Ποιο είναι το μήνυμα της 37ης επετείου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η υπουργός ανάφερε ότι η Παγκόσμια Ημέρα υπενθυμίζει στον καθένα από εμάς ξεχωριστά ότι μπορούμε να γίνουμε οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας στο εξωτερικό

«Τουρισμός για Όλους» είναι το μήνυμα της 37ης επετείου του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, που στόχο έχει την ανάδειξη της οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής αξίας του. Εστιάζοντας φέτος στην προσβασιμότητα, καλεί τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν και να θυμηθούν ότι ο κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως κινητικών, νοητικών ή αισθητηριακών δυσκολιών έχει δικαίωμα πρόσβασης σε τουριστικές υπηρεσίες, σε μέσα μεταφορών, στο φυσικό περιβάλλον, σε μουσεία, καταστήματα, εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλες εγκαταστάσεις.

Στη δήλωσή της, η αρμόδια υπουργός, Έλενα Κουντουρά, έκανε λόγο για παγκόσμιο μήνυμα ευαισθησίας που αποτυπώνει την έντονη κοινωνική διάσταση κάθε δραστηριότητας στον παγκόσμια αναπτυσσόμενο τομέα του τουρισμού και των ταξιδίων.

Η υπουργός ανάφερε ότι η Παγκόσμια Ημέρα υπενθυμίζει στον καθένα από εμάς ξεχωριστά ότι μπορούμε να γίνουμε οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας στο εξωτερικό, προβάλλοντας την πανέμορφη και φιλική Ελλάδα σε όλον τον κόσμο, αλλά και την πολύ ζεστή φιλοξενία που προσφέρουν οι Έλληνες ως λαός. «Αυτή τη μοναδική τουριστική ταυτότητά μας γιορτάζουμε με πολλή υπερηφάνεια, αλλά και αναδεικνύουμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης κατά την εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών, που θα πάνε τον τουρισμό μας και την Ελλάδα ακόμη πιο ψηλά τα επόμενα χρόνια» είπε.

Με αφορμή τον εορτασμό της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), καλεί την πολιτεία, τους φορείς, τους επιχειρηματίες και όλους όσοι εμπλέκονται στην τουριστική αλυσίδα, να εστιάσουν στην αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος -καταλύματα, εστιατόρια, μεταφορές, υποδομές και εγκαταστάσεις- με σκοπό, μεταξύ άλλων, να είναι εύκολα προσβάσιμα από όλους τους ταξιδιώτες.

«Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο θα αναδείξουμε τις μοναδικές ομορφιές της χώρας μας, αλλά και τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τη φημισμένη, ελληνική φιλοξενία» τονίζει ο ΣΕΤΚΕ.

Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία, περίπου 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, για αριθμό που αντιστοιχεί στο 15% εξ αυτών και οι οποίοι πάσχουν από κάποια μορφή αναπηρίας, τα ταξίδια και ο τουρισμός αποτελούν αν όχι μια πολυτέλεια απαγορευτική, αλλά σίγουρα μία δύσκολη διαδικασία.