Το σχέδιο του Κιμ Γιονγκ Ουν για να φέρει τουρίστες στη Βόρεια Κορέα

Αεροπλάνα και πολλή μα πάρα πολλή μπύρα!

Από τη μια δοκιμάζει πυρηνικούς πυραύλους και από την άλλη καταστρώνει σχέδια για να προσελκύσει τουρίστες στη Βόρεια Κορέα... ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Η Βόρεια Κορέα διοργάνωσε ένα εντυπωσιακό φεστιβάλ με αεροπλάνα και air shows συνοδεία άφθονης μπύρας.

Οι παράλιες περιοχές της πλέον μυστικοπαθούς χώρας του κόσμου είναι διάσημος τουριστικός προορισμός για τους Κινέζους τουρίστες. Αλλά τώρα η Πιονγκγιάνγκ θέλει να προσελκύσει και τουρίστες από άλλες χώρες.

Η περιοχή Γουονσάν, που διοργανώθηκε το φεστιβάλ, ήταν στις δεκαετίες του 1970 και του 1980, διάσημος προορισμός, ειδικά για τους Ιάπωνες. Όμως ο τουρισμός μειώθηκε δραματικά μετά τις πυρηνικές απειλές της Πιονγκγιάνγκ.

Ωστόσο το καθεστώς ελπίζει να φέρει νέα τουριστική κίνηση. Ήδη έχουν γίνει στην Γουονσάν επενδύσεις με ένα νέο, υπερπολυτελές αεροδρόμιο, με ένα εντυπωσιακό γυάλινο κτίριο με καφέ και καταστήματα.

Κατά τα air shows, αεροπλάνα του κρατικού αερομεταφορέα της χώρας, της Air Koryo εκτέλεσαν εντυπωσιακά ακροβατικά, ενώ στην επίδειξη χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και στρατιωτικά αεροσκάφη.

Τα αεροσκάφη έκαναν τα ακροβατικά τους πάνω από ένα ενθουσιώδες πλήθος που φώναζε και χειροκροτούσε.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να προμοτάρει ακόμη περισσότερο το event, η Πιονγκγιάνγκ πλήρωσε τα έξοδα όλων των ξένων δημοσιογράφων που βρέθηκαν εκεί για να καλύψουν την εκδήλωση...