αεροπορικές εταιρείες που περιλαμβάνουν τις Air Berlin, easyJet και Ryanair.

Δεκάδες χιλιάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν στο Βερολίνο την Παρασκευή κατά την προηγούμενη απεργία του προσωπικού εδάφους που προκάλεσε τη ματαίωση σχεδόν 700 πτήσεων.