Ακυρώνονται χιλιάδες πτήσεις της Lufthansa Τρίτη και Τετάρτη

Με ασφαλιστικά μέτρα μπλοκάρει η εταιρεία τους πιλότους

Χιλιάδες πτήσεις ακυρώνει αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη η Lufthansa, λόγω της απεργίας των πιλότων. Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Γερμανίας, ανακοίνωσε πως ακυρώνει περίπου 1.700 πτήσεις οι οποίες ήταν προγραμματισμένο να γίνουν αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη.

Το συνδικάτο το οποίο εκπροσωπεί τους πιλότους, το Vereinigung Cockpit (VC), προκήρυξε τις απεργίες μετά την αποτυχία των νέων διαπραγματεύσεων, που διεξήχθησαν μετά την τετραήμερη απεργία της περασμένης εβδομάδας, να άρουν το αδιέξοδο όσον αφορά τα μισθολογικά των χειριστών.

Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι θα γίνουν κανονικά οι 2.184 πτήσεις από τις περίπου 3.000 που είναι προγραμματισμένες για την Τρίτη και οι 2.110 από τις περίπου 3.000 που είναι προγραμματισμένες για την Τετάρτη.

Ο αερομεταφορέας προσέφυγε πάντως στη Δικαιοσύνη κατά των πιλότων. Οι νομικοί της Lufthansa προσέφυγαν σε εργατικό δικαστήριο του Μονάχου προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα για να αποφύγει περαιτέρω απεργίες από τους πιλότους της, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας.