Οι αναγνώστες της Telegraph ψηφίζουν Ελλάδα

Αυτές είναι οι 20 κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες σύμφωνα με τους αναγνώστες της βρετανικής εφημερίδας

Στα ταξιδιωτικά βραβεία που διοργανώνει κάθε χρόνο η κορυφαία βρετανική εφημερίδα, 75.000 αναγνώστες της ψήφισαν και ανέδειξαν τις τοπ 20 ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες απολαμβάνουν να ταξιδεύουν.

Η Ελλάδα και φυσικά βρίσκεται ανάμεσά τους, καταλαμβάνοντας μάλιστα υψηλή θέση στην ιεραρχία των επιλογών των Βρετανών ταξιδιωτών.

Άποψη της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό

Ανάμεσα στις χώρες που ξεχώρισαν, λοιπόν, στα Travel Awards της Telegraph η Ιταλία, η οποία βρέθηκε στην πρώτη θέση για ακόμη μία φορά, κερδίζοντας στα σημεία τις μεγάλες ανταγωνίστριές της Γαλλία και Ισπανία.

Σύμφωνα με την άποψη των αναγνωστών της Telegraph η Ιταλία διαθέτει ένα άκρως ενδιαφέρον «πακέτο» όπου κανείς μπορεί να συνδυάσει την τέχνη με την ιστορία, τη γαστρονομία με την οινογευσία, το ιδανικό κλίμα με τις εξορμήσεις στην υπέροχη ιταλική εξοχή.

Το γραφικό λιμάνι στην παλιά πόλη του Nτουμπρόβνικ στην Κροατία

Στην ίδια θέση συναντάται και φέτος η Κροατία, η οποία με την ενδιαφέρουσα ακτογραμμή και τις αμμουδερές παραλίες, το μικρής διάρκειας ταξίδι από την Βρετανία αλλά και την γενικότερη value for money φιλοσοφία της διατήρησε την τέταρτη θέση στις επιλογές των Βρετανών ταξιδιωτών.

Η Ισπανία αυτή τη χρονιά σκαρφάλωσε τρεις θέσεις πιο πάνω συγκριτικά με πέρυσι –συγκεκριμένα κατέλαβε την έκτη θέση–, ενώ η Γαλλία έπεσε στην ένατη, από την όγδοη που βρισκόταν την προηγούμενη χρονιά.

Μάθετε σε ποια θέση βρέθηκε η Ελλάδα στη λίστα των αναγνωστών της Telegraph στο www.greekguide.com