Αλλάζει ο παγκόσμιος τουριστικός χάρτης λόγω τζιχαντιστών

Οι μουσουλμανικές χώρες είναι οι πιο χαμένοι αφού οι τουρίστες διαλέγουν άλλους προορισμούς εξίσου ηλιόλουστους αλλά και ασφαλέστερους

O χάρτης της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας θα πρέπει να επανασχεδιαστεί, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων, των επιδημιών, αλλά και της μεταναστευτικής κρίσης, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Διαβάστε ΕΔΩ: Χιλιάδες τουρίστες εγκαταλείπουν την Τυνησία – Βρετανοί τα περισσότερα θύματα

Οι επιθέσεις των τζιχαντιστών εναντίον των τουριστών στην Τυνησία τον περασμένο χρόνο (2015) και στις 31 Οκτώβρη η συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου που απογειώθηκε από το αιγυπτιακό θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ Ελ Σέιχ κατέστρεψαν τον τουρισμό και στις δύο χώρες.

Διαβάστε ΕΔΩ: Αίγυπτος: Το ρωσικό αεροσκάφος στο Σινά το έριξαν τρομοκράτες

Οι μουσουλμανικές χώρες είναι οι πιο χαμένοι αφού οι τουρίστες διαλέγουν άλλους προορισμούς εξίσου ηλιόλουστους αλλά και ασφαλέστερους.

Και η Τουρκία είναι ένα "τουριστικό" θύμα, αφού πολλοί τουρίστες φοβούνται την τρομοκρατική επίθεση στη χώρα. Ο μεγαλύτερος όμιλος τουρισμού στον κόσμο, η γερμανική TUI,  δήλωσε ότι οι κρατήσεις στην Τουρκία έχουν πτώση κατά 40 τοις εκατό μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε ΕΔΩ για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Όπως δήλωσε ο Τζέν Φράνσις Ριάλ, πρόεδρος του Γαλλικού ταξιδιωτικού πρακτορείου Voyageurs du Monde, όλες οι μουσουλμανικές χώρες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον τουρισμό, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο.

Ο Βούτερ Γκέερτς, αναλυτής της εταιρίας ερευνών Euromonitor δήλωσε πως από αυτό πρόκειται να επωφεληθεί ο τουρισμός άλλων χωρών, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ελλάδα αφού είναι χώρες που προσφέρουν διάφορα πακέτα σε ανταγωνιστικές τιμές και επίσης θεωρούνται ασφαλείς τουριστικοί προορισμοί.

Διαβάστε ΕΔΩ: Μόσχα: Ρώσοι μην πάτε στην Τουρκία, θα σας απαγάγει το Ισλαμικό Κράτος

Επιμέλεια: Εύη Σιμοπούλου