Όταν η Zhang ήταν η μόνη επιβάτης της πτήσης

Δευτέρα, Κίνα, πτήση εσωτερικού από το Guangzhou προς το Wuhan. Μια Κινέζα ονόματι Zhang, επιβιβάζεται στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει. Ξαφνικά συνειδητοποιεί πως είναι μόνη. Όχι ασυνόδευτη-μόνη στο αεροπλάνο!  Έτσι, δε χρειάζεται να στριμωχτεί με άλλους επιβάτες, να περιμένει υπομονετικά τη σειρά της για να καθίσει, να σκεφτεί πώς θα τοποθετήσει τις αποσκευές της και πόσο πίσω θα κάνει το κάθισμα για να μην ενοχλήσει. 
 
Για δύο ολόκληρες ώρες-όσο κράτησε η πτήση-η Zhang απολάμβανε τη μοναξιά και την (ταξιδιωτική της) ελευθερία νιώθοντας σαν κάποια υπερβολικά πλούσια και κακομαθημένη διασημότητα. Ο λόγος της παράξενης αυτής συγκυρίας; Η πτήση είχε καθυστέρηση για πάνω από δέκα ώρες λόγω έκτακτης χιονοθύελλας και οι υπόλοιποι επιβάτες επιβιβάστηκαν σε κάποιες από τις επόμενες πτήσεις, αφήνοντάς τη ολομόναχη στο αεροσκάφος. Πάντως, το φαινόμενο μοναχικών επιβατών σε εσωτερικές πτήσεις της νότιας Κίνας δεν είναι και τόσο σπάνιο, ειδικά την ημέρα της κινεζικής πρωτοχρονιάς.
 
Η Zhang δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφθεί το πιλοτήριο και να συνομιλήσει με τον πιλότο. Μάλιστα, η μοναχική επιβάτης δημοσίευσε φωτογραφίες της με φόντο το άδειο αεροπλάνο και τις μάλλον αμήχανες αεροσυνοδούς, που δεν έδειχναν να συμμερίζονται και τόσο τον ενθουσιασμό της…