Χιλιάδες ξένους τουρίστες φέρνουν στο Βόλο τα κρουαζιερόπλοια

Την Παρασκευή αναμένονται δύο αφίξεις πλοίων που θα αποβιβάσουν πάνω από 4.000 επισκέπτες

Ανοδική πορεία με συνεχείς αφίξεις κρουαζιερόπλοιων καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στο λιμάνι του Βόλου, με χιλιάδες ταξιδιώτες να επισκέπτονται και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της Μαγνησίας.

Τελευταίες προσορμήσεις έγιναν χθες και σήμερα από δυο κρουαζιερόπλοια που ταξιδεύουν στα νερά του Αιγαίου.

Πρώτος κατάπλους ήταν εκείνος του υπό ιταλική σημαία κρουαζιερόπλοιου Costa Neoclassica, που αποβίβασε στον Βόλο 2.160 τουρίστες, κυρίως Γάλλους και Ιταλούς, και 862 μέλη πληρώματος. Το μεγάλο κρουαζιερόπλοιο προερχόταν από το Ναύπλιο και απέπλευσε για τον Πειραιά.

Σημερινή άφιξη είχε και το υπό γαλλική σημαία κρουαζιερόπλοιο Αstoria, που κατέπλευσε στις 7 το πρωί μεταφέροντας 195 Γάλλους τουρίστες και 182 μέλη πλήρωμα. Έφθασε στον Βόλο από την Θεσσαλονίκη και επόμενος σταθμός του είναι η Μυτιλήνη.

Την Παρασκευή αναμένονται ακόμη δύο αφίξεις μεγάλων πλοίων, που θα αποβιβάσουν πάνω από 4.000 τουρίστες και 2.990 μέλη πληρωμάτων.

Από τους τουρίστες, ένα ποσοστό ταξιδιωτών περί το 15% επισκέπτεται τα Μετέωρα, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία κινείται στο εμπορικό κέντρο του Βόλου, την ευρύτερη περιοχή με τα χωριά του Πηλίου και επισκέπτεται αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.