Αυτή είναι η χειρότερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Βόρειας Κορέας είναι η μοναδική αεροπορική εταιρεία του κόσμου που έχει αποσπάσει μόνο ένα αστέρι… για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Η AirKoryo βρέθηκε στην τελευταία θέση της λίστας ανάμεσα σε 600 αερομεταφορείς απ’ όλον τον κόσμο, οι οποίοι αξιολογήθηκαν με βάση τα γεύματα που προσφέρουν κατά τη διάρκεια της πτήσης, τις δεξιότητες του προσωπικού, την ηλικία των αεροσκαφών και την αποτελεσματικότητά τους.

Η θλιβερή επίδοση ήρθε παρότι, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, προσπαθεί να «αναζωογονήσει»την εθνική αεροπορική εταιρεία της χώρας του, με διάφορες φήμες να θέλουν το δικτάτορα να επιβάλλει στο πλήρωμα της εταιρείας να φορά… λιγότερο ύφασμα στις στολές του.

Η έρευνα διεξήχθη από τη Skytrax, μια εταιρεία που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε αεροπορικές εταιρείες και διεξάγει αξιολογήσεις αεροπορικών εταιρειών. Η Skytrax έδωσε πολύ χαμηλή βαθμολογία στην AirKoryo, εξαιτίας της παλαιότητας των αεροσκαφών και των ξεπερασμένων πρακτικών που χρησιμοποιούνται, σημειώνει το άρθρο.

Εδώ και πάνω από 20 χρόνια δεν έχει γίνει καμία αγορά νέου αεροσκάφους, με το στόλο των 64 αεροσκαφών να χρονολογείται πίσω στη δεκαετία του 1960.

Ο στόλος πραγματοποιεί πτήσεις σε 14 αεροδρόμια σε έξι χώρες, με πιο δημοφιλείς προορισμούς το Πεκίνο και την πόλη Shenyang στην Κίνα.

Επιπλέον, οι επιλογές διασκέδασης ενός των αεροσκαφών περιορίζονται σε περιοδικά και ταινίες που μιλούν για τα μεγάλα έργα του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, ενώ το πιλοτήριο δε διαθέτει ψηφιακά μέσα βοήθειας.

 Οι βαλίτσες ζυγίζονται με το χέρι σε παλαιού τύπου ζυγαριές, ενώ και το εσωτερικό της καμπίνας δε θυμίζει σε τίποτα σύγχρονα αεροσκάφη.

…Και κάτι ακόμη που μπορεί να μην αρέσει στον Κιμ Γιονγκ Ουν: Έξι από τις επτά εταιρείες που απέσπασαν πέντε αστέρια στη βαθμολογία έχουν την έδρα τους στην Άπω Ανατολή.